קרסול נפוח אחרי תקופת אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרסול נפוח אחרי תקופת אימונים
    אפרת
    18/11/2009

שלום!
    לפני כחודשיים ניסיתי להוריד במשקל עם תוסף תזונה שלא הרגשתי שעוזר (Apidexin) והפסקתי אחרי כשבועיים של שימוש בו.
    מעט אחר כך התחלתי להתאמן- הליכה של שעה בכל יום בחדר כושר, שבמהלכה גם רצתי קצת (משהו כמו שבע- עשר דקות לא רצופות) וקצת משקולות ותרגילי בטן. הלכתי לחדר כושר כל יום במשך כשבועיים, כשבערך אחרי שבוע (אולי פחות קה לי להגיד בדיוק מתי הז התחיל) הרגשתי כאב בקרסול השמאלי. זה לא היה ממש נורא אז המשכתי להתאמן- פחות לרוץ ויותר ללכת. באותו זמן הקפדתי גם על אכילה מועטה (אני חושבת שהיא גם היתה נכונה, רק שלא אכלתי ארוחות ערב בדרך כלל).
    שבוע שעבר יצאתי לטיול, במהלכו הלכתי הרבה מאוד, כמעט כל היום במשך כארבעה ימים, ושם אכלתי פחות מבדרך כלל וגם שתיתי פחות.. (לא בכוונה שמתי לב לזה רק אחר כך).

במשך כל הזמן הקרסול השמאלי שלי כאב, וקצת אחר כך גם הימני, שכנראה בגלל הלחץ שהופעל עליו כאב גם הוא.. הנקודה היא,
    שאתמול חזרתי מהטיול, וכשהתקלחתי ראיתי פתאום ששני הקרסוליים שלי נפוחות מאוד- השמאלי יותר מהימני, החיצוני יותר נפוח מהפנימי למרות שהקרסול הפנימי יותר כואב לי בתנועות (הקרסול החיצוני לא כאב במשך הטיול או הספורט).
    היום בבוקר נשקלתי, וראיתי שירדתי חמש קילו- מאז שהפסקתי את השימוש בתוסף התזונה (בעצם מאז שהתחלתי ם חדר הכושר והאכילה הפחותה)-
    השאלה שלי היא אם יכול להיות שהנפיחות בקרסול היא רק מover exercise ועודף משקל על הjoint או שיכול להיות משהו אחר, שבשילוב עם כל תמונת המצב שנתתי יכול להראות על סיבה אחרת שבגללה שני הקרסוליים נפוחות היום.. האם יש צורך ללכת לרופא או שמספיק לנוח כמה ימים? האם במהלך הימים האלה אנייכולה עדיין לעשות את שעת ההליכה או אפילו חצי שעה בהליכון או להפסיק לגמרי..?

יש לציין שאתמול ישנתי עם רגליים למעלה והנפיחות ירדה, היום שמתי תחבושות אלסטיות בשתי הרגליים אבל עדיין צלעתי בהליכה (כשרגל שמאל כואבת קצת יותר)

תודה רבה רבה, אני מאוד מעריכה את העזרה- אני פשוט נמצאת בחו"ל ולא ממש יודעת למי לפנות ואיך להגיע פה לרופא והעזרה שלכם מאוד מועילה לי,א ז תודה!

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפרת

רעות גרוס
    19/11/2009

שלום אפרת, ראשית אני לא יודעת מה משקלך אבל כל הכבוד שהתחלת לשמור על תזונה ועל פעילות גופנית ואת לא משתמשת בכל מיני תוספים. צריך לשים לב שאת לא אוכלת מעט מידי וצורכת את כל אבות המזון כמובן צריך להקפיד על שתייה מרובה. כמו כן צריך להקשיב לגוף. 5 פעמים בשבוע פעילות אירובית עם שמירה על תזונה נכונה בהחלט מספיק לירידה במשקל.
    בנוגע לקרסול, יש לך אפשרות לבצע פעילות על crosstrainer (=סקי = אליפטיקל)? זה יפחית קצת עומס, אם לא, תני לקרסול כמה ימי מנוחה ותמשיכי בהדרגה את הפעילות, אם הקרסול ממשיך להיות נפוח, פני לרופא.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו