מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קלוריות לצרוך?רועי19/10/2008
בן 20, 163 ס"מ. BMR 1571. משקל 59 ק"ג [עד לפני חודשיים שקלתי 56] והייתי מרוצה מאוד ממראה גופי]. מתאמן 4 אימוני אירובי בשבוע: 3 אימוני ריצה של 70 דקות [שורף בכל אימון 750 קלוריות] ואימון אחד של אופניים שאורכו כ120 דקות [שורף בממוצע 1100 קלוריות] השאלה שלי היא כמה ק"ל עלי לצרוך על מנת לרדת במשקל בקצב של כ500 ג' בשבוע? לפי מה שנאי יודע כדי לרדת כך עליי להיות במאזן קלורי שלילי של כ500 קלוריות ביום. הBMR 1571, וכמובן שאני לא שוכב כל היום במיטה, אז נניח שההוצאה היומית שלי היא 1800 קלוריות. האם ביום ללא אימון עלי לצרוך 1300 קלוריות, וביום עם אימון להוסיף את ההוצאה הקלורית מהאימון להוצאה הקלורית הרגילה [1800] ולהחסיר 500? כלומר ביום של אימון ריצה לצרוך 2050? [1800 הוצאה יומית פלוס 750 הוצאה באימון פחות 500 כדי להגיע למאזן שלילי]. תודה לעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן19/10/2008BMR - צריך להכפיל פי 1.3 בשביל לקבל הוצאה קלורית של פעולות רצוניות. זה יוצא בערך 2000. ( ולא 1800, הרווחת!) האמת היא שקצת התבלבלתי עם כל המספרים, ונראה שאתה שואל ועונה שואל ועונה... כך שהמודעות בשיא. כשמטרתך היא לרזות, אזי גם ביום של אימון לא כדאי להחזיר לגוף את כל הקלוריות שהוצאת באימון. כן רצוי לאכול נכון ובחכמה - מבחינת מתן אנרגיה לגוף, לעזור לו להתאושש אחרי האימון אבל זה לא בהכרח אומר יותר קלוריות זה אומר להקפיד על ה"מה". אז אם 7700 קלוריות הן קילו אחד - ואתה מוצלח מאד בחישובים, אז החשבון פשוט. כדאי כמו שאתה וודאי יודע לאכול כשעתיים לפני האימון פחממות, ועד שעה אחרי ארוחה מזינה של חלבונים ופחממות, הייתי באופן גורף הולכת על תזונה "שפויה" של 1600 קלוריות ביום. (ולהרוויח 400) בימים של אימון עצים במיוחד שאתה מגיע לשריפה קלורית של 1200 אפשר לאכול גם 2000 קלוריות ואז אתה נהנה מיותר קלוריות לטובת הירידה במשקל. נניח 1200+2000=3200 ששרפת, אכלת 2000 ואתה חוסך 1200. שזה יפה.
הרעיון הוא להגיע לתהליך נבון ובריא שאתה יכול לשמר לכל החיים כל שלא תרגיש "בדיאטה" אלא באורח חיים נכון בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרעון של 1200 זה לא גדול מדי?
רועי19/10/2008אומרים שמקסימום גרעון של 600-700 כדי שהגוף לא יתחיל לפרק שריר, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם
ענת פלדמן19/10/2008אתה צורך מספיק חלבון ופחממות (לפני אימון ובעיקר אחריו) צריכה של 2000 קלוריות אמורה להספיק. 1. אתה לא כל יום במינוס של 1200 קלוריות. 2. אני לא בטוחה שבשעתיים רכיבה אתה אכן שורף 1200 קלוריות. 3. כלל ברזל: תקשיב לגוף שלך אם אתה מאד רעב ביום של אימון עצים אתה בהחלט יכול לאכול גם 1500. מה זאת אומר: עוד שתי בננות ויוגורט, או עוד שתי פרוסות לחם עם גבינה, כן, אפשר.
שורה תחתונה: זה לא יותר מידי כל עוד אתה אוכל, שותה מים, במעקב שקילה ומקשיב לגוף שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:
רועי19/10/2008את כמות הקלוריות שאני שורף אני אומר לפי מד דופק שאני משתמש בו באופן קבוע [של פולאר, כך שאני דיי סומך על מה שהוא אומר]. ודבר אחרון - איך כדאי לחלק את הקלוריות מבחינת אבות מזון? האם 50% פחמימה, 25% חלבון ו25% שומן הינה חלוקה טובה? [כמובן שאני מקפיד על צריכת פחמימות מורכבות עם א"ג נמוך, שומן איכותיים כגון טחינה, אגוזים, שמן זית...]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה
ענת פלדמן19/10/2008לי שאתה יכול לעזור לי לענות לאנשים עם הידע שלך. שאפו על הפולר, אני מכורה לשלי. אז יופי, זה אמין. לגבי החלוקה, כן. זה לא מדע מדויק אבל זה נשמע בסדר לאור לאימונים שלך דגש על פחממות, בהחלט כשאתה עובד על השרירים שלך לצרוך 1.5 - 2 חלבון כפול משקל הגוף, (באופן "רגיל" מומלץ 0.8) שווה לחשוב גם על שילובים -למשל היה מודע לך ששמן הזית הוא מצוין בעיקר עם סלט ירקות כיון שאז ספיגת המינרלים והויטמינים היא אופטימלית. עדיפות לאגוזי מלך, אבוקדו זה נפלא, אתה וודאי יודע כל זאת. הרעיון הוא להשקל פעם בשבוע ולראות את השינוי. כשאנחנו יורדים במשקל - ללא פעילות גופנית - אנחנו מאבדים 65 אחוזים של שומן ו 25 אחוזים של שריר. כשאתה עושה פעילות אנאירובית וכמובן אוכל נכון ועוזר לגוף להתאושש אתה גם משמר את מסת השריר שלך. ולכן אם אתה מחזק את השרירים ואוכל מספיק חלבונים - אבל גם פחממות - כמו שאתה עושה עכשיו, גם 1200 בגרעון זה לא יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?