מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני מגזים ???ניר12/10/2008
שלום רב אני בן 28 ,1.74 מ' ,משקל 74 ק"ג. לפני כ-5 חודשים שיניתי את אורח חיי בעקבות תוצאות חריגות של בדיקות דם (טריג' גבוה מאד, HDL נמוך מאד), עודף משקל (90 ק"ג) ויתר לחץ דם. במהלך השינוי הפסקתי לעשן (לאחר 3 שנות קופסה על פני 10 שנים) וכן אני עוקב בקפדנות אחר התזונה (2500-3000 קל' בממוצע. בריאה ומאוזנת - חלבונים, פחמימות, שומן איכותי) ושיפרתי את הכושר כך שמבצע כיום כ-3-4 אימוני כח ו-5-6 אימונים אירוביים בשבוע. כתוצאה מכך כל תוצאות בדיקות הדם ולחץ הדם שלי תקינות היום. מבנה גופי תקין מבחינת ההיקפים ויש לי כ-17 אחוזי שומן בגוף. אני מעוניין להמשיך בהורדת אחוז שומן והעלאת מסת שריר. מתחילת הדרך נטלתי יום יום שמן דגים, שמן פשתן, ויטמין C וויטמין B3. בחודש האחרון התחלתי לקחת אבקת חלבון משיקולי נייידות ונוחות (כ-22 גר' חלבון אחרי אימון בתוספת 30 ג'ר פחמימה). כעט נוטל גם קריאטין (בשלב העמסה כרגע). הוספתי מגנזיום+B6 לפני השינה(למנוע קטבוליזם) וכרומיום בבוקר (כדי לשפר ספיגת חלבון). האם כל הנ"ל תקין ? האם אני מגזים ? תודה וחג שמח ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני התשובה הממצה של ידידתי ענת
אהרון12/10/2008כל הכבוד על המטמורפוזה וההתמדה. אם אתה אוכל מאוזן, תמיד עדיף מזון טבעי וכמה שפחות מעובד. וויטמינים מקופסה, מיותרים ולפעמים מזיקים, אותו הדין לגבי מינרלים. צריך להתייחס ל תוספים כאל תרופות לכל דבר ובהחלט לא מומלצת נטילתן ללא חוות דעת רפואית ורק במקרים קיצוניים. לגבי שמן דגים, למה שלא תאוכל דגים טריים איכותיים שמלבד אומגה3 וויטמין D שאתה אמור לקבל מהשמן, מספקים גם חלבון איכותי, וויטמין B12, ברזל ועוד? חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלאת הערכה
ענת פלדמן12/10/2008מהחלק הראשון של השאלה שלך. תודה שסיפרת לנו, מי יתן וזה יהווה השראה לגולשים שמתקשים ולא מאמינים ששינוי הוא אפשרי. חזק ואמץ.
אני גם מסכימה שהשאלה שלך במקום, ואשמח לשמוע את תגובות שאר חברי הפורום, במיוחד את תשובתו המקצועית של אהרון.
לעניות דעתי התשובה היא כן, אמנם כל הנ"ל תקין (אגב, זה בהמלצת רופא? ) אבל זה מוגזם, למה קריאטין? בסדר, שלב העמסה, אבל בהחלט אפשר בלי. למנוע קטבוליזם ולשפר ספיגת חלבון אפשר בהחלט על ידי תזונה מאוזנת. התלות הזו בתוספי תזונה, אבקות, ויטמין לפעילות זו ויטמין לפעילות אחרת - אין לזה סוף, זה מעמיס על הגוף ובעיקר על הנשמה. הייתי מקצינה ומעזה לומר שזה סוג של החלפת התמכרות אחת (עישון) באחרת (תוספים). הכל בסדר, אתה עושה כושר בצורה בריאה ומאוזנת. (הוסף מתיחות אם אתה לא עושה זאת) מנהל אורח חיים בריא ותוצאות הבדיקות מראות זאת. בנה לך תכנית תזונה מאוזנת ובריאה, שבנויה נכון (כלומר מה לאכול לפני אימון ואחרי אימון) וקח את זה לחיים, כשאתה תלוי רק בעצמך, בכוח (הפיזי והמנטלי) וביכולות שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ניר
גילה אדלר14/10/2008בתזונה של 2500 -3000 קלוריות אין לך צורך בנטילת תוספת ויטמין B מהסוגים שציינת ואין כל ערך מחקרי ידוע לנטילת כרומיום , ולכן לגבי כל שאר פעילותך אני בהחלט חושבת שאתה לא מגזים והיעדים סבירים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?