מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריטשי09/12/2008
שלום אני מתאמן בחדר כושר ארבע פעמים בשבוע כוח, ואוכל בצורה מאוזנת למיטב ידעתי. בזמן האחרון הוספתי לתפריט עוד מספר קלוריות שבאות בעיקר מפחמימות, רוב הפחמימות שאני צורך הן מדגנים מלאים קטניות וירקות ולכן לפעמים אני מגיע לכמות סיבים תזונתיים גבוהה מאוד של כשלושים וחמש עד ארבעים גרם סיבים, מה שגורם לשירותים להיות הבית השלישי שלי. (סובל גם ממעי רגיז) מה עלי לעשות?? האם עלי להחליף חלק מהדגנים המלאים לדגנים רגיליםכמו פסטה רגילה או לחם שהוא חצי מלא? ועוד שאלה היא לגבי מולטי ויטמין, למי מומלץ לקחת אותו? איזה מולטי ויטמין מתאים למתאמני כוח? האם עלולות להיות לו תופעות שליליות במקרים מסוימים? והאם הוא מכיל יוד (מאוזן על ידי אלטרוקסים לבלוטת התריס, ורצוי להימנע ממאכלים המכילים יוד)???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם רעות תשלים את תשובתי. תודה
ענת פלדמן09/12/2008זה נכון שיותר מידי סיבים תזונתיים זה מוגזם, כמו כל דבר בחייים, וכן שווה לתת על כך את הדעת. מסכימה שיש מקום לשלב יותר פסטה רגילה, אורז לבן שעוזר להליכה התכופה הזו לשרותים.
לגבי תופעת המעי הרגיז - האם סבלת מזה גם לפני התוספת המשמעותית בסיבים? כי גם לזה יש המלצות תזונתיות מסויימות ואשמח להרחיב. זה יצריך שינוי כולל, פחות לקטוז וגלוטן, יותר קטניות ירקות, עמילן. האם זה העניין?
האם ביצעת לאחרונה בדיקות דם כלליות? שווה לבדוק.
בהנחה שהתזונה שלך מאוזנת אין צורך של ממש במולטי-ויטמין. אם כי אני צורכת כל בוקר ויטמין C ו B קמפלקס כי לי זה מתאים. כלומר זה אישי. לא כדאי להעמיס על הגוף ויטמינים, שוב אם התזונה שלך מספקת- זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
שי09/12/2008תופעת המעי הרגיז שלי נמשכת כבר כמה שנים זה לא משהו חדש שמדאיג אותי, להפך, עכשיו אני בתקופה טובה יותר. לגבי הלקטוז והגלוטן עשיתי את כל הבדיקות האפשריות (אני כבר חצי מומחה) ולמרות שהכל יצא תקין ושללו כל מחלה או רגישות, אני משתמש בחלב דל לקטוז ואוכל בעיקר גבינות קשות עם כמות לקטוז מזערית. לגבי הגלוטן אין לי מה לעשות הבדיקת צליאק יצאה תקינה לגמרי ורוב התזונה שלי היא מפחמימות המכילות גלוטן. בקשר לשאלתי, אז אני צריך פשוט להוריד את כמות הסיבים? אבל בכל מקום ראיתי שמומולץ לאכול קטניות ודגנים מלאים רק אז איך יכול להיות שאצל אף אחד כמות הסיבים היא לא כזו גבוהה? בדיקות דם אני כל חודש עושה אל חשש, אני דואג לעצמי מספיק. לגבי המולטיויטמין, אם בדיקות הדם שלי תקינות אין לי שום צורך בו? הוא לא יתן לי שום פלוס בבנייה ופיתוח גוף באופן בריא? ועוד לא הבנתי אם הוא מכיל יוד או לא בגלל הבלוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאני יודעת
ענת פלדמן09/12/2008אכן יש יוד במולטי ויטמין. אם התזונה מאוזנת זה מספיק ביותר ! במיוחד שאתה במודעות מעוררת הערצה ולוקח אחריות מופלאה על גופך.
כן, בהחלט יש מצב של עודף סיבים שמשפיע עליך, אולי יותר מאחרים בגלל התסמונת של המעי שלך. אסידופילוס יכול להקל ולעזור, כך גם הורדה במינון הסיבים התזונתיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
רעות גרוס09/12/2008ענת צודקת. מ30 ג' מקס' 35 ג' סיבים, יותר מזה לא רצוי, לגבי אחרים שאוכלים דגנים מלאים, יתכן שהם לא אוכלים בכמות שלך..(אמרת שהגדלת את כמות הפחמימות) + המעי הרגיז.
לגבי מולטי ויטמין, אני אישית חושבת (יש החושבים אחרת) שאם התזונה שלך מאוזנת (והיא מאוזנת, אתה אוכל מכל אבות המזון, הרבה ירקות, בשר רזה, גבינות רזות ודגנים מלאים העשירים בויטמיני B ופיטוכיליקלים, נוגדי חימצון) אין צורך במולטי ויטמין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה רעות וענת.
שי09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?