מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת לרדת 10 קילול11/11/2008
שלום בנות, אני בת 26, גובה 1.69 ושוקלת 68 קילו. לפני כ 4 שנים עשיתי "דיאטה" וצמצמתי בכמויות האוכל ובמקביל עבדתי המון על הרגליים ובתוך שנה ירדתי ממשקל של 73 קילו למשקל של 58. בשנה האחרונה למדתי הרבה ועבדתי במשרד (הרבה ישיבה ולימודים ונשנושים) ולצערי עליתי לאט לאט בחזרה. עכשיו אני מחפשת תפריט או דיאטה שתעזור לי להוריד במהירות את העשרה קילו האלה וכיום, אחרי שסיימתי ללמוד אני אוכל גם לשלב פעילות גופנית ולאכול מסודר. אני שומעת על כל מיני דיאטות כרוב, דיאטות לחם וכדומה אבל אשמח לשמוע דעתכן. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל הי
ענת פלדמן11/11/2008"דיאטה" בהגדרה שלה היא אורח חיים. תכנית תזונה שאת מסגלת לעצמך, מתוך מודעות לגוף (ולנפש) לפי סדר יום, טעם אישי, נתונים אישיים וכו'. המילה "מהירות" לכן צורמת לי מתוך דבריך. המטרה שלך באמת צריכה להיות ירידה במשקל, פעילות גופנית, וזה אמור להעשות במתינות, בהדרגה, לקחת שבוע בשבוע, יום ביומו. למצוא לך את דרך המלך שלך שתוכלי לאמץ אותה בחום ולהתמיד בה לכל החיים, גם במצבים שונים ומשתנים בחיים: עבודה, לימודים, ילדים ועוד. התהליך הוא משולב: "חיצונית": את מסגלת הרגלים לחיים, כאן אוכל ליעץ לך על מה לאכול, כמה, איזו פעילות גופנית יכולה להתאים ו"פנימית": השינוי מתחיל בראש, מבפנים. לפעמים זה קורה במהלך הדברים החיצוניים, "שלא לשמה בא לשמה" (אומר המשפט בתלמוד) כלומר את עושה משהו חיצוני ועם הזמן מתרגלת וזה הופך לטבע שני. ואפשר להשתמש גם בטכניקות הדמייה שעוזרות לך למצוא את הכוחות והיכולות המופלאים שטמונים בעצם בכל אחד מאיתנו. אנחנו פשוט נוטים לחסום את עצמינו עם החלטות ואמונות מגבילות.
בחזרה לשאלתך: דיאטת כרוב לא מחזיקה מעמד לאורך זמן. המרק דוחה (סליחה על העברית) ובגילך זה כבר פחות אפקטיבי. אם בגיל 16 מובטחת ירידה של 4 קילו בשבועיים, את תראי בתום שבוע של סבל ירידה מינורית מתסכלת.
דיאטת לחם: אני מתייחסת אליה כאל סוג של אורח חיים שאפשר להתמיד בו למי שזה מתאים. זו הדיאטה של אולגה רז והוא בטוחה ובריאה יחסית. יש לי באתר קישור לאתר תפריטים ושם יש המלצות לתזונת כריכים. יש כאלו שקשה להם כל היום לאכול סמדוויצ'ים. לא בטוח אם זה מחזיק לאורך זמן. שוב, רצוי למצוא את דרך המלך שמתאימה לך.
אשמח להרחיב עוד ועוד. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רעות גרוס11/11/2008כמו שירדת לפני 4 שנים כאשר צימצמת בכמויות ועשית פעילות גופנית כך תעשי גם עכשיו, צמצמי בכמויות, המנעי מאוכל מטוגן, מתוקים ונשנושים, תאכלי 3 ארוחות מזינות ו- 2 ביניים של 50-150 קלוריות + פעילות גופנית ותראי שאת יורדת בקלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?