מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט - המשך {עבור רעות}ירון07/12/2008
היי רעות,שבוע טוב. בתשובתך ציינת שאני אוכל כ3097ק' ,חישבתי כמה פעמים ויצא לי מקסימום2921 ק', 200ג' גרנולה 636 +ביו 95+שייק 120 +תפוח52 + 2יח' לחם מלא 90+ 3 יח לחם מלא 135 +100ג' עמק לייט 202+בננה 90+ 3תמרים 120+ חצי שייק 60+ 200 ג' קינואה 764+ 200ג' חזה ע 300 +טונה 117 +2 יח לחם מלא 90+ ירקות 50 . הבנתי ממך שאני צריך לאכול 2500 ק ליום ויש לי מספר שאלות ברשותך 1} מצד אחד נאמר לי שמיד אחרי אימון אני צריך לצרוך כ15ג' חלבון +60 פחממה ותוך 45 ד' עד שעה {"חלון ההזדמנויות"} אחרי לאכול את הארוחה הגדולה שכוללת מן הסתם המון פחממות וחלבונים. מצד שני אני יודע שהגוף לא יכול לספוג,כפי שציינת יותר מ30 ג' חלבון בשעתיים . איך נוהגים נכון בעניין חלון ההזדמנויות ? 2} בעניין החלבונים אני רוצה לצרוך 2 ג' חלבון לקילוגרם ואני מבין שצריך להתקיים יחס של 1:4 בין פחממה לחלבון ע"מ לאפשר ספיגה אופטימלית. איך אני מחשב את זה ? 146 חלבון ביום *4 ? 3} מעוניין לאמץ את המלצתך ולאכול כ 2500 ק ליום ,איפה אני מקצץ? בפחממות? לא משנה באילו ארוחות ? כמו שבטח הבחנת אני יודע המון ולא יודע כלום...ניסיתי להבין את העניין משורשו {עניין של אופי דפוק...:} והסתבך לי הזנב בין הרגליים והצוואר . אודה לך אם תעשי לי קצת סדר בבלאגן בנוסף לתשובתך הראשונה . תודה מראש , יובל המבולבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
רעות גרוס08/12/20081. נכון, מיד לאחר האימון 15 ג' חלבון + 60 ג' פחמימות פשוטות ( יחס 1:4) ותוך 90 ד' לאחר מכן, 30 ג' חלבון ומעט פחמימות כיוון שהאינסולין עדיין ישנו להכנסת החלבונים לתאים.
2. הפחמימות ביחס 1:4 הן להתאוששות לאחר אימון (להחזרת גליקוגן בשרירים ולכבד לאנרגיה). ברגע שאוכלים פחמימות גם כמות קטנה, יש הפרשת אינסולין וזה מספיק להכנסת החלבון לתאים. רק שתדע, כמות גדולה של חלבון עלולה לגרום לעומס על הכליות. יש לשתות הרבה מים.
3. 2500 קלוריות - 30% חלבון, 50-60% פחמימות והשאר שומן. לפי התשובה שלי אתה מקצץ מהפחמימות, חוץ מאחרי האימון שיש יחס של 1:4 השאר הוא יחס של 1:1 או יחס 1:2.
מקווה שעזרתי לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט -המשך {עבור רעות}
ירון08/12/2008עזרת לי ובניו :) תודה על הקשב והמיקצועיות, אשב כבר מחר על חישובי הכמויות ואם זה בסדר אשלח לך אותם לאישור . לילה טוב. ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
רעות גרוס09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?