תפריט מאוזן וסוכרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט מאוזן וסוכרים
    שי
    11/12/2008

שלום, בתפריט שלי אני צורך כשישים וקצת אחוזים מפחמימות,כמובן שרוב צריכת הפחמימות שלי היא מפחמימות מורכבות. שאלתי היא כמה אחוז מסך הפחמימות שלי הגיוני ולגיטימי שיבוא מפחמימות פשוטות כדי לא לפגוע במילוי ושימור מאגרי הגליקוגן בימים עם אימון וללא אימון (מתאמן 4 אימוני כוח בשבוע)???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מאוזן וסוכרים

הוספת תגובה

• שי

ענת פלדמן
    11/12/2008

קשה לי לענות על השאלה, אני לא בעד חישובים ברמת המיקרוב. מסכימה שעדיף לתת על כך את הדעת, כלומר לכוון למילוי מאגרי הגליקוגן מפחממות "טובות", ונראה שאתה במודע לכך היטב. זה טוב שאתה מתייחס לפחממות, הרבה ספורטאים טועים לשים את הדגש על החלבונים ושוכחים את העיקר. השילוב הזה בין הפחממה לחלבון הוא זה שמביא להתאוששות אופטימלית ותורם לתהליך האנאבולי. זה מה שחשוב. אגב, אחרי האימון יש מקום לפחממות פשוטות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון אבל

שי
    11/12/2008

כל זה ברור לי ואני לא מתכוון לאחוז מדויק ומסוים, אבל אפשר לאכול שישים אחוז מהתפריט פחמימות אבל שהן פשוטות אז לא יעיל. בערך מה היא כמות לגיטית ונורמלית למישהו שמתאמן? בערך כמה מהתפריט היומי הגיוני שיבוא מפחמימות פשוטות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    11/12/2008

אז אתה יודע שבימים שאתה מתאמן כדאי אחרי האימון לצרוך את הפחממות הפשוטות. כמה זה יוצא מסך התצרוכת היומית שלך? אתה טוב ממני במתמטיקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו???

שי
    11/12/2008

רק הפחמימות שאחרי האימון??? חוץ מהן כל שאר הפחמימות צריכות להיות מורכבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממי...

ענת פלדמן
    11/12/2008

בוא תגיד לי מה חסר לך בתפריט, מה היית מעדיף להוסיף ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתפריט

שי
    12/12/2008

אני עשיתי שינוי גדול בתפריט כי אני לוקח דברים ברצינות. אז זה לא כזה קל פתאו לאכול כל כך הרבה במיוחד שיש לי רקע רפואי לא קל. וברוב הימים אני די צריך לקראת סוף היום לדחוף עוד. כלומר להוסיף עוד קצת פחמימות הבעיה שלדחוף לחם יותר קשה מלאכול עוד קצת דבש או עוד יוגורט ממותק, אבל אני מפחד שזה לא יביא למצב אופטימלי של שיקום הגוף מהאימונים. אז בגלל זה שאלתי, נגיד בתפריט של אני מגיע לקרוב ל400 גרם פחמימה כמה מתוכם הגיוני שיגע מפחמימות פשוטות? ושאלה טנה נוספת, לפני כמה ימים דיברנו על הסיבים ואמרת לי להחליף חלק מהמזונות לכאלו המכילים פחות סיבים, השאלה היא אם אני אחליף נגיד כמה פרוסות לחם מלא ללחם לבן הדבר היחי שאני אחסוך מהעצמי הם הסיבים התזונתיים? אני לא מפסיד פה כמות גדולה של ויטמנים חיוניים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי יקירי

ענת פלדמן
    12/12/2008

אילו הםמגבלות הפורום, ואני לוקחת אחריות. אני נשאלת שאלה תמימה, נותנת תשובה ישירה, ולמעשה מאחורי המקרה שנשאלתי יש הסטוריה רחבה ומורכבת, אצלך היא רפואית, אצל רבים היא גם מנטלית, ואני ממליצה בחום לפנות ישירות למומחה ולעשות את הדברים בצורה יסודית ואחראית יותר. אני רואה שהמודעות שלך מצויינת. וכך גם הידע, ובכל זאת הכוונה אחד על אחד - בצורה מעמיקה ואישית נכונה הרבה יותר.
    ראשית: למה לדחוף בכוח עוד אוכל?
    שנית: אולי במקרה שלך שווה לשלב שייק חבלון?
    ועוד: למה אתה מפחד מחוסר שיקום אופטימלי של הגוף אחרי האימונים? הכל לכאורה בסדר.
    ועוד: אתה שואל על הגיון והגוף שלנו עד כמה שהוא מכונה משומנת היטב הדברים הם מאד אישיים. הגיוני לשלב פחממות פשוטות במשך היום, זה גם חלק מתרבות הצריכה שלנו, מאורח חיים "הגיוני", קשה לי להעריך אישית עבורך כמה נכון וכמה פחות, במיוחד לאור הערתך לגבי היסטוריה רפואית.
    ועוד: עד 30 גר' סיבים תזונתיים זה מספיק והותר, אפשר גם פחות. התזונה שלך לא נשענת על לחם דגנים, היא מורכבת מעוד המון המון מרכיבים תזונתיים חיוניים שמגיעים ממקורות מזון נוספים. אתה לא ממש מפסיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו