מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת..קשה לישילי18/12/2008
היי.. אני בת 22, שוקלת 64 ק"ג ונאבקת בכל מה שנכנס לי לפה לאור עלייה גדולה של 15 ק"ג בצבא שממנה אני לא מצליחה לרדת ולחזור לתלם. כן, כפי שאפשר לחשב שקלתי כמעט 50 ק"ג לפני הגיוס. אני לא יודעת מה יש לי, אולי זו הפרעת אכילה אבל אני פשוט לא יכולה לעמוד בפני אוכל, לעתים קרובות אני אוכלת כל מה שאני רואה,אחד אחרי השני. היום למשל התחלתי טוב עם יוגורט 1.5% עם כוס פייבר 1, כוס נסקפה עם חלב 1%. בלימודים 2 לחם שיפון מלא (לא קל) עם 2 פרוסות פסטרמה דלה וכפית טחינה גולמית. בצהריים: כוס אורז בסטמי מלא עם לקט ירקות מבושלים הכולל: דלעת,גזר, קישואים וגרגרי חומוס מעט+ חזה עוף על טפלון. נשארתי רעבה אז אכלתי גם בננה ו2 סוכריות של 8 קלוריות כל אחת (דיאט). חזרתי הביתה והתחלתי להתנפל... אכלתי חטיף שוקולד 92 קלוריות עם 4 קוביות שוקולד מריר ונסקפה. אח"כ אכלתי בורקס תרד קטן ו2 ריבועים של עוגת תפוחי עץ. עכשיו שוב נתקפתי ברעב ואני אוכלת 3 מלבנים קטנים של מעין מאפה עם כוסמת בפנים. אני מרגישה שאני פשוט ל-א יכולה להפסיק לאכול, ורק ג'אנק. לא בא לי סלט.. לא בא לי גבינות... ואני מרגישה כזה גועל מבפנים... בא לי להוציא הכל החוצה כאילו שלא אכלתי אבל אני לא מסוגלת! הלכתי לכמה דיאטניות כבר ושום דבר לא עוזר.... אף אחת לא באמת מבינה אותי. ממש קשה לי.איך יוצאים מהמעגל הזה?? אני ממש רוצה לרדת במשקל! זה משפיע לי על הביטחון העצמי... אין לי בכלל ביטחון עצמי. כל כך קשה לי ואני מתוסכלת. לגבי ספורט אני עוד קצת מצליחה לעשות עם הלימודים באוניברסיטה שהם ממש מטורפים... יוצא לי לעשות ספינינג ו הליכה של שעה בשבוע ובנוסף שיעור עיצוב אחד או 2.. מה עושים? אשמח לשמוע עצות מקצועיות שבאמת יכולות לעזור.. תודה.. אני פשוט אבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס הי
ענת פלדמן18/12/2008הייתי מוצאת איתך את שורש הבעיה, בתהליך מרתק של דימיון בתרפיית קו הזמן. הייתי עושה איתך טכניקות הדמיה מ NLP של מחיקת התנהגות לא רצויה והתמקדות במקומה בהתנהגות אחרת, מיטיבה יותר, הייתי עובדת איתך בשיטת EFT על קבלה ואהבה עצמית. כי הרי את כבר יודעת הכל: מה לאכול, מה לא, והרי זה מתחיל בראש, . זהו. מגבלות הפורום. בינתיים אני אוזן קשבת, שולחת תמיכה ואנרגיה חיובית, אם זה עוזר במשהו: אני פה לשמוע על הצלחות, על ימים טובים יותר. את יכולה לכתוב פה פעם בשבוע למשל ולומר כמה רזית, מה השתפר, שנתמקד ביחד בחיוביות ונמגנט אותה לחייך עוד ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIf there is a will, there is a way
אהרון19/12/2008מדבריך ברור שיש רצון. הדרך קיימת, את רק צריכה למצוא אותה. הבעיה היא בעיקר פסיכולוגית-נפשית\רגשית. לא נראה לי פשוט לפתור רק בהתיעצות בפורום זה או אחר. אחרי שנסית ללא הצלחה להסתייע בדיאטניות, עליך לפנות למומחה בעל נסיון בטיפול משולב בגוף ונפש. אני תומך בהחלט בדברי ענת ובטוחני שלדרך המוצעת יש סיכויי הצלחה לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה לאהרון וענת על התייחסותם:)
שילי25/12/2008חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדס
רעות גרוס21/12/2008תנסי לאכול מרקים - מזין, נותן הרגשת מלאות ולא משמין. כשאת מגיעה ביתה שיהיה מרק: מרק אפונה, ירקות (את יכולה לטחון אותם), מרק עוף, מינסטרונה וכו' . את בהחלט יכולה לאכול מהמרק כמה מנות. בערב, גם להתחיל במרק, במקום לנשנש תכיני ביצה, סלט, 2 פרוסות לחם מלא. תשתי משקאות חמים כמו תה ותעסיקי את עצמך, תקראי, תעשי שיעורים. אם בא לך לנשנש ואת לא רעבה, תצאי מהבית ותעשי 10 דק' סיבוב בשכונה (לבסוף תחליטי אם בא לך לצאת להליכה של 10 דק' או לא לנשנש). אם גם זה לא מצליח, גשי לטיפול כלשהו כמו דימיון מודרך (coaching) וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
שילי25/12/2008קודם כל תודה על ההתייחסות. שנית, רציתי לשאול כמה קלוריות בערך אני צריכה לצרוך עם פעם בשבוע הליכה ופעם בשבוע שיעור עיצוב? כזכור גובהי 1.62 ומשקלי 64 ק"ג. אני רוצה לשקול 56- האם נשמע טוב? או שצריך לרדת עוד? לגבי הצעותייך... האם אני באמת יכולה לאכול כמה קערות מרק אפונה, עוף, מינסטרונה , עגבניות וכו'? איך נשמע לך התפריט הבא: בוקר: חצי כוס פייבר 1 וחצי כוס בראנפלקס עם גביע יוגורט 1.5% ונסקפה. ביניים" ביצה קשה ויוגורט ביו 1.5%. צהריים: 2 לחם מחיטה מלאה (לא קל) עם פרוסה וחצי גבנ"צ 9% וירק או 2 פרוסות רוסטביף וכפית טחינה וירקות בכריך. ביניים: מרק נמס בכוס, בננה או פרי אחר, חטיף אנרג'י. ערב: 2 קעריות מרק (כל מרק?), כוס פחמימה מלאה מבושלת, מנת בשר או עוף או הודו דל שומן. לילה: פרוסת עוגה דקה או מעדן 1.5% שאלה אחרונה... האם לא כל דיאטנית מתטפל בקואצ'ינג? חג שמח ותודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהדס
רעות גרוס27/12/2008ה BMI שלך תקין, יתכן שיש לך % שומן יחסית גבוה. אם הייתי רואה אותך היה לי קל יותר להגיד.
מרק אפונה (עם קופסת שימורים של אפונה= מספיק ל 4-5 מנות יש כ 300 קלוריות (כולל בצל ושום) לחלק ל 4 מנות כ 75 קלוריות למנה) כך שאת יכולה בהחלט לאכול כמנה ראשונה בצהריים ובערב. מרק ירקות, ללא בטטה ותפוח אדמה, נחשב בעיני כמזון מזין, ממלא ולא משמין, גם מרק עוף עם המון ירקות.
התפריט שכתבת נשמע מצויין. נוסף על כך ההליכות שלך צריכות להיות בדופק של 70-80% מהדופק המירבי (את יכולה לעשות אינטרוואלים של 2 דק' הליכה, 2 דק' ריצה)ולא פעם אחת בשבוע אם את רוצה לרדת ב % שומן, רצוי גם לעבוד במשקולות.
אם את לא רואה שינוי במשקל את צריכה לעשות יותר פעילות גופנית.
כמובן שכאן ההסבר הוא מאוד כללי ולכן כדאי לך לגשת לדיאטנית.
לא כל הדיאטניות מטפלות בקואצ'ינג, רק מי שלקחה קורס בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?