שימוש באבקת חלבון כתוסף תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש באבקת חלבון כתוסף תזונה
    אריק
    01/04/2010

שלום,
    אני מתאמן בחדר כושר למעלה משנה, כ4 פעמים בשבוע.
    ממאמרים שקראתי, הבנתי שכמות החלבון המומלצת היא כ2-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף.
    יש לי בעיה לצרוך כמות כזו של חלבון (125-140 גרם) ורציתי להתייעץ בנוגע לשימוש באבקת חלבון.

בנוסף, קראתי מאמרים שטוענים כי הספיגה של החלבון מהאבקה מהירה וטובה יותר מטונה למשל,
    כך שהיא מומלצת יותר לשתיה מיד לאחר אימון אנאירובי בחדר כושר.

השאלה שלי היא האם מומלץ לי להתחיל לצרוך אבקת חלבון?
    האם במידה ואני משתמש באבקה כתוסף לתפריט היומי ולא כתחליף לאוכל הרגיל
    (טונה, קוטג', ביצה וכד'), האם יש בזה חסרונות? סכנות כלשהן?

תודה מראש,
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה :)

אריק
    04/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריק

רעות גרוס
    05/04/2010

בדרך כלל צורכים בין 1.5 ג' עד 2 ג' חלבון לק"ג משקל גוף ולא יותר מכך.
    מחקרים הראו ששתיית כוס חלב לאחר האימון שווה בערכה (החומצות האמינו שבה) לאבקת חלבון.
    אם אתה צריך כמות גדולה של חלבון, אבקת חלבון כתוסף (ולא במקום) יכולה לעזור. אין שום סכנה באבקות חלבון, הן מיצוי של חלבון הגבינה, אך חשוב במקביל לאכול מזונות עשירים בחלבון שעשירים גם במרכיבים נוספים, כמו לאכול טונה (אומגה 3, B12), ביצה (ויטמיני B ועוד הרבה ויטמינים נוספים), קוטג' (סידן) ועוד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו