שאלה ....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ....
    זיו
    12/12/2008

ענת שלום ! תחילה אודה לך על עבודת הקודש שאת עושה פשוט , הוסיף ואומר שאני לומד את כל הטיפים שאת נותנת ומנסה ליישמם . תודה רבה רבה רבה ! אז ככה אני בן 20 , חייל ובעצם הסיפור שלי והמודעות שלי לפעילות גופנית ואופן חיים בריא הגיע לתודעה שלי לפני 8 חודשים שהייתי מאוד קרוב לקבל התקף לב ממש בגיל צעיר , לפני 8 חודשים הייתי שוקל 130 ק"ג וכיום בעצם נכון לעכשיו אני שוקל 85 ק"ג , הגובה שלי הוא 165 ואני עדין צריך לרדת לפחות עוד 20 ק"ג , כמובן שעם פעילות גופנית ואוכל נכון הצלחתי לרדת ככה אבל בזמן האחרון לאחר שהפסקתי להתאמן כבר חודש בגלל כל מיני סיבות כאלו ואחרות קשה לי לחזור להתאמן יותר נכון אני מנסה אבל כואב לי בעצם של הרגל ממש מהברך עד תחילת כף הרגל ואני מתייאש ופשוט מתוסכל מכל המצב מדוע זה קורה לי אני עושה חימום לפני אבל זה לא עוזר אשמח לשמוע ממך כמה טיפים על אמצעי התנהגות במצב כזה , ועל צורת מחשבה איך לקום פשוט אחרי יום עבודה / חזרה מהבסיס / או כל פעילות אחרת שאנו עושים ביום יום ולקחת את עצמנו לצאת החוצה לריצה או הליכה איך לחשוב ולהפעיל את צורת המחשבה ולא להיות עצלנים , מקווה שהבנת אותי ושוב תודה רבה לך ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ....

הוספת תגובה

• זיו חמוד

ענת פלדמן
    12/12/2008

ברכות ברכות ברכות על הירידה במשקל, הבחירה בבריאות ובחיים. כל הכבוד !!
    נתחיל
    ראשית מה שאתה מתאר נשמע כמו שבר הליכה או שבר מאמץ. שווה ללכת לאורטופד ולהיבדק. זה היה לי בתקופת הצבא מעומס יתר (רגשי ופיזי כאחד) ותכלס ההמלצה היא מנוחה.
    במקרה שכזה: האם אתה שוחה? האם זו אופציה מבחינתך? שחיה היא תרפיה לגוף ולנפש, העומס על הרגל הוא מינימלי וזו חוויה אדירה. ממליצה בחום כמו שאתה שם לב...
    השאלה שלך חשובה מאד, זה בדיוק הנושא שנאי מתמחה בו - הקשר בין הנפש שלנו לבין הגוף. כוחה של המחשבה. הכוח של המוח שלנו. איך אנחנו יכולים לעשות את הסויצ' הזה בראש (החזרה לפעילות, לאכילה נכונה).
    אז יש טכניקות ב NLP שפועלות על תת המודע ומתכנתות את תת ההכרה שלנו לעשות את השינוי. קשה לעשות זאת דרך הפורום אבל המסר שלי מעודד. שזה מתחיל בראש, ושאתה אחראי לזה.
    בקרוב יוצא מאמר שלי ב"מנטה" על כוחו של המוח בשינוי הרגלים. לא אוכל לשלוח לך את כל המאמר כיון שהוא עוד לא פורסם אבל אם תשלח לי מייל אעביר לך מקצתו, ובעיקר את הטכניקה המחשבתית שרשמתי שם שקשורה במחיקת התנהגות לא רצויה (הרגל מגונה) ושתילה של התנהגות אחרת במקומה (מוטיבציה לפעילות, אפילו מחיקת כאבי הרגליים מתת המודע). למטופלים שלי אני מעבירה את כל הטכניקות שאנחנו עושים ביחד כיון ש NLP זה דרך חיים, באמצעותו אנחנו שולטים הלכה למעשה בגופינו וגם במחשבות שלנו. מרתק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....

זיו
    12/12/2008

אז קודם כל תודה רבה . שנית , אין באפשרותי לממש את הרעיון של השחיה מכיוון שהצבא עדין לא מספק בריכה בכל בסיס כיום חחח ורוב השבוע אני נמצא בבסיס . אשמח לשתף אותך בפיתרון פשוט ויעיל שמצאתי לעצלנות הזאות ואיך לשלוט על צורת המחשבה אומנם הפיתרון די מצחיק ואולי לא על כל בנאדם זה משפיע כמו שהשפיע עלי אך בתקופה שהייתי ממש באימונים אינטנסיבים כמו לכל בנאדם הייתה לי את העצלנות הזאות של "אין לי כח " , " מחר נעשה אימון יותר קשה " ועוד כל מיני סיבות ותירוצים שבעצם פועלים לרעתי , אז מה שהייתי עושה זה שם מוסיקה מקפיצה בלי לחשוב פעמיים היה מעלה לי את האדרנלין ופשוט החשק לרוץ היה בא לי לבד ואפילו זה ישמע מצחיק שנכנסתי ממש לאימונים לא הייתי יכול לישון בלילה בלי לעשות ריצה היו לילות שהייתי כביכול "מוותר לעצמי " הייתי קם בשעות מפחידות 2 בלילה מתארגן ויוצא לרוץ זה כזה כייף ואני מתגעגע לזה מאוד . ובקשר לבעיה ברגל הייתי אצל רופאים ועשיתי צילומים אבל לא רואים כלום והכל בסדר גמור ... אולי את מציעה שבכל זאות אני ינסה למשוך באימון גם כשכואב אולי זה ישתחרר במהלך האימון או משהו כזה? אני ממש לא יודע מה לעשות .... [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיו

ענת פלדמן
    12/12/2008

יפה מאד !! תודה על הטיפ, אני בטוחה שזה עוזר להרבה גולשים.
    אם זה לא שבר הליכה - שאגב רק צילום מיוחד שנעשה אחרי שמחדירים חומר לגוף מזהים אותו בצילום, זה יכול להיות שריר תפוס, השריר של השוק. אני קוראת לזה welcome muscle אחרי שהרבה זמן שלא עושים ספורט ופתאום מתחילים הוא נוטה להיתפס וממש לכאוב. אם זה אכן שריר - אז וודאי שאפשר להתאמן כמעט כרגיל. אבל מה אם זה לא?
    עד שלא נברר את הסוגיה הזו לא הייתי ממליצה לך לחזור לפעילות מלאה. שווה לחכות, להקפיד כמו שצריך על התזונה. - גם על זה נוכל לדבר - ולשמור על אופטימיות.
    אז אני בינתיים לא שולחת לך כלום...
    כמה זמן זה כבר כואב לך?
    האם זה כל הזמן או רק באימונים?
    האם אופניים בא בחשבון? אפילו ספינינג או אופניים בחדר כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .......

זיו
    12/12/2008

זה כואב לי אולי חודש +- ... את האמת אני לא אוהב מכשירי אימונים וכל זה , אני אוהב לצאת החוצה להתחיל לשרוף קילומטרים זה הכי כייף מבחינתי .. אולי כדאי שתמליצי לי על תרגיל לעבוד על האזור הזה דווקא ואז לראות אם זה ישתפר ? אגב בצילום שעשיתי ברגל לא החדירו לי שום חומר עשיתי צילום רגיל ... למרות שהתלוננתי על הבעיה הזאות ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי לעשות תרגילים

ענת פלדמן
    12/12/2008

זיו. כן רצוי להמשיך לבדוק. הצבא דווקא בקיא בנושא של שברי הליכה, תתעקש על הבדיקה הזו היא תבהיר כמה דברים. לרוב שברי הליכה חולפים מעצמם אחרי מנוחה אבל מחלקים אותם לכמה דרגות ואם זו חלילה דרגה גבוהה יחסית -כדאי לנוח.
    מסכימה לגבי אימונים בחוץ. ואם תשחה בסופי שבוע כשאתה לא בבסיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

זיו
    13/12/2008

אפשר לאמץ את נושא השחיה , אנסה זאות . איך את מציעה לחלק את השחיה , תרגילים , זמן , וכ'ו .... ? כי מן הסתם זה קצת משעמם להיזרק למים ולהתחיל לשחות לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי לא...

ענת פלדמן
    13/12/2008

ממש לא משעמם. אבל תלוי. יש כאלו שאוהבים בריכה חזה בריכה חתירה. אני בעד להתחיל רצוף חתירה, אחכ חזה ובסוף גב. התחל משחיה של חצי שעה, לא יותר מזה לפעם ראשונה. כמה בריכות מכל סגנון? - זה כבר תלוי בקצב. בסוף מתיחות. תהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זיו
    13/12/2008

בכל אופן אני אנסה זאות , ובמקביל יעשה צילום .... תודה רבה לך על הייעוץ ומהירות ההענות ... שבוע טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, שבוע נפלא

ענת פלדמן
    13/12/2008

אני פה לשאלות נוספות, ספר ועדכן בהמשך. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו