מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה- ברזלסיון06/12/2009
אני בת 26 ספורטאית, (ריצה, שחייה,אופניים)
בריאה, תמיד בדיקות הדם שלי היו תקינות.
בבדיקה האחרונה התגלה אצלי ברזל נמוך וMCHC גבוהה, לאחרונה גם היו לי מספרים מקרים שהרגשתי חלשה מאוד והתקשתי לקום בבוקר.
בהתייעצות עם הרופאה שלי, החלטנו לנסות תזונה עשירה בברזל ובדיקה חוזרת בעוד 10 ימים, ולשקול תוסף ברזל בעתיד.
קראתי הרבה חומר בנושא....ועשיתי שיעורי בית.
יש לי מס' שאלות.
*כמה זמן לאחר אכילה של מזון עשיר בברזל (לדוג' כבד, בתוספת מאכל עם ויטמין סי..כמובן) מותר לצרוך קפה ? כי קראתי שהחלב מתחרה על הספיגה עם הברזל.
*האם קפה שחור עדיף? (גם הקפאין מתחרה..)
*האם חלב סויה פחות מפריע? להעדיף באופן כללי חלב סויה?
*האם תה - רק מים ונענע/מנטה מכיל קפאין?
* האם כדאי לנסות לפרוס את "ארוחות הברזל" לכל היום, זה יעזור לספיגה?
תודה רבה מראש, מצטערת אם זה ארוך מדי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס07/12/2009יש לאכול מוצרי חלב שעתיים לאחר צריכת הברזל (עם ויטמין C). גם קפאין מפריע לספיגת ברזל בגוף.
בחלב סויה יש אותה כמות סידן כמו בחלב פרה.
תה - רק מים עם נענע אין קפאין וזה בסדר גמור לשתות בסמוך ללקיחת ברזל. תה שמופיע על הקופסה ללא קפאין גם הוא בסדר.
תקחי את הברזל בארוחת צהריים (כי אז בד"כ לא אוכלים מוצרי חלב).
הרבה פעמים ברזל גורם לעצירות ולכן בערב את יכולה לעשות דיסת קוואקר או יוגורט ביו עם פשתן טחון. לשתות הרבה מים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה..על העזרה
סיון07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?