מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם נכון הואחן22/03/2010
שבקופות החולים לא עושים בדיקת BMR ?
אני במאוחדת בררתי ומסתמן כי אין את הבדיקה.
א איך אפשר לדעת מה קצב חילוף החומרים שלי...?
כשענית לנו על כך שאם חילוף החומרים נמוך ואיטי יש לך פתרון ולפנות אלייך..למה הייתה הכוונה לפנות אלייך,,,האם יש אפשרות להבין את המשמעות של פתרונות לבעלי חילוף חומרים איטי?ואולי רעיונות ואופציות מלבד ספורט(אנחנו עושות ספורט יומיום)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BMR
סיון דוד22/03/2010לקופת חולים מאוחדת יש מרפאת ספורט וקשה לי להאמין שלא עושים שם את הבדיקה. תבררי ישירות במרפאת הספורט (נמצאת בר"ג צמוד לקניון איילון). לגבי דרכים לשיפור ה-BMR, ישנם
כללים מסויימים ומזונות מסויימים שיכולים לסייע לך לשפר את הBMR. אני נותנת ייעוצים אישייים ובייעוצים מסבירה על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
אהרון22/03/2010זה ברור וגם מוצדק שלרוב, המניע העיקרי היא פירסומי, אבל גם את זה אפשר לעשות אחרת.
גם לי לא נראה מכובד לסיים חלק גדול מהתשובות לגולשים בהצעה לפניה פרטית.
לעיניינך: אין מזון מסויים שמזרז את קצב חילוף החומרים, אם כי מזונות מסויימים שורפים יותר קלוריות לצורך העיכול וההטמעה אבל זה לא יפתור את בעית הקצב המטבולי. למשל חלבונים צורכים יותר אנרגיה לעיכול מאשר פחמימות, פחמימות מורכבות יותר מפשוטות, מזון עתיר סיבים תזונתיים יותר ממזון "מזוקק".
השפעה מסויימת על הקצב המטבולי יש לריבוי הארוחות, כלומר, ככל שהתפריט היומי מחולק ליותר ארוחות.
דבר אחד בטוח מזרז את קצה חילוף החומרים והוא פעילות אירובית. אם המינון והעצימות גדולים דיים שריפת הקלוריות המוגברת נמשכת גם אחרי סיום הפעילות כולל במצב מנוחה מוחלטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
חן23/03/2010תשובתך מספקת אותי מאוד ,
ץודה רבה לך עזרת לי לסדר כמה התלבטויות ושאלות.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
סיון דוד22/03/20101. מטרת הפורום לענות על שאלות ואני חושבת שאני ורעות ענינו על שאלותייך.
2. לגבי בדיקת BMR, את מוזמנת להגיע אליי, חינם ללא תשלום ואבצע את המדידה במכשיר שלי , שהוא זהה לאלו הקיימים בחדרי כושר כפי שאמרתי לך קודם לכן.
3. לגבי שיפור BMR- ישנם הרגלי אכילה, כמו שאמרתי, שיכולים לשפר את הBMR. ואחד מהם הוא כמו שנאמר פה ע"י אהרון , לאכול בין 4-6 ארוחות ביום. ישנם עוד הרגלים רבים ואני לא חושבת שתשובתי נקראת פרסומית אם אני ממליצה לך לפנות אליי או לאיש מקצוע לפגישה אישית, כיוון שישנם דברים שיותר קל להסביר פנים מול פנים. ולוקח הרבה זמן ומקום לכתוב אותם בפורום.
אשמח לענות על שאלות נוספות ולשמוע על קצב התקדמותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיון
חן23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?