בן 26

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 26
    דודי
    19/02/2009

אני לא יודע אם אני צריך לפנות אליך או לקרדיולוג... מדובר בתופעה שקרתה לי הרבה פעמים: אני כל בוקר עושה פעילות ספורטיבית מתונה מאוד (זורק כדורים לסל, אין ריצה אבל יש קצת מאמץ). פה ושם אני חוטף באמצע הסשן הזה חולשה קשה. הידיים חלשות ואולי קצת רועדות. אני חושב שזה היה לי תמיד אבל עם התקדמות הגיל זה מתחיל להפחיד אותי. והסיבה שפניתי אלייך - כי אני חושב שעליתי על הסיבה שגורמת לזה, אבל זה לא מסתדר לי עם ההגיון ובגלל זה אני שואל אותך: שמתי לב שזה קורה כשאני מבצע פעילות מיד אחרי אוכל. יכול להיות כזה דבר? למשל חזרתי בצהריים ואכלתי אפרסמון שלם וקופסת תירס ואז יצאתי לפעילות המתונה ואז הרגשתי חולשה קשה והפסקתי באמצע. יכול להיות שזה קשור? הרי אכלתי אפרסמון זה סוכר למה שזה יגרום לחולשה? ותירס! תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 26

הוספת תגובה

• היי דודי

גילה אדלר
    21/02/2009

חולשה מיד אחרי אכילת סוכרים , חולשה העקבות פעילות אנאירובית "זריקת כדור " ספרינט , יכולה לנבוע ממספר סיבות ואני מציעה לך לבדוק את כולן :
    1 . גורם ללבי על ידי קרדיולוג , שישלול בעיה לבבית מולדת , כי לא יתכן שיש לך טרשת עורקים מתקדמת על פי גילך.
    2. בדיקת סוכר בדם וקורטיזול בדם ובשתן . לעתים רואים הפרעה בתפקוד בלוטת האדרנל = יותרת הכליה , שעושה תופעות של ירידת סוכר , רעד חולשה לאחר האוכל .
    3. יש אפשרות לבעיה הורמונלית אחרת ובמקרה זה אנדוקרינולוג הוא הסמכות לערוך בדיקות ואבחנה מבדלת .
    4. לעתים יש תופעה של גלישת סוכר מהמזון אל המעי הדק ולתוך הדם דבר הגורם לעליית סוכר מהירה ונפילתו המהירה " דמפינג סינדרום " שאופיינית למצבים שלאחר ניתוחי קיבה יותר . אולי זה לא המקרה שלך .
    בכל מקרה אל תזניח , גש והחל בבירור ואשמח אם תעדכן אותי , נוכל לסייע לשאר קוראינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו