מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענתושלירון פרידמן16/12/2008
שתי שאלות קטנות.. :) עד כשעה אחרי האימון צריך לאכול פחמימות וחלבון כמו שאמרת.. זה מספיק יוגורט וגרנולה, או חלב ופרי כמו שאת מציעה או שצריך לאחר מכן לאכול עוד משהו. ובכללי השאלה שלי היא- איך נדע באיזה מינון לאכול כדי להחזיר את האנרגיה לשריר ועם זאת, לא לאכול יותר מדי. ועוד שאלה- אם אני אוכלת אחרי שעה, זה כבר לא יעיל לשריר? הוא התחיל לפרק את עצמו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי :))
ענת פלדמן16/12/20081. יש כאלו שרעבים מאד אחרי האימון ואז הפיתרון הראשוני הזה שרשמת הוא מצוין. אבל חלון ההזדמנויות של התזונה אחרי האימון הוא עד כשעה לאחר מכן. את יכולה לאכול ארוחה גדולה יותר אחרי כשעה ואת יכולה גם לוותר. זה מאד תלוי בעצימות האימון, בשעה ביום, בכמות הקלוריות שאכלת במשך היום כולו וכמובן במטרות שלך.
2. איך נדע לא להגזים? כרבע שעה אחרי -ארוחה של 15 גר' חלבון בשילוב עם פחממה זה בסדר. אם האימון עצים במיוחד אפשר להגדיל את כמות החלבון או לאכול עד כשעה אחרי האימון ארוחה מלאה יותר של חלבונים ופחממות. כמות החלבונים בפרט והקלוריות בכלל היומית גם חשובה ואת וודאי מודעת לכך. בממוצע מומלץ לצרוך 0.8 גר' חלבון כפול משקל הגוף שלך, לפיתוח מסת שריר - כלומר בשילוב עם אימוני כוח מומלץ להגדיל את המינון ל- 1.5 בשביל לתרום לתהליך האנאבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לירון פרידמן16/12/2008אז אם אכלתי מספיק חלבון לאורך היום, אני יכולה גם לא לאכול כלום אחרי האימון אם אני לא רעבה? ואיזה מזון שהוא פרווה חוץ מטונה, את ממליצה כחלבון? תודה רבה מראש ענת! אין כמוך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן16/12/2008אם המטרה שלך היא לא בהכרח לפתח מסת שריר, ואת מתאמנת בערב, ואכלת מספיק חלבון, ואת לא רעבה, את לא חייבת לאכול אחרי האימון, או משהו קטן. כן.
אני בעד לגוון כי בטונה יש כספית וכדאי לצרוך במידה. יוגורט זה טוב, אפילו כוס חלב, ריויון, זכרי ששילוב עם פחממה הוא אופטימלי כך שגם כריך עם גבינה לבנה או צהובה, יוגורט עם גרנולה, חלב עם שני תמרים. כמובן שביצה - בריאה ומזינה - 6 גר' חלבון. אם לא אכפת לך שהאוכל מסתכל עליך אז סרדינים הם מקור מצויין לחלבון ולסידן, את זה למדתי מאהרון שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לירון פרידמן16/12/2008חחח תודה רבה ענת! יש לי עוד שאלה קטנה, מצטערת שאני מציקה לך היום.. יצאתי היום לריצה ואחרי כעשר דקות ממש כאבו לי הצלעות. מה הסיבות שיכולות לגרום לכך ומה את מציעה לעשות כשזה קורה? (אני מקווה שלא להפסיק לרוץ..) תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת כבר מכירה אותי, הא?
ענת פלדמן17/12/2008כשכואב - נחים. בדרכ כשרצים פעם ראשונה ולא מורגלים זה יכול לכאוב, זה נשמע לי כמו שריר שנתפס, קשה לי לומר בשלט רחוק. וגם אם את מורגלת בריצה לפעמים כואב ועוברים להליכה. מתיחות לבית החזה, נשימות נכונות לפני הריצה וגם אחרי (למלא את הבטן באויר דרך האף, להוציא לאט לאט דרך הפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?