מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותת...רותם23/06/2009
היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי.
אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן.
יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים?
תודה, רומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומי
רעות גרוס23/06/2009כמה דברים. עפי חישוב עקומת גדילה- גובה לפי גיל/משקל לפי גיל- את נמצאת באחוזון הנמוך ביותר - אחוזון 5 (יש אחוזון 5, 10, 25, 50, 75, 90, 95 - המשקל והגובה גבוהים מאוד ביחס לגיל)
ה BMI שלך (משקל/גובה בריבוע) 16.2 - אחוזון 10. לפי אחוזון 50 (הממוצע) את צריכה להיות BMI 19.2 ובחישוב, לשקול 42 ק"ג.
ולשאלות שלי, האם שאלת את חברותיך ואמך האם הבטן שלך נראית נפוחה? האם שאלת אותן אם הישבן והירכיים שלך גדולות? נראה לי שהתשובה תהיה לא, והבעיה זה פשוט בראש. כדי להוציא את הבעיה מהראש, תגידי לעצמך שכל עוד המכנסיים לא צמודות עלי, גם אם אני מרגישה נפוחה זה לא נכון, את יכולה למדוד היקפים של המותניים, ירכיים ואגן וכאשר תרגישי נפוחה או "רחבה" תמדדי את עצמך שוב ותראי אם יש שינוי בהיקפים, אם אין שינוי, תדעי שזו רק בהרגשה ולא במציאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?