ירידה מוגזמת באחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה מוגזמת באחוזי שומן
    אורלי
    05/12/2008

שלום רב, בחצי שנה האחרונה ירדתי 8 ק"ג בעקבות שילוב של דיאטה והגברת פעילות גופנית. גובהי הוא 1.54 ומשקלי כעת הוא 46. הדיאטה כללה- התנזרות ממתוקים ומאפים, אכילה של 3 ארוחות עיקריות ו 2 מנות ביניים מאכלים דלי שומן . . ( בוקר - נס קפה עם חלב 1% , + 2 פרוסות לחם עינן קל + גבינת קוטג' וירקות , ביניים- חטיף אנרגיה, צהריים- מנת עוף+ מרק+ סלט +/- אורז, ביניים פרי וערב בד"כ כמו בבוקר ) והפעילות הגופנית - כל יום פעילות אירובית ( 30 דק' על הליכון ) ופעמיים בשבוע פעילות אנאירובית ( פילטיס מכשירים ) . לפני מס' שבועות החלטתי להירשם למכון כושר. בבדיקה שנעשתה לי במכון נמצא שאחוז השומן שלי הוא 5 % ומסת השריר תקינה. בעקבות כך הפסקתי את הפעילות האירובית והתמקדתי רק בחיזוק השרירים- קצת משקולות, וחוג חיטוב ועיצוב או פילאטיס מזרן. אתמול נעשתה לי שוב מדידה שבה נראה שעליתי במשקל ומתוכם- שמסת השריר שלי עלתה ו % השומן ירדו. יש לציין שמאז שהתחלתי פעילות בחדר כושר התחלתי להקפיד לאכול מנת פחמימה ( בננה,תפוח ) לפני האימון , תמר מיד לאחר האימון ועד חצי שעה אחרי האימון -סנדוויץ עם לחם מלא קל + קוטג' או טונה ( שילוב של פחמימות וחלבון ) . וכמובן- בס"הכ אני מרגישה טוב... שאלתי היא - איך אני מעלה את % השומן שלי מבלי לעלות את המשקל ומבלי להפסיק פעילות גופנית ( מרגישה שהגוף שלי התמכר לפעילות....). תודה מראש אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה מוגזמת באחוזי שומן

הוספת תגובה

• אורלי

ענת פלדמן
    05/12/2008

זה נשמע לי לא הגיוני בעליל. שלחי לי מייל ואעביר לך מחשבון מדידת אחוז השומן בגוף - את מכניסה לשם נתונים לפי גיל גובה משקל והיקפים במקומות שונים. זה יותר אמין ממכשירי מדידה בחדר כושר.
    הרשיתי לעצמי לחשב את כמות הקלוריות שאכלת, וזה מעט, מעט מידי וודאי לימים של אימון.
    אני קודם רוצה לברר את עניין אחוזי השומן, לנשים המספרים שאת מציגה הם מסוכנים. ולכן זה לא הגיוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי זה לא נשמע הגיוני ...

אורלי
    06/12/2008

קודם כל - תודה על התשובה המהירה ! אכן גם לי זה לא נשמע הגיוני היות ואני מרגישה טוב,ה BMI שלי תקין , והמחזור החודשי שלי סדיר... בחישוב שעשיתי במחשבון של אתר גולינגו אחוז השומן שלי עומד על 23.4 % ( היקף אגן יריכיים - "פולקע-" ס"מ 83 , והיקף מותן בקו הטבור- 66 ס"מ ) . אשמח להתייחסותך גם לגבי התזונה שלי היות ואינני ממשיכה לרדת במשקל , ואני לא מרגישה בחוסר אנרגטי. איך היית ממליצה לי לשנותה למשהו מאוזן ובריא מבלי לעלות במשקל... שוב תודה- אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או !

ענת פלדמן
    06/12/2008

זה כבר נשמע יותר טוב. אולי אפילו מעט מידי למעלה, אבל בריא והגיוני... את לא מבקשת להוריד עוד במשקל, נכון? את אנרגטית והכל בסדר. כווני לאכול מאוזן -כלומר הוצאה קלורית שווה להכנסה קלורית. כמות הקלוריות הטנטטיבית שאת מוציאה ביום ללא פעילות תוכלי לחשב במחשבון BMR שיש כאן באתר. את התוצאה הכפילי פי 1.2. ואז "שחקי" עם הכמויות. יכול להיות שכוס אורז מוכן זה מעט מידי בשבילך ואת יכולה להגדיל מעט את הכמות. חלבונים מן החי, ביצה (עדיף אורגנית) דגש גם על ירקות ופירות, וודאי יוגורט כדוגמא לארוחת ביניים. באתר שלי יש גם כל מיני דוגמאות של תפריטים מאוזנים כך שזה יכול לתת עוד מענה וזויות נוספות. הרגעת אותי בעניין אחוזי השומן אז הכל בסדר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהעל היעוץ !

אורלי
    06/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    06/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו