עליה במישקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במישקל
    tal
    24/01/2010

שלום אני גוובה 178 ושוקל 60
    מה המישקל הצריך להיות בגוובה שלי 178
    עכשיו אני בכל מיקרה רוצה לעלות במישקל
    מה אני צריך לעשות לאכול ...
    בתודה מרואש טל.............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במישקל

הוספת תגובה

• הי טל, בן כמה אתה?

סיון דוד
    24/01/2010

אם אתה מתחת לגיל 20 אז ישנן עקומות משקל לגובה ואז אתייחס בצורה שונה. ואשנה את תשובתי בהתאם.

במידה ואתה מעל בן 20 ומעלה :
    ישנו מדד הנקרא BMI שהוא body mass index והוא היחס בין הגובה למשקל והטווח המומלץ שלו למשקל תקין נע בין 20-25. ה-BMI שלך כרגע הוא 18 , כלומר נמוך מהרצוי ואתה אכן בתת משקל.
    מומלץ שתשקול לפחות 63 ק"ג וכך תהיה בטווח התקין של היחס גובה-משקל (יהיה לך BMI=20).

מחכה לתשובה אם אתה צעיר מ-20

לגבי תזונה :
    לאכול 4-6 ארוחות ביום. לא לפספס ארוחות.
    לאכול סלט ירקות/מרק רק בסוף הארוחה (כדי שלא ישביע)
    לאכול לפחות 3 מנות מוצרי חלב כולל שמנת, גבינה צהובה..
    לשתות בין הארוחות או בסוף הארוחה כדי לא לשבוע מהשתייה
    לאכול שומנים בריאים כמו : אגוזים,שקדים(לא קלויים), שמן זית, טחינה
    פירות -להכין שייק פרי על בסיס חלב

אתה מתאמן? אם כן אז צריך לאכול בהתאם... ספר לי

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 17

טל
    24/01/2010

17

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

סיון דוד
    24/01/2010

אוקיי אז מסתכלים על עקומות של משרד הבריאות. מדובר באחוזונים. אם אתה לדוגמא נמצא באחוזון 25 בעקומת משקל לגיל אז זה אומר ש 25% מהבנים בגילך רזים ממך ואילו 75% שוקלים יותר ממך. הבנת?
    לפי עקומת גובה-לגיל אתה נמצא בין אחוזון 50 ל-75 (אתה קצת גבוה), ולפי עקומת משקל לגיל אתה בין אחוזון 25 ל-50 . ואכן אין התאמה בין גובה למשקל. אבל אתה לא תת-משקל. אם אתה רוצה לטפס לאחוזון 50 במשקל אז אתה צריך לשקול 65 ק"ג.
    בצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלההה

טל
    27/01/2010

כן אני מיתאמן פעמים בשבוע עושה אופנים 3 קמ" כול יום..
    עושה שבוע שבוע שבוע כוח שבוע ניפוח..
    פעם היתי רץ הרבה אבל הבנתי שאני יורד הרבה כתוצאה הריצות.. הארוכות. אז וויתרתי
    כול אימון הוא 45 עד שעה וחצי ממוצעע..

שרירים יש לי והרבה אבל אני רוצה ליגדול.. ממישקלל
    אגב מה זה מסת שריר ואיך משיגים משת שריר... בתודה מרואש. טלל.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?????

טל
    27/01/2010

שכחו אותי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקמת שריר ורקמת שומן

סיון דוד
    28/01/2010

הי טל

גופנו מורכב מרקמות שונות. רקמת שריר, רקמת שומן, רקמת עצם, רקמת סחוס, רקמת עצב, רקמת גיד.. כל רקמה שונה ונפרדת זו מזו. החומר שממנו מורכבת כל רקמה שונה בהרכבו ואינו ניתן לשינוי.

מסת שריר היא רקמה המכילה בעיקר חלבון ומים, לעומת רקמת שומן המכילה שומנים. כדי להגדיל מסת שריר עלייך לאכול כמות חלבונים ופחמימות בהתאם וכמובן להתאמן אימוני כוח.

לפי מה שכתבת אתה מאוד פעיל ואני ממליצה לך לפנות לתזונאית ספורט שתרכיב לך תפריט לפי הנתונים שלך. זה לא דבר שאני יכולה לעשות בפורום, אלא רק בפגישה מסודרת שלוקחת 45 דקות.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה אולי לנסות..

טל
    31/01/2010

לתת לי ככה מידע כללי בכיון הנכון..
    אני פשוט ממש עסוק ואין לי זמן לפגישות וכאלה..
    את בבקשה תנסי
    בתודה מרואש טל.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקרא ברשימת "שאלות נפוצות" בפורום

סיון דוד
    01/02/2010

על אכילה מסביב לאימון.
    בנוסף תוכל לקרוא את התשובה של רעות גרוס (תשובה לשאלה מתאריך 14.1.10) על כמויות חלבון המומלצות בתפריט לפי מטרת המתאמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו