תפריט - המשך {עבור רעות}

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט - המשך {עבור רעות}
    ירון
    07/12/2008

היי רעות,שבוע טוב. בתשובתך ציינת שאני אוכל כ3097ק' ,חישבתי כמה פעמים ויצא לי מקסימום2921 ק', 200ג' גרנולה 636 +ביו 95+שייק 120 +תפוח52 + 2יח' לחם מלא 90+ 3 יח לחם מלא 135 +100ג' עמק לייט 202+בננה 90+ 3תמרים 120+ חצי שייק 60+ 200 ג' קינואה 764+ 200ג' חזה ע 300 +טונה 117 +2 יח לחם מלא 90+ ירקות 50 . הבנתי ממך שאני צריך לאכול 2500 ק ליום ויש לי מספר שאלות ברשותך 1} מצד אחד נאמר לי שמיד אחרי אימון אני צריך לצרוך כ15ג' חלבון +60 פחממה ותוך 45 ד' עד שעה {"חלון ההזדמנויות"} אחרי לאכול את הארוחה הגדולה שכוללת מן הסתם המון פחממות וחלבונים. מצד שני אני יודע שהגוף לא יכול לספוג,כפי שציינת יותר מ30 ג' חלבון בשעתיים . איך נוהגים נכון בעניין חלון ההזדמנויות ? 2} בעניין החלבונים אני רוצה לצרוך 2 ג' חלבון לקילוגרם ואני מבין שצריך להתקיים יחס של 1:4 בין פחממה לחלבון ע"מ לאפשר ספיגה אופטימלית. איך אני מחשב את זה ? 146 חלבון ביום *4 ? 3} מעוניין לאמץ את המלצתך ולאכול כ 2500 ק ליום ,איפה אני מקצץ? בפחממות? לא משנה באילו ארוחות ? כמו שבטח הבחנת אני יודע המון ולא יודע כלום...ניסיתי להבין את העניין משורשו {עניין של אופי דפוק...:} והסתבך לי הזנב בין הרגליים והצוואר . אודה לך אם תעשי לי קצת סדר בבלאגן בנוסף לתשובתך הראשונה . תודה מראש , יובל המבולבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט - המשך {עבור רעות}

הוספת תגובה

• ירון

רעות גרוס
    08/12/2008

1. נכון, מיד לאחר האימון 15 ג' חלבון + 60 ג' פחמימות פשוטות ( יחס 1:4) ותוך 90 ד' לאחר מכן, 30 ג' חלבון ומעט פחמימות כיוון שהאינסולין עדיין ישנו להכנסת החלבונים לתאים.

2. הפחמימות ביחס 1:4 הן להתאוששות לאחר אימון (להחזרת גליקוגן בשרירים ולכבד לאנרגיה). ברגע שאוכלים פחמימות גם כמות קטנה, יש הפרשת אינסולין וזה מספיק להכנסת החלבון לתאים. רק שתדע, כמות גדולה של חלבון עלולה לגרום לעומס על הכליות. יש לשתות הרבה מים.

3. 2500 קלוריות - 30% חלבון, 50-60% פחמימות והשאר שומן. לפי התשובה שלי אתה מקצץ מהפחמימות, חוץ מאחרי האימון שיש יחס של 1:4 השאר הוא יחס של 1:1 או יחס 1:2.

מקווה שעזרתי לך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט -המשך {עבור רעות}

ירון
    08/12/2008

עזרת לי ובניו :) תודה על הקשב והמיקצועיות, אשב כבר מחר על חישובי הכמויות ואם זה בסדר אשלח לך אותם לאישור . לילה טוב. ירון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיה

רעות גרוס
    09/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו