שלום. שאלה לגבי תזונה נבונה ומתאימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. שאלה לגבי תזונה נבונה ומתאימה
    נמרוד
    30/12/2008

שלום, נכנסתי לכושר לפני כ-9 חודשים, מתוכם כחצי שנה ברצינות( בהתחלה תמיד נעדרים קצת...). סדר האימונים כדלהלן: 4 ימים בשבוע מתוכם יומיים- פעילות אירובית (שעה או שעה ועשר דקות הליכה מהירה + כ-45 דקות שחיה), יומיים נותרים -הליכה זהה +כ-40 דקות אימוני כח במכשירים בעיקר כשהמטרה היא לחזק את השרירים(לא לפתח גוף). לעתים משלב ביום אחד כזה גם שחיה שמשכה כ-40 דקות. גילי 24 וגובהי 1.73. לפני שינוי אורח-החיים משקלי היה 84 והיום 76-77. עיקר השומן צבור בבטן(זה משפחתי...) ובישבנים.ידוע לי כי השמנה בטנית מאוד מסוכנת בטווח הארוך, ןלכן אני מעוניין להוריד את מירב השומן שם.. המליצו לי לרוץ (לשלבו בהליכה: מעט ריצה וללכת, וכן הלאה.). אני גם מרגיש שהגוף שלי התרגל לאותה הפעילות. אף פעם לא אהבתי ריצה, אך לא ממש ניסיתי...ולא אכפת לי לנסות. (נאמר לי לבדוק דופק מנוחה, בדקתי והוא 60- המדריכה התפלאה ואמרה שזה אומר שאני בכושר...) אני מקפיד על תזונה מבוקרת והגיונית ולא אוכל שטויות כמעט לחלוטין. אני אוכל בבוקר לפני הפעילות הגופנית (תמיד מתרחשת בבוקר): 2 פרוסות לחם לבן או מלא (תלוי מה יש) עם גבינה 5% לרוב +ירק . בלחם קל אני לא נוגע כי זה כיס אוויר במסווה של קמח אפוי... ואז הפעילות הגופנית. כשאני חוזר אוכל ארוחת צהריים: אורז +מעט בשר או קינואה או אורז מלא וכו' + תוספת ואולי פרוסת לחם. לאחר כשלוש שעות אוכל פרי או שניים. ואח"כ ארוחת ערב: 2-3 פרוסות ולפעמים גם קערת קורנפלקס+ ירקות. אני מקפיד לאכול 6-7 ירקות כל יום. כמו כן, אני שותה המון: כ5 ליטרים ביום. האם תזונה זו נכונה ומתאימה לסוג הפעילות? תודה רבה רבה ומקווה ששרדת את החפירה... :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי נמרוד , בעניין תזונה נבונה

גילה אדלר
    30/12/2008

ראשית חסר נתון משמעותי של אחוזי השומן שלך , וחשוב שתערוך בדיקה כזו בשלב זה ובעוד כחודשיים כדי לראות אם אתה עומד ביעדים .
    לפי הבנתי כוונתך לחטב את גופך ולהפחית את אחוזי השומן בכלל כשבמקרה שלך מרוכזים בבטן ובישבן .
    על פי הדיווח שלך לגבי התזונה ניכר שאחוז הפחמימות גבוה מדי ולא יאפשר לך לעמוד ביעד שקבעת . הטיפ שלי לעניין התזונה להגדיל את תכולת החלבון על ידי הגדלת המנה של הדגים עוף גבינה בשר וירקות לצידם ולהפחית את כמות הלחם התוספת הפחמימית בארוחה .
    מצויין שאינך אוכל שטויות .
    לגבי האימון - הדגל את תדירות אימון הכוח ל3 פעמים בשבוע 35 דקות בעצימות גבוה יותר מכפי שאתה נוהג כיום - הכוונה יותר משקל , יותר קבוצות שריר.
    אתה מוזמן לחזור אלינו עם תשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילה , תודה על המענה המהיר:-) שאלה

נמרוד
    30/12/2008

תודה רבה, בעניין הפחמימות/חלבונים/שומנים.. קצת מבלבל כל העסק.. זה לא משמין להגדיל את כמות החלבון? (אני סומך ב-100% על דברייך, אך רוצה להבין את התמונה הכללית טוב יותר). ידוע לי שפחמימות משמינות אך גם שבשר זה לא הכי טוב, ושאסור לאכול הרבה דגים... אשמח לדעת מה נכון. לעניין החיטוב.. אני מעוניין לחטב את הגוף אך לא בצורה מוגזמת, וחלק ממכריי אומרים שזה לא כדאי כי צריך לתחזק את זה כל החיים (כך שאם יש תקופות שלא ניתן להתאמן-ואני מקווה שזה לא יקרה... אז כל השרירים הופכים לשומן..אמת בדבר? תודה רבה רבה :-) נמרוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נמרוד , תשובה

גילה אדלר
    30/12/2008

בוא נעשה סדר
    . בתוך סך הקלוריות , ללא תוספת קלוריות , שמים דגש יותר על חלבון , והכוונה למקורות שונים של חלבון : חלב , גבינה , סויה , דגים עוף בשר , שימורי דגים ביצים , וכן מוסיפים מעט שומנים ממקור צמחי מהסוג של שקדים אגוזים על חשבון הפחמימות . זו התזונה המתאימה יותר למטרות שהגדרת .
    לא כדאי לאכול שום דבר יותר מדי בוודאי לא רק בשר לכן נסה לשלב .
    לחטב לא בצורה מוגזמת הכוונה לא להגדים את מאסת השריר למימדים שלא תוכל לתחזק אחר כך , ועליה בנפח השריר לא תקרה לך במקרה אלא רק אם תכוון לכך ותעבוד קשה . לכן אין חשש .
    להערתך בסוף , רקמת שריר לא הופכת לרקמת שומן אלו תאים שונים . נכון הדבר שהפסקת אימון גורמת לשריר לאבד מה נפח מהכוח מהמתח ולכן תמיד צריך לתחזק את הגוף באימון גופני .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו