שאלותת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלותת...
    רותם
    23/06/2009

היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי.
    אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן.
    יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים?
    תודה, רומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלותת...

הוספת תגובה

• רומי

רעות גרוס
    23/06/2009

כמה דברים. עפי חישוב עקומת גדילה- גובה לפי גיל/משקל לפי גיל- את נמצאת באחוזון הנמוך ביותר - אחוזון 5 (יש אחוזון 5, 10, 25, 50, 75, 90, 95 - המשקל והגובה גבוהים מאוד ביחס לגיל)
    ה BMI שלך (משקל/גובה בריבוע) 16.2 - אחוזון 10. לפי אחוזון 50 (הממוצע) את צריכה להיות BMI 19.2 ובחישוב, לשקול 42 ק"ג.
    ולשאלות שלי, האם שאלת את חברותיך ואמך האם הבטן שלך נראית נפוחה? האם שאלת אותן אם הישבן והירכיים שלך גדולות? נראה לי שהתשובה תהיה לא, והבעיה זה פשוט בראש. כדי להוציא את הבעיה מהראש, תגידי לעצמך שכל עוד המכנסיים לא צמודות עלי, גם אם אני מרגישה נפוחה זה לא נכון, את יכולה למדוד היקפים של המותניים, ירכיים ואגן וכאשר תרגישי נפוחה או "רחבה" תמדדי את עצמך שוב ותראי אם יש שינוי בהיקפים, אם אין שינוי, תדעי שזו רק בהרגשה ולא במציאות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו