מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת שלוםמיכל28/10/2008
אשמח לקבל תשובה מקיפה אחרי קבלת מידע סותר ממקורות שונים. אני בת 23, גובהי 1.67 ומשקלי 51 אני מתאמנת 5, 6 פעמים בשבוע. הבסיס הוא ריצה של שעה בערך, ובנוסף יש תוספות שונות כמו קיקבוקס לפחות פעמיים בשבוע וריקוד. אשמח לקבל המלצות איך כדאי לאכול ולהתאמן נכון על מנת למנוע את התחושה שיש לי לאחרונה שאני תפוסה וחלשה לא פעם(בתחושה שלי אני לא אוכלת נכון...), וכן כמות שעות השינה הממולצות.  לאחרונה אני מנסה להוריד עצימות ולעבוד באינטרוולים מכיוון שאני לא מצליחה ל"שבור" את ה20 דקות ריצה רצוף ומרגישה לא פעם תפוסה, דבר שלא היה בעבר (הייתי מסוגלת לרוץ שעה רצוף...) בתקווה שכך אוכל להתכשל. תודה רבה מראש אשמח לכל מידע שתוכלי לתת לי יום מקסים! : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכלי
ענת פלדמן28/10/2008האם עשית בדיקת דם לאחרונה? לבדוק למשל רמות המוגלובין? ברזל?
יעזור לי גם לקבל פירוט של מה שאת אוכלת.
הכי טוב: לישון 8 שעות בלילה, מספיק טוב: גם 7 שעות.
זה נכון שהאימונים שלך מאד אינטנסיביים ויכול להיות שיש כאן סוג של עומס יתר שהגוף שלך מאותת לך שאת זקוקה למנוחה, שינוי תזונתי כלשהו. כלומר: זה לא סתם קורה. זה טוב שאת מקשיבה לגוף שלך, יחד עם זאת אימון אינטרוולים אינו פחות עצים, נהפוך הוא. יש לי תחושה חזקה שבאימון כזה את נסחטת עוד יותר.
ספרי לי מה את אוכלת ונוכל להמשיך. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי...
מיכל28/10/2008אני חייבת להודות שאני לא תמיד אוכלת מסודר, אך מאוד משתדלת לאכול פחממות לפני אימון (בדרך כלל מעט קורנפלקס כלשהו) וארוחה של מנת פחממות וחלבון אחריו (בד"כ טבעול כי אני צמחונית)ץ האם את ממליצה על אבקת חלבון או משהו מהסוג הזה? שמעתי גם שמגנזיום עוזר לגוף להתאושש? האם יכול להיות שירד לי סף חומצת החלב? אני בהחלט מסכימה שעלי לעשות בדיקות דם... אם כי לא נראה לי ששם קבור הכלב... לצערי לא תמיד אני יכולה לישון 8 שעות, וזאת נראת לי פריבלגיה גדולה וכל הכבוד למי שיכול.... מדוע את חושבת שאנטרוולים דורשים ממני יותר? מה את כן ממליצה? תודה על התשובה המהירה ובכלל מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן29/10/2008ראשית -בדיקות דם. נשמע לי שאת לא אוכלת מספיק חלבון (אני לא ממליצה עם טבעול, זה מתועש ומעובד) יש מקורות חלבון מצוינים מהטבע גם ללא אכילת בשר. אוכל להעביר לך רשימה מפורטת יותר - במייל.
אני לא מאמינה שירד לך סף חומצת החלב.
נסי ללכת לישון מעט יותר מוקדם בכל זאת
אינטרוולים הוא אימון עצים מאד שעובד על שינויי דופק ואינו נחשב כאימון "מנוחה". הליכות למשל הן "מנוחה" מבחינתך וודאי מנוחה מוחלטת לא תזיק. יד עם זאת אני מרגישה שיש חסך באוכל שגורם לתשישות. בדיקות דם, מייל אלי לרשימת חלבונים (אני לא יכולה לצרף בפורום לינקים) ונמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?