ארוחה לאחר שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחה לאחר שינה
    שי
    12/11/2008

שלום, יש לי שאלה לגבי הארוחה שלאחר השינה, אני לא יכול לקרוא לה ארוחת בוקר כי אני קם באחת בצהריים. האם ארוחה זו היא קריטית עבור מי שמתאמן בחדר כושר בפעילות אנאירובית? ויש כמות מסוימת של חבלון או פחמימות שאותם צריך לצרוך מיד לאחר השינה (על מנת שלא יהיה פירוק שריר וייפסק התהליך הקטבולי)? או שמא ניתן לשתות משהו כמו כוס חלב ולאחר כשעתיים לאכול כבר ארוחת צהריים טובה המכילה את כל אבות המזון? ושאלה נוספת אם זה קשור, מה ההבדל בין פחמימה מורכבת עם ערך גליקמי גבוה או פחמימה פשוטה בעלת ערך גליקמי גבוה? (האם ההשפעה על הגוף היא דומה ומבחינת מילוי מאגרי הקליקוגן)? תודה רבה שי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה לאחר שינה

הוספת תגובה

• לשי

רעות גרוס
    12/11/2008

כאשר אתה מתעורר זו הארוחה הראשונה לאחר השינה ולכן יש חשיבות לאכול ארוחה מלאה הכוללת חלבון +פחמימות. לגבי הכמויות המדוייקות יש צורך לדעת את הגיל, המשקל, הגובה והמטרות.

לגבי השאלה השנייה, פחמימות פשוטות תמיד בעלות ערך גליקמי גבוה יותר מפחמימות מורכבות. ישנן טבלאות של ערך גליקמי וכך תוכל לדעת על מזונות שעדיף לצרוך. לדוג' בטטה בעלת ערך ביולוגי נמוך יותר (זה טוב יותר) לעומת תפוחי אדמה.
    חלבון ושומן מורידים את הערך הגליקמי, כאשר השומן מעלה את כמות הקלוריות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת פרטים ושאלה נוספת

שי
    12/11/2008

רעות תודה רבה על תגובתך קודם כל. דבר שני, אני בן 20 משקל 60 גובה 1.78. אני מתאמן במכון ארבע פעמים בשבוע בפעילות אנאירובית ועוד פעם פעמיים בשבוע משחק כדורגל לכמה שעות טובות. מטרתי במכון היא כמובן לפתח שריר. אני כרגע בחופשה מבחינת מחויבות של לימודים צבא עבודה, ולכן אני קם בסביבות 12 בצהריים. כשאני קם אני לא ממש רעב ולכן השאלה שלי היא אם לאחר שאני קם מספיק לי לשתות כוס חלב שמספקת כמובן פחמימות חלבונים ושומנים ולאחר כשעתיים ארוחת צהריים מלאה הכוללת את כל אבות המזון, או שלמעשה חייבים לאכול ארוחה מלאה ? אני שואל מבחינת פירוק שריר ותהליך קטבולי. אני שואל זאת כך בגלל ש"בבוקר" שלי אני לא עושה שום פעילות או משהו שמצריך ממני אנרגיה גדולה, כלומר שותה כוס חלב שוכב עוד איזה שעתיים ואז ניגש לארוחה מלאה. ולגבי הערכים הגליקמיים אני מודע אליהם השאלה שלי אם יש הבדל מבחינת השמנה בין אם אוכלים לאחר אימון אנאירובי כמות מסויימת של פחמימה פשוטה עם ערך גליקמי גבוה או אותה כמות של פחמימה מורכבת עם ערך גליקמי גבוה? מצטער על המגילה ותודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

רעות גרוס
    12/11/2008

אם אתה רוצה לפתח מסת שריר אתה צריך בין 1.2-1.5 ג' חלבון לק"ג גוף (יש כאלה שצורכים 2 ג' חלבון לק"ג גוף אבל אין לך צורך בזה) = 72-90 ג' חלבון ביום. את כמות החלבון יש לחלק למהלך היום, אין לצרון יותר מ 30 ג' חלבון בארוחה (פחות או יותר זו הכמות של ספיגת חלבון בארוחה). יחד עם החלבון יש לאכול פחמימות ביחס של 1:3 או ביחס של 1:4 לטובת הפחמימות.
    מיד לאחר האימון טוב לאכול פחמימה פשוטה (בעלת ערך גליקמי גבוה - עליה חדה של אינסולין בדם) יחד עם חלבון, ותוך 90 דק' יש לאכול ארוחה גדולה יותר הכוללת פחמימות מורכבות (ערך גליקמי נמוך).
    גם בבוקר שאתה לא עושה פעילות יש לאכול ארוחה גדולה יותר מכוס חלב כיוון שאתה רוצה לפתח מסת שריר.
    אין השמנה אם אתה אוכל פחמימה פשוטה לעומת מורכבת לאחר האימון. בפחמימה פשוטה יש עליה חדה של האינסולין וכניסה מהירה של המרכיבים (סוכרים, חלבונים ושומנים) לתאים לעומת פחמימה מורכבת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעות

שי
    12/11/2008

רעות תודה על התשובות והעזרה. 1) גם לפני שהתאמנתי אכלתי יותר מ1.5 גרם חלבון לכל משקל גוף 2) איך אפשר לאכול רק שלושים גרם בארוחה אם רק בחתיכה אחת של חזה עוף שבוא נגיד אף בנאדם לא אוכל חתיכה של 100 גרם יש קרוב לכשלושים גרם חלבון וזה בלי כל תוספת....? 3) זה שצריך לאכול בבוקר אני יודע יש לי בעיה אני פשוט לא יכול ישר כשאני קם בלי לשתות איזה משהו שעה לפני זה עושה לי בחילה. אבל אם אני משלים את כל הערכים התזונתיים ואת כל הקלוריות שלי אמור לצרוך באותו יום האם זה משנה? תדוה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

רעות גרוס
    13/11/2008

בגלל שאתה לא הולך להתחרות בתחרות מר ישראל גם אם תאכל 40 ג' חלבון בארוחה וגם אם תשתה כוס חלב כאשר אתה קם ואח"כ תאכל ארוחה גדולה, זה בסדר, אתה תעלה במסת השריר. תקפיד לאכול בסיום האימון ועוד ארוחה גדולה יותר תוך 90 דק'.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שי
    13/11/2008

רעות תודה רבה מצטער אם שיגעתי אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו