מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענתושלירון פרידמן11/12/2008
קראתי את השאלות ששאלו אותך השבוע ואת תשובותייך הנפלאות ויש לי כמה שאלות.. קראתי את הודעתה של אורלי וכשאמרת שהיא אוכלת ממש מעט נבהלתי! לכן אני רוצה לשמוע את דעתך על התזונה שלי: בוקר- שתי פירכיות עם קוטג' צהריים- 3 כפות אורז, המון המון ירקות ומנת בשר ממוצעת. ערב- המון ירקות, מעט מאוד פחמימות ובערך חצי מיכל קוטג/ במהלך היום אני אוכלת 3 פירות וכעשר שקדים. ואני שותה המון מים. אני אוכלת ככה גם בימים של פעילות אירובית. בימים שאני עושה אימוני כוח, אני אוכלת אחרי האימון פירכית וקוטג' או פרי. האם זה בסדר?? ועוד שאלה.. (גם בהקשר למשהו שנשאלת). יש לי כאבים בברכיים ואני עושה פיזיוטרפיה. אם זה ככה, אז עדיף שאני לא אעשה את האימון שהמלצת לי עליו- ריצה בשילוב של ספרינטים? תודה מראש, כמובן שכרגיל אין כמוך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
לירון פרידמן11/12/2008שכחתי לציין שאני חיילת, וזוהי התזונה שלי בבסיס ושמשקלי הוא 50, גובה 1.64
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מתוקה
ענת פלדמן11/12/2008כבוד הוא לי שאת קוראת אותי. תודה ! אינני זוכרת בקשר למה עניתי לה אבל בואי באמת נתייחס אליך. ה BMI שלך הוא 18.5, דומה לשלי אגב, וזה יופי. את רזונת וזה בסדר, אפילו יותר מזה. אין צורך להיבהל, אם כי זה ברור שאת אוכלת מעט. בימים של אימון הייתי פועלת קצת אחרת, אחרי האימון את יכולה חצי פיתה עם קוטג' או טונה (קצת נפח, הפריכיות האלו זה ממש אויר) ולפני האימון - משהו כמו חצי שעה לפני - בננה. בצהרים ביום שכזה אפשר לאכול יותר פחממה. כוס וחצי של אורז מוכן. זה וודאי יותר משלוש כפיות.
אם כואבות הברכיים - לנוח !!! אף פעם אל תתאמני עם כאבים. הכאב מאותת לנו שצריך לקחת פסק זמן. זה הגוף שלנו שמדבר אלינו וצריך להקשיב לו.
אם במהלך הריצה כואבות הברכיים ברור שזה לא מתאים לך. אם הן לא כואבות- את יכולה להמשיך.
האם את שוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לירון פרידמן11/12/2008תודה רבה על התשובה :) לא, אני לא שוחה. בגלל זה, יותר בעייתי בשבילי ספורט אחר. גם עם אופני כושר אני מרגישה שזה לוחץ לי על הברכיים, אז עכשיו אני רצה פעם בשבוע בערך 3 ק"מ- רק כדי לשמור על כושר, ובנוסף, אני הולכת פעמיים בשבוע כ- 50 דקות. יש לך הצעות אחרות או שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן12/12/2008עם אופני כושר את מרגישה את הברכיים? אל תעשי את זה. שוב - כשכואב נחים, משנים פעילות.
כשאת הולכת לא כואב לך? מצויין, המשיכי עם ההליכות, עזבי את הספרינטים. נעלה את הדופק בצורה אחרת. את מתאמנת על מכשיר או הולכת בחוץ? אם זה על מסלול בחדר הכושר עבדי על שינויי מהירות בהליכה (!!) ושינויים בשיפוע.
באימון אחר אל תעשי שינויים, כלומר הליכה מהירה במשך 50 דק' ובאימון השלישי של אותו שבוע אם את יכולה תלכי עם משקוליות בידיים ולתת את הדעת על שרירי הידיים שנכנסים לפעולה.
עזבי את הריצה, וודאי אם כואב.
זה משהו שיכול להסתדר לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
לירון פרידמן12/12/2008כן, זה בהחלט יכול להסתדר לי. אני הולכת בחוץ אז איך אפשר לגוון מבחינת מהירות או שיפוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן12/12/2008אז את עושה ככה: אימון אחד: הליכה מהירה "רגילה".
אימון שני: עם שני בקבוקי מים או עם משקוליות ועושה תרגילים לידיים תוך כדי
אימון שלישי: הליכה לחימום 5 דק', ואז שני צעדים ובעיטת גובה מוחזקת (לבעוט אבל בזהירות, לא לנעול את הברך, כל משקל הגוף על הרגל התומכת) שני צעדים -בעיטה, שני צעדים -בעיטה במשל 2 דק'. חזרה להליכה מהירה. 2 דק' הליכה צידית, בפיסוק. כלומר צעד פתיחה רחב בשמאל סגירה ימין, כתף שמאל לכוון ההליכה. שתי דק'. חזרה להליכה מהירה. ואז מחליפה צד. שימי לב שיש כאן פעילות ב LOW IMPACT כך שאין לחץ על הברכיים ועדיין יש גוון בהליכה. את חוזרת על הסבב עד 40 דק'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)