אחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי שומן
    שרית
    17/12/2008

שלום שמי שרית אני מתאמנת כשנתיים ומשתדלת לאכול נכון. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת משקל בחדר כושר בו אני מתאמת והתוצאה היתה שאחוזי השומן שלי הם 25% מה שמאוד הפתיע אותי. אני בת 27+ שוקלת 50 ק"ג והגובה שלי הוא 154ס"מ . רציתי לדעת לדעתך מהן הסיבות בגללן יכול להיות שאחוזי השומן עלו ככה בדרך כלל התוצאות שלי היו כ 21-22 אחוזי שומן. אמרו לי שזה יכול להיות בגלל שאנ לא שותה מספיק במהלך היום. בבדיקה שעשיתי באתר שלכם התוצאה היתה 21 נקודה משהו . הייתי שמחה לשמוע מה דעתך ומה עלי לעשות.. בנוסף הבנתי שאחוזי שומן תקינים נעים בין 20-25 ומעבר לזה מדובר בעודף שומן, לא נראה לי שאני סובלת מעודף שומן???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• הי שרית

ענת פלדמן
    17/12/2008

אני יותר מאמינה לתוצאה של 21. המדידות של חדרי הכושר אינ מדוייקות בעליל, בלי להשמיץ -כי גם לי בסטודיו יש משקל כזה והוא ממש לא משקף את התוצאות. אני עובדת יותר עם סרט מדידה וקליפר אלקטרוני. כך שרוב הסיכויים שלא רק שלא עלית באחוזים אלא שירדת לכוון ה 21 וודאי אם את שומרת על תזונה נכונה כמו שרשמת.
    קיימים מקרים של אנשים שהם skinny fat כלומר רזים במשקל אבל אחוזי השומן שלהם גבוהים, זה לא נראה לי במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

שרית
    17/12/2008

לענת תודה על התשובה המהירה. רציתי לשאול מהו קליפר אלקטרוני. מהי הדרך הנכונה לחישוב אחוזי שומן.. יום טוב שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרך הנכונה

ענת פלדמן
    17/12/2008

והמדוייקת ביותר היא ללכת למכון מיוחד שמודד זאת, בשיטה של שקילה במים למשל אבל יש עוד. מה שלי יש זה קליפר, כלומר מעין צבת חביב שמודד באופן אלקטרוני את אחוזי השומן בנפרד בשלושה מקומות בגוף: בזרוע, בבטן ובירכיים, לפי הנתונים האישיים של הנמדד (גובה, משקל, זכר, נקבה, גיל) ואז נותן תוצאה סופית משוקללת של כל הפרמטרים. התוצאות קרובות מאד לאמת ואני משתמשת בו הרבה.
    אני גם מאד בעד סרט מדידה והזנת התוצאות למחשבון באינטרנט, הוא נותן תמונת מצב אמינה.
    הכי נכון: מכון מתמחה לעניין. יש כזה בוינגייט למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו