מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת להתחטברונית13/04/2009
שלום, אני בת 47 (אחרי 3 לידות) אוהבת לעסוק בספוט ואפילו בהריונות לא ויתרתי, אולם הפעילות הספורטיבית שלי תמיד כללה כ 20 דקות עד חצי שעה בכל יום התעמלות בבית (כולל משקלות) הליכות של כחצי שעה שלוש פעמים בשבוע וריקודי עם פעם בשבוע. למרות זאת הייתה לי בטן ענקית בחודשים האחרונית בגלל צימצום בתזונה, הצלחתי לרדת כ 3 עד 4 קילו והבטן גם היא כמעט ונעלמה. כעת אני שוקלת 54 קילו גובהי 162 ואחוזי שומן 24 אחוז. מאחר שבזמן האחרון יש לי יותר זמן נרשמתי לחדר כושר בו אני נמצאת כבר 3 שבועות 3 פעמים בשבוע ובנוסף אני רוקדת ריקודי עם פעם בשבוע.
שאלתי כיצד ניתן כעת כשזמני בידי להמשיך להתחטב עוד יותר ו"להתהדק" ולהקטין בטן וישבן, לחזק שרירים ובקיצור להראות 10 - תודה על המלצותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת להתחטב המשך
רונית13/04/2009אה כן שכחתי, אני אוכלת לחם מקמח מלא בלבד (כל מיני סוגים), סלט כל יום ביצה קשה כל יום, פחממות מורכבות בלבד. ובחדר כושר חצי שעה לכל היותר הליכון ושעה לפחות מכשירים - כמעט כל הסוגים.(מגיעה מחדר כושר "מתה מרעב"). תודה רבה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
רעות גרוס18/04/2009כדי להוריד עוד קצת % שומן תלכי 3-5 פעמים לחדר כושר: 3-5 פעמים אירובי 45 דק' ו- 3 פעמים משקולות 45 דק' (פעמיים יצא לך שעה וחצי). תתמקדי כל פעם ב 3 קב' שריר 3 תרגילים לכם קב' שריר 3-4 סטים לכל תרגיל ו 10-15 חזרות בכל סט.
שימי לב לכמות החבונים והפחמימות שאת אוכלת (את צריכה כ 65 ג' חלבון ביום עד 20 ג' חלבון בארוחה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ושאלה חשובה נוספת
רונית02/05/2009תודה על התשובה המפורטת, אבל לא ברור לי כל כך למה התכוונת לשים לב לכמות החלבון, למה זה חשוב? האם הכוונה שבשביל להתחטב עלי להעלות קצת מסת שריר ע"י חלבונים? תודה על התייחסותך.
ועוד שאלה חשובה בנתיים עברתי ניתוח ועלי להפסיק פעילות גופנית מאומצת לחודש וחצי עד חודשיים , אני ממש סובלת נפשית ללא הספורט כי אני חוששת שיהיה לי קשה לחזור לאחר מנוחה כל כך גדולה לאותו מקום בו הייתי במובן של רמת הכושר והמוטיבציה, מה את מציעה לי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
רעות גרוס03/05/2009לשאלה הראשונה, כשאת מתאמנת שעה משקולות ועובדת על שרירים ספציפית (כל פעם מתמקדת ב 2-3 קב' שריר) את צריכה לאכול יותר חלבונים (1.2-1.5 ג' חלבון לק"ג משקל גוף), אבל בארוחה נספגים בסביבות 15-20 ג' חלבון בלבד (אצלנו הנשים), כשאת אוכלת יותר חלבונים וצורכת שומן בכמות סבירה (בעיקר חד ורב בילתי רווי) את תרדי ב % השומן. למרות שבגילך ובכלל את נמצאת
ב % שומן מצוין!!!
הכושר חוזר יחסית מהר גם לאחר הפסקה של חודש-חודשיים, כנ"ל מסת השריר, אל תדאגי. אם את יכולה לעשות הליכה מתונה 3 פעמים בשבוע זה ייתן לך סיפוק לפחות בתחום הריגשי אך גם ישמור על כושר סביר (ושוב, יקח לך זמן יחסית קצר לחזור לעצמך)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית03/05/2009יופי תודה רבה, הרגעת אותי. רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?