חדר כושר ותוסף תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדר כושר ותוסף תזונה
    אלעד
    10/03/2009

שלום לכולם , אני לא יודע אם זה הפורום הנכון לשאול בו , אבל אני אקח את הסיכון. בן 26 ובריא טפו טפו . התחלתי ללכת לחדר כושר , ונתקלתי בשייק הזה שעשוי ממי גבינה מיובשים, מין אבדקת חלבונים שכזו , שמוסיפים לה חלב\מים , מנערים כמה זמן ושותים . רציתי לדעת , האם צריך לאזן את התזונה שלי , בהתאם לצריכת השייק הזה . ז"א , האם צריך לאכול כמות שומן\פחמימות ביחס לכמויות של המרכיבים הבאים שיש במשקה הזה . על 4 כפיות אבקה , שמכילות 152 גרם , יש 3.5 גרם שומן ,52 גרם חלבון ו-85 גרם פחמימות וסוכרים. מקווה שהשאלה שלי ברורה אלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר ותוסף תזונה

הוספת תגובה

• אלעד

רעות גרוס
    11/03/2009

לידע כללי, בארוחה גבר סופג כ 20-30 גר' חלבון ולכן אין טעם שתצרוך 4 כפיות אבקה (במיוחד אם אתה מוסיף כוס חלב יש עוד 9 ג' חלבון).

שילוב 35 ג' פחמימות זמינות (גלוקוז/סוכרוז) עם החלבון או עם החומצות האמיניות מביא להעצמת האפקט האנאבולי (בונה השריר) בשל הגברת שחרור האינסולין, המסייע גם לקליטת החלבונים.

אין הוכחה מדעית מדויקת בדבר היחס האופטימלי בין פחמימות לחלבונים לאחר אימון, אך מקובל להמליץ על יחס 3-1:4 לפחמימות (שוב, להוריד את הכמות ל 2 כפיות)

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק משהו אחד שלא הבנתי

אלעד
    11/03/2009

אני חשבתי שאת השייק הזה צריך לצרוך לפני האימון , טעיתי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלעד

רעות
    11/03/2009

גם לפני אימון חשוב לצרוך חלבון מחקרים מראים כי נטילת תוספי חומצות אמיניות חיוניות (המרכיבות את החלבון) במינונים שבין 6- 30 ג' נמצאו יעילים יותר לפני אימון הכוח בהשוואה לאחריו לצורך שיפור מסת השריר וכוחו, אבל גם עד שעה וחצי לאחר האימון יש לצרוך חלבונים ביחס של 1:3 לטובת הפחמימות. אתה לא חייב רק שייקים יש מספיק מזונות עשירים בחלבונים כמו טונה, ביצים, עוף, מוצרי חלב דלי שומן. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :):):) !!!!!!!!

אלעד
    11/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו