מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי תזונה?אלכס ב.21/03/2010
שלום,
רציתי להתייעץ בקשר למצבי הבריאותי.
החל מנוב' 2009 התחלתי להתאמן למירוץ ל-10ק"מ ועומס הפעילות הגופנית שלי עלה משמעותית יחסית לשגרה: התחלתי מריצות ל-3-4 ק"מ, 3-4 פעמים בשבוע, כיום אני רץ 10ק"מ 3 פעמים בשבוע.
במקביל, עבר עליי החורף הכי קשה איי-פעם: פעמיים חליתי בשפעת, חטפתי איזה דלקת ויראלית בקיבה ועברו עליי יותר מ-5 הצטננויות ודלקות גרון. בהתחשב בעובדה, שאני בד"כ בריא, שפעת אחרונה חטפתי לפני איזה 10 שנים ואני לא חולה יותר מפעם בשנה בהצטטנות קלה, החורף היה חריג ביותר!
פתאום חשבתי, שאולי זה קשור לאימונים: העומס הפיסי עלה מאוד, אך התזונה שלי לא השתנתה(פרט לחלבונים אחרי הריצות). יכול להיות, שאני אמור להשלים לגוף שלי מחסור בוויטמינים ומינרלים שונים, שהוא צורך עכשיו הרבה יותר מבד"כ?
האם ההשערה שלי נכונה?
אם כן, אילו תוספות כדאי לי לקחת?
כי ממש נמאס לי להיות חולה השנה!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
רעות גרוס21/03/2010בעקרון, הגוף שלך במאמץ גדול יותר, אני אישית מאמינה באוכל יותר מבתוספי תזונה (יש כאלה שבשביל למכור, יגידו לך לקנות תוספים במאות שקלים).
אתה יכול להעשיר את התזונה שלך באוכל עשיר בויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים, לדוג' - כמובן קמח מלא, קמח דגנים מלא, לאכול ביצים, עוף, דגים בין 2-3 פעמים בשבוע, גבינות רזות, אגוזים, שתה מים עם לימון, שים כפית קינמון על תפוח חתוך, תאכל תותים, הרבה ירקות - לא יהיה לך מחסור בויטמינים ומנרלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
אלכס ב.21/03/2010אחלה, תודה! אשתדל בכל מקרה לשמוע לעיצתך.
אך לא ענית על אחת השאלות המרכזיות שלי :) האם הגיוני לשער, שריבוי המחלות שלי החורף באמת קשור לאימונים, ש"התישו" את הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס ב.
רעות גרוס21/03/2010לא יכולה לענות לך, גם אני מתאמנת המון (כי אני גם מאמנת) ולכן יוצא לי לרוץ כמה פעמים ביום ועדיין לא הייתי חולה בחורף (לא היה לי חום, פעם אחת צינון - אני לא מחשיבה את זה כמחלה, שזה נורמלי בהחלט).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?