מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענת, שאלה [:אור10/11/2008
עשיתי דיאטה לא מזמן בא ירדתי משקל רב , והגעתי לרמת חיטוב לא רעה ביכלל עכשיו ביגלל שאני רוצה להכניס את הבודי בילדינג כעיסוק מעט יותר מרכזי בחיי, רציתי לשאול אותך קודם שאלה ... לפי השאלה שלי כאן לפני כמה ימים .. הבנתי כי לא ניתן לבנות שריר במצב של חיטוב, אלא להפך. שמעתי הרבה פעמים בחדר כושר את המושג "מסה" , שבו אנשים אוכלים במאזן קלורי חיובי על פי ראות עיניהם, עולים במשקל בצורה מבוקרת בניסיון לעלות בצורה ה"נקייה" ביותר ללא עלייה באחוזי שומן, אחרי ששמעתי את זה החלטתי שכדאי שארכיב תפריט עם מאזן קלויר חיובי של כ-300 קלוריות, למשך החורף, ובחורף אעלה במשקל עד שאגיע לאחוז שומן גבוהה מדי לטעמי (כ-16-17 אחוז), כמובן שהמטרה אינה לעלות באחוז שומן, אלא במסת שריר לקראת הקיץ[; עכשיו שאלתי היא , האם תוכניתי למשך השנה כחודש וחצי לפני הקיץ שבו אני אתחיל חיטוב ממושך על מנת לאבד כמות מינימלית של מסת שריר בסדר ? או שיש דרך אחרת לבנות שריר ? כבר בניתי תפריט, ואם יתבקש אעלה אותו .. פשוט לא רציתי להבהיל אותך עם הודעה ארוכה מדיי עם התפריט , מצטער על האורך ותודה מראש (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור, אמשיך לענות בבוקר, תודה !
ענת פלדמן10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חמוד
ענת פלדמן11/11/2008אתה ממש לא מבהיל אותי. אני חושבת שסיעור מוחות שלי ועם כמה מעמיתי כאן, במיוחד אהרון הנפלא יכול לתת לנו כוון לגבי המשך הדרך. אז כן, שלח פירוט של האוכל.
אני ממליצה לך במקביל לגלוש קצת באינטרנט, באתרים שמתמחים בבודיבילדינג ויש שם גם מאמרים מקצועיים בנושא. כדאי ללמוד את העניין לעומק אם זה ממש מעניין אותך.
לא ממש הבנתי למה להעלות באחוזי השומן במשך החורף ואז לרזות שוב. אני בעד איזון, כל השנה, כל החיים. למצוא את האיזון בחיים בכלל, וגם בתפריט, בשרירים ובגוף בפרט.
מעניין אותי לשמוע למשל מה בדיוק אתה עושה בחדר הכושר. איך אתה מתאמן? מה אתה עושה? רשום לי שוב את הנתונים שלך: גיל, גובה משקל. השילוב האופטימלי של אימון לשם בניית נפח שריר ותזונה מתאימה שתורמת להתאוששות לאחר אימון ולבניית השריר - זו הדרך. למצוא איזון זה לא אומר להשאר במקום, זה אומר לגדול (תרתי משמע) בצורה מבוקרת, בריאה, עם הרבה מודעות. קח בחשבון בהמשך הדרך שהגנים משחקים כאן תפקיד חשוב מבחינת גודל השרירים והנפח שלהם.
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת , התפריט
דוד11/11/2008זה לא בדיוק הורדה באחוזי שומן, זה לאכול בפלוס קלורי של 200-300 קלוריות שרובן מגיעה מחלבונים ופחמימות ולעלות במשקל בקצב איטי יחסית , ואז לקראת הקיץ לעשות חיטוב ממושך ולהוריד את העודפים ש"הצטברו: (לפחות ככה שמעתי וקראתי).. התפריט הוא: אני שורף 2100 קלוריות ביום גיל 15 אחוז שומן 15.5 גובה 1.73 בוקר: (7:00) יוגורט 0% 150 גרם 50 גרם שיבולת שועל עשר: (10:00) 3 פרוסות לחם מלא חצי גביע קוטג' 3% תפוח צהריים: (1:30) 150 גרם חזה עוף או בשר דל שומן אחר 150 גרם אורז לבו/פסטה/תפוח אדמה סלט ירקות שמורכב מ: 3 מלפפונים , עגבנייה , בצל בינוני כף שמן זית 10 גרם אגוזי מלך ביניים (לפני אימון): (5:00) בננה / energy sport אחרי אימון (6:45) כף מדידה של אופטימום 30 גרם סוכר ענבים ערב (9:00) : 2 פרוסות לחם מלא חצי גביע קוטג' 3% 30 גרם אגוזי מלך לילה (11:15) חצי קופסא טונה במים כפית שמן בצל קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים של התפריט
דוד11/11/2008קלוריות 2300 חלבונים 156 פחמימות 275 שומנים 60
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון? תגובתך בזמנך הפנוי
ענת פלדמן11/11/2008אור, המודעות שלך בשיא. התפריט נראה מתאים. מחכה לשמוע תגובת עמית, האם רשמת לי בזמנו מה אתה עושה בחדר הכושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא רשמתי, ארשום עכשיו
דוד11/11/2008אני מתאמן חזק בחדר כושר , פעמיים - שלוש בשבוע אירובי בעצימות בינונית למשך 35 דקות לשמירה על אחוז שומן נמוך מתאמן 4 פעמים בשבוע AB ראשון + שלישי = חזה , יד אחורית , כתפיים רביעי + שישי = יד קדמית , גב , רגליים בטן בימים ראשון , שלישי , חמישי 2 תרגילים שונים 15 חזרות כל אחד , 3 סטים אם יש נקודות לשיפור בנוגע לתוכנית אימונים או לתזונה , או לדרך שבא אני רוצה לגדול ולהתפתח, העירו לי ואשנה אותה (: תודה רבהה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
דוד11/11/2008בחזק הכוונה קשה (משתדל משקלים גבוהים) , לא חזק מבחינת הכוח שלי .. :D מצטער על העברית הלא רהוטה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ענת פלדמן11/11/2008העברית שלך בסדר גמור, אתה ילד מנומס ומקסים. הכל בסדר ! האימון שלך נראה מצוין, המודעות בשיא. אני מתלבטת לגבי התזונה שלך, משהו לא מסתדר לי שם. אשמח לשמוע את דעת המומחים האחרים, לזה אני מחכה. נוכל לגבש יחד תכנית המשך. סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנית שרירים
אהרון11/11/2008אתה לא צריך להעלות את אחוז השומן לא בקיץ לא בחורף ובטח לא באופן רצוני. המטרה היא להוריד בהתמדה את אחוז השומן על ידי הוספת מסת שריר על ידי אמון אפקטיבי (הגורם הראשי)בליווי תזונה מתאימה,
קצת קשה לחשב מעשי את הוצאת האנרגיה היומית. הנתונים שבטבלאות נקבעים סטטיסטי ואינם נכונים לגבי כל אחד בגלל שתלוים בהרבה גורמים, לכן אי אפשר לקבוע במדוייק את מאזן האנרגיה.
התפריט שלך נראה בסדר, הייתי מוסיף ירק עתיר וויטמין C לכל ארוחה לשיפור ספיגת המתכות
לגבי הערך הקלורי אני מעריך שהחישוב ריאלי.
לגבי ההיקף הקלורי, השיטה הטובה היא ניסוי וטעיה. אתה צריך להשקל פעם בשבוע ולמדוד את אחוז השומן פעם בחודש ולפי זה להתאים את התפריט. המטרה היא לראות באופן קבוע ירידה באחוז השומן בלי ירידה במשקל .
משעות הארוחות שלך אני מבין שאתה לא ישן מספיק. בגיל שלך ובהתחשב בפעילות אתה צריך 8 שעות שינה, זה רק יעזור למטרה שלך. אם תוכל גם במשך היום לחטוף תנומה קלה יהיה מועיל אך לא חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?