צמחוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחוני
    רועי
    25/11/2008

שלום אני נער בגיל 16 ולא מזמן נהייתי צמחוני היים זה יכול להשפיעה אל מצבי הבריאותי לרעה? או לטובה? ומה כדי לי לאכול כדי להשלים את הויטמינים שיש בבשר ? חשוב לציין שאני רגיש לחלב גבינות ואני בקושי אוכל זה כבר שנה וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחוני

הוספת תגובה

• אתה בקושי אוכל

ענת פלדמן
    25/11/2008

באופן כללי או שאתה בקושי אוכל חלב וגבינות? אם אתה לא אוכל מאוזן זה יכול להשפיע. בעיקרון קטניות (גרגרי חומוס, שעועית, עדשים) יש בהם ברזל, גם קינואה טובה לך, ברוקולי ושאר ירקות, דגנים למיניהם. כדאי לבצע בדיקות דם אחת לתקופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות

אהרון
    25/11/2008

המנעות מאכילת מזון מן החי גורמת לחוסר בוויטמין B12 שנמצא רק במוצרים האלה. גם ספיגתו של הברזל מן הצומח מופחתת. חוסר במרכיבים האלה גורם לאנמיה (המוגלובין נמוך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק

ענת פלדמן
    25/11/2008

ולכן בדיקות הדם - לשם מעקב אולי לא תהיה מניעה מלקחת תוספים. תודה אהרון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי בשר

יובל
    29/11/2008

שלום לענת ולצוות כולו מבקש תשובה מבוססת האם באמת קיים תחליף מלא - מדגיש מלא - לבשר ? מה המחיר בהעדרו אצל התפתחות הילד ? שריר..שלד..מוח ? האם תוכלו להפנות אותי למקורות ומאמרים בענין ( לא כאלו שנכתבו על ידי בעלי ענין כגון צמחונים וטבעונים או מנגד ארגון מגדלי הבקר ) ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובל הי

ענת פלדמן
    29/11/2008

שאלתך חשובה, לצערי לא אוכל במסגרת הפורום להפנות אותך לאתר זה או אחר משום איסור פרסום והפניה לאתרים מתחרים. מנסיון חיי המקצועיים והאישיים כאמא לשלושה קטנטנים רצוי ומומלץ לחשוף אותם מגיל צעיר (עוד כשמרסקים את ההודו במיקסר, ויטמין B12 בבשר). גם מתן טיפות ברזל בגילאים האלו משלים את החסר כך שהחשיבות רבה, זו בדיוק הסיבה שבגיל שנה גם עושים בדיקת דם שגרתית - לרמות המוגלובין. במהות שלנו אנחנו אוכלי בשר, וחשיבותו גדולה להתפתחותינו כילדים ולבריאותינו כבוגרים. למי שאינו צורך בשר מומלץ לצרוך B12 (מציצה מתחת ללשון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחוני וספורטאי

גילה אדלר
    29/11/2008

כידוע לך בגיל16-17 הצרכים אתזונתיים גבוהים יותר מבכל גיל שלאחר מכן ועוד יותר כאשר אתה עוסק בספורט . צמחוני /ספורטאי חייב התייחסות ממוקדת . חסכים יכולים להופיע וההתבטאות שלהם תהיה בספירת דם , בהתפתחות ,במיצוי פוטנציאל גובה , התפתחות הורמונלית ועוד .
    מנסיוני בטיפול בספורטאים צעירים וצמחונים יש מקום גם לתוספי תזונה , לתוספת מינרלים ולבניית תפריט תואם מבחינת חלבון :פחמימות , מקורות לסידן ולשאר .
    ממליצה לך להתייעץ באופן אישי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו