מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענת, שאלהלירון פרידמן26/10/2008
אני רצה כל שבוע כאורח חיים באותו הקצב וכשאני משנה משהו, אז זה רק את נפח הריצה. אני מגדילה או מקטינה מרחקים. עד כמה זה חשוב להגביר עצימות מדי פעם, מבחינת מהירות? ואם אפשר קצת הסבר על כך. תודה רבה רבה מראש!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מותק
ענת פלדמן26/10/2008ברור שאני בעד. גוון כמילת מפתח. גם על מנת ליצור עניין אמיתי באימונים ובעיקר לטובת הכושר. פסיכולוגית זה חשוב לשנות את המרחקים (בימים שלא ממש מתחשק הידיעה שהמרחק בפעם קצת יותר מאד עוזרת להתחיל). מבחינת שינויי מהירות, וגם שינויי תרגילים - דהרות תוך כדי, דילוגים, זה מכניס קבוצות שרירים נוספות לפעילות, יוצר שינויי דופק מה שמגביר את השריפה הקלורית ובעיקר מעלה את ה"סף האנאירובי" כלומר משפר את הכושר. אשמח לשמוע מה מטרות האימון שלך ולהמשיך לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת
לירון פרידמן02/11/2008תודה רבה לך על תשובתך את פשוט מקסימה! :) מטרת האימון שלי היא לשמור על כושר באופן כללי כאורח חיים וכמובן לחטב את הגוף. רציתי לשאול גם אם יש לך טיפ לאימוני כוח, לגבי כאב בעורף/ בצוואר. כנראה שמשהו באימוני כוח של הבטן אני לא עושה נכון, כיוון שלאחרונה החל לי מעין לחץ על העורף לאחר אימון. כמו כן רציתי לשאול: אם אני עושה מאוחר בלילה אימוני כוח, עד כמה חשוב לאכול ממש אחרי, או שאפשר להסתפק במשהו קטן? שוב, תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חמודה !
ענת פלדמן02/11/2008כאבים בעורף: למה זה קורה ואיך להימנע?
1.. לפעמים כשמתחילים להתאמן שרירי הבטן עדיין חלשים ושרירים אחרים "עוזרים" לפעילות. כמו גם שרירי העורף. לא חסרים תרגילים אחרים שלא מצריכים שימוש בעורף, אני מצרפת כתבונת שלי בנושא
2. כשעובדים על כוח בכלל ועל בטן בפרט כדאי למקד את המחשבה על השרירים הפועלים. לחשוב על מה בדיוק עובד, לשים אפילו את היד מידי פעם. מיקוד המחשבה ממקסם את היעילות וממקד את העבודה על השריר הרלוונטי.
3. טיפ בדמיון מודרך, לפני כפיפות הבטן לקחת כמה נשימות עמוקות, לדמיין את הראש כמו בלון גדול, לבן או כחול או כל צבע מרגיע וריק ממחשבות. ואז מתחילים בתרגיל.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317
עשי חיפוש ב BEOK "ענת פלדמן", יש עוד כתבות, בז שעוסקת בשרירי בטן לבנים יש פירוט של הדימיון.
בערב אחרי האימון לשתות מים, אין שום בעיה לאכול יוגורט ותמר או אפילו רק תפוח (אני לעיתים קרובות גם לא אוכלת כלום) זה בסדר גמור !
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?