שאלה לענת :)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לענת :)
    לירון פרידמן
    26/11/2008

היי ענת, קראתי שכדאי לשנות קצבי ריצה לפחות פעם בשבוע כדי שהגוף לא יכנס לשגרה. אני אוהבת לרוץ פחות מהר אבל מרחקים גדולים יותר. בדר"כ אני רצה במהירות קלה- בינונית. האם זה בסדר לעשות קצב מהיר של 2 ק"מ בלבד פעם בחודש ובשאר הזמן לרוץ קל, נפחים גדולים?, או שרצוי ממש לעיתים קרובות לשנות קצבים?? ואם אפשר קצת הסבר על כך. תודה רבה לך מראש!! את אדירה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לענת :)

הוספת תגובה

• תודה מתוקה

ענת פלדמן
    26/11/2008

את צודקת, אני גם בעד גוון. לא רק במרחקי הריצה ובקצב אלא גם בטיב הריצה: כלומר לשלב הליכה מהירה עם מתפרצות (ספרינט) ושוב הליכה מהירה ואז להוסיף דילוגים למשל ושוב ריצה קלה ואז להוסיף דהרות ועוד ועוד במשך 45 דק' למשל. זה משלב כמה שיותר קבוצות שרירים, ממקסם את יעילות האימון בהקשר של שריפה מטבולית וגם מוסיף עניין. כדאי לעשות אימון שכזה, או לגוון בכלל ולשנות (למשל לעשות במקום ריצה פעם אימון מדרגה אירובית או קיקבוקסינג) כל כמה אימונים. אגב ריצה למרחק ארוך יותר גם היא תחשב שינוי וגוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו