מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום :)שי02/12/2008
אני צריך עזרה...אני מתאמן הרבה זמן והשומן לא נשרף ..אני לא שמן או משהו (1.72 משקל 64) אבל בעבר הייתי . הבעיה היא שיש מקומות בגוף לא יפים כמו חזה בטן תחתונה ומותניים ואני לא יודע איך להיפתר מהם אני שוקל לקנות שורפי שומן (וכפי שהבנתי ענת את לא תומכת בהם ) אז אני ישמח אם תביאי לי תפריט לחיטוב (דרך הגב אני בן 16) ודרך הגב אני לא מתאמן במכון ..אני מתאמן בבית .. אבל עושה את רוב הדברים שאפשר לעשות במכון : אליפטקל חצי שעה ביום מינימום משקולות יד קדמית יד אחורית חזה גב רגליים בטן אני מאוד מקווה שתעזרי לי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי :))
ענת פלדמן02/12/2008אני שמחה שאתה קורא אותי... וודאי שאשמח לעזור. ראשית ברכות על הירידה במשקל. כמה רזית? לפני כמה זמן זה היה וכמה שנים אתה כבר שומר על המשקל הנוכחי? זה חשוב לדעת כי יכול להיות שזה עניין של זמן, התמדה וסבלנות ויכול להיות שבאמת יש לעשות שינוי. ועוד: כיצד אתה מתאמן בבית? אני בעד תרגילים שמשלבים כמה שיותר קבוצות שריר ובזמן קצר מביאים לתוצאות אופטימליות. למשל שכיבות סמיכה בזויות שונות או סמיכה על האמות - להחזיק עד דקה וחצי בצורה סטטית. כפיפות בטן שעובדות גם על המתניים, כפיפות בטן עם משקולת על החזה, בכלל גוון בתרגילים שאתה עושה עכשיו יכול בהחלט לעזור.
זה נכון שהתפריט שלך חשוב, האם ראית באתר שלי דוגמאות? העקרונות שכדאי לשמור עליהם הן 5-6 ארוחות במשך היום, 3 עיקריות ושתיים של ביניים, ובאמת לפני האימון לתת את הדעת על הפחממה ואחרי האימון שילוב של פחממה וחלבון. יקל עלי אם תתן לי תפריט נוכחי וביחד נחשוב על שיפור וגוון. מתאים? אה, כן. ולשתות רק מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
שי02/12/2008אין לי מספר מדוק כמה הרזתי למה תמיד הייתי שמן מאוד בכיתה ג' הייתי מידה 30 בגינס (היום אני בכיתה י' מידה 28) ואני עוסק בהתעמלות באופן התמדתי איזה 4-5 שנים אין לי תפריט מסוים אני אוכל שלוש ארוחות ביום ולפעמים פה ושם איזה לחם על גבינה ... ובנוגע ל-6 ארוחות אין לי זמן לאכול 6 ארוחות ביום .. ונוגעל להתעמלות אני על כל מה שאמרת מותניים וכול זה חצי שעה מינימום על האליפטיקל בטן עלינונה תחתונה חזה עליון תחתון יד אחורית קדמית ( יש לי ספת כושר לבטן ולהרמת משקולות) ולבנוגע למה שאמרת על להישאר דקה וחצי על האמות וזה אני לא יכול לעשות את מכוון שזה עושה לי לחץ בגב התחתון אז אני לא לוקח סיכון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן03/12/2008אז מה שכואב לא עושים, וטוב שאתה מודע.
לארוחה אתה לא צריך זמן, גם לחטוף פרי לדרך זה נחשב כארוחה וזה חשוב. כמה דברים:
1. הרכב המזון. לא מטוגן, דגש על דגנים, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה
2. דגש על ירקות: פלפל עגבניה מלפפון, כל יום.
3. שתי מנות פרי ביום
4. חלבון וסידן. מנת בשר או דג, ביצים, קינואה.
5. לשלב שומנים בריאים: שמן זית, טחינה, אגוזים במידה, מעט אבוקדו.
התזונה מאד קריטית לאחוזי השומן שלו בגוף ובמקביל לאימונים הטובים שלך אכן כדאי להיות מכווננים לנושא .
לגבי הספורט: הרבה מתיחות בעיקר אחרי, הקפד לאכול עד שעתיים לפני פחממה (אורז עם ירקות, פירות למשל. זה תלוי בשעת האימון) ואחרי האימון עד כשעה ארוחה של חלבון ופחממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבבה עזרת לי מאוד :)
שי03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי כל מה שנתת לי בניתי תפריט ..
שי03/12/2008תגידי לי בבקשה אם זה טוב ואם יש צורך לשיניו: 6:30 פרוסת לחם מחיטה מלאה וגביע יורגוט 1% 10:00 שתי פרוסות לחם עם חביתה 15:00 ארוחת צוהריים אממ למשל אורז עם קבב זה בסדר? 18:00 ארוחת ביניים תפוח 19:00 מיתאמן 21:00 ארוחת ערב שני פרוסות לחם עם יורוגוט 1% וטונה במים איך התפריט הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
ענת פלדמן03/12/20086:30 גבינה לבנה על הכריך, אפשר גם כמה מלפפונים או כמה זיתים.
הפער עד הביניים מעט גדול, 9:30 עדיף. האם הלחם מקמח מלא?
שוב הפער עד לצהרים גדול מידי. אתה יכול לאכול פרי או יוגורט בשעה 12:00
15:00 אורז (מלא) עם קבב זו דוגמא טובה לארוחת צהרים, הוסף גם ירקות טריים למשל עגבניה, מלפפון ופלפל אדום.
18:00 תפוח - מצוין
אם אתה מתאמן כשעה אח"כ עדיפות לבננה, או כמה תמרים.
ארוחת הערב בסדר, אפשר להחליף את הלחם בתפו"א אפוי למשל, ברוקולי וטונה, אפשר גם קוטג'.. אפשר טונה בשמן זית או בשמן קנולה. זה יותר טעים. זה גם תורם לשומנים הבריאים שאתה אמור לצרוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני יעבוד על התפריט הזה
שי03/12/2008בטוח היו תוצאות ואחוזי השומן ירדו ? ואם זה גם ירד מאזור החזה? או רק מבטן? ובנוגע לגבינה לבנה כמה אחוז שומן? ובכמה ביורגוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן03/12/2008עד 5 אחוזי שומן בגבינה, ביוגורט- תלוי בקלוריות בסופו של דבר. אחוז וחצי זה בסדר. אני לא יכולה לדעת מאיפה ירדו אחוזי השומן, פיזור השומן והכמות שלו הם גנטים. במקביל לתזונה שלך אתה ממשיך בפעילות האירובית ובתרגילי החיזוק. אני מאמינה שעם הזמן המצב ישתפר, נדמה לי שלא אמרת לי כמה זמן אתה כבר מתאמן. הייתי מוסיפה שקילה של פעם בשבוע, מדידות פעם בחודש של אחוזי שומן. גוון ועניין באוכל מתוך מודעות . הסתכלת באתר שלי על דוגמאות? זה נותן יותר מושג. בעיקרון אתה בדרך הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקרון אני מתאמן 5 שנים +-
שי03/12/2008ואני יתחיל את זה ממחר ונראה איך זה יתקדם ומקווה להיות חטוב חחח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ענת פלדמן03/12/2008אתה יכול להתחיל עכשיו אני פה לשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת תודה רבהה
שי03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח עוד שאלה
שי03/12/2008מה ההבדל בין אורז רגיל לבין אורז מלא? והאם זה משמעותי ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז לבן או אורז חום?
ענת פלדמן03/12/2008מצרפת כתבה בנושא
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5370* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח איזה כיף זה שלכל שאלה
שי03/12/2008יש תשובה ברורה וטובה חח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?