מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבוצת כדורגלחזי18/01/2010
שלום ברצוני לשאול 2 שאלות.
-אני מאמן קבוצת נערים בגילאי 14-15 שמתאמנים 3 פעמים בשבוע.בכוונתי בזמן הקרוב לתת דגש על תזונה נכונה לפני ואחרי האימון.בגלל מערכת השעות הצפופה של מסגרת הלימודים קצת קשה להכין תפריט לשחקן שכן הוא מגיע מעט אחרי הלימודים לאימון ולכן ברצוני לדעת מה מומלץ לאכול לאחר אימון.חשוב לציין שהבחורים עוברים אימונים לא קלים שמשולבים בקצב אירובי ובעיקר אנאירובי.הבנתי שמומלץ מייד בסיום האימון לאכול משהו מתוק על מנת להתחיל בתהליך הבנייה אז מה מומלץ.
-שאלה שנייה היא בקשר לכדורים בוני שרירים.האם כדאי להתחיל עם זה בגיל כזה ואם כן אשמח לשמוע המלצה לכדורים מסוג זה.יש לציין שממש בקרוב החברה יתחילו להתאמן בנוסף לאימוני כדור כפעמיים בחדר כושר. תודה רבה ואחלה פורום אני נעזר בו הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאמן הכדורגל
סיון דוד18/01/2010שלום
אני ממליצה לך בחום להביא איש מקצוע (תזונאי מוסמך) שיסביר לקבוצה שלך על תזונה באימונים. אני מעבירה הרצאות כאלו באיזור ראשל"צ אם תרצה. בכל אופן הבנתי שאין לקבוצה זמן לארוחה מסודרת לפני אימון אך כן הייתי ממליצה לאכול 20 דק' לפני האימון פחמימה פשוטה כמו פרי (בננה, תמרים...) או חטיף אנרגיה על מנת לספק מקור אנרגיה זמין לאימון , ללא פגיעה בשריר. אם יש אפשרות אז שעה לפני האימון (בהפסקה בבי"ס) לאכול כריך. וכמובן לשתות לפחות 2 כוסות מים רבע שעה לפני אימון.
לגבי ארוחה ב סיום האימון- אכן חשוב מיד עם סיום האימון לאכול פחמימה פשוטה כמו פרי , חטיף אנרגיה, קורנפלקס, פירות יבשים . ותוך 45 דקות מסיום האימון לאכול ארוחה המשלבת חלבונים ופחמימות: בשר/עוף/דג/מוצרי חלב/ ביצה ביחד עם לחם/תירס/ספגטי/תפוח אדמה, ובנוסף ירקות עם מעט שמן זית/אבוקדו.
לגבי תוסף של אבקת חלבון- לפני שממליצים יש לבדוק כמה חלבון צורך המתאמן במהלך היום בתפריטו מהמזון, ורק אם יש צורך אז ניתן להוסיף מנה של אבקת חלבון, אבל שוב זה תלוי במספר מדדים כמו : גיל, גובה, משקל, מספר אימונים בשבוע וכמות החלבון בתפריט מהמזון. לפי מה שאתה מספר ייתכן שיהיה צורך לתסף , אך לא ניתן לענות תשובה גורפת ומומלץ שכל מתאמן יתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?