יש לי כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי כמה שאלות
    שרון
    19/04/2010

. קראתי בכל מיני ספרים וראיתי באינטרנט שאם רוצים לעשות ספורט נכון ולהרזות מזה, צריך לעשות הליכה 5 פעמים בשבוע, חצי שעה כל פעם.
    הבעיה היא שאין לי זמן לעשות הליכה 5 ימים בשבוע, כי יש לי חוגים, שיעורים...
    האם זה שאני בחוג ריקוד-3 שעות בשבוע-ג'אז (כולל חימום) ושעה בשבוע קלאסי, מחפה על זה שאני לא הולכת 5 פעמים בשבוע ?
    כי אני הולכת 3 פעמים בשבוע להליכה עם חברות שלי, 45 דקות בערך כל פעם.
    2. אני רוצה לאכול 5 מנות פירות וירקות ביום, אבל אני לא מצליחה, כי אני לא אוהבת פירות וירקות.
    אני שותה כוס מיץ תפוזים או שתיים ביום, אבל אני לא חושבת שזה מספיק..
    האם גם ירקות מבושלים במרק, גרגרי תירס, פשטידת ירקות וירקות ממולאים נחשבים ?
    3. אני בת 12 וחצי ועוד לא קיבלתי מחזור.. הקיץ מתקרב, ואני מפחדת שאקבל בזמן שאהיה בבריכה\בים. האם אני צריכה להיות לחוצה מזה והאם זה יכול לבוא בפתאומיות, או שיהיו לי סימנים כלשהם לפני שאקבל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי כמה שאלות

הוספת תגובה

• גל

רעות גרוס
    22/04/2010

את בת 12.5, צעירה, מה המשקל שלך? מה הגובה שלך? את בטוחה שאת צריכה לרדת במשקל??
    את עושה מספיק פעילות גופנית אך האם את אוכלת מסודר? אוכל מזין או יותר שומני, מטוגן? כמויות גדולות?
    2. פירות את יכולה לאכול 2-3 פירות - עדיף תמיד לאכול פרי חי ולא מיץ מפני שבכוס מיץ טיבעי יש יותר קלוריות (למלא כוס צריך בסביבות 4 תפוזים : תפוז בינוני = 60 קל', ז"א 60*4 = 240קלוריות!!!, ללא סיבים ופי 4 סוכר).
    תנסי למצוא לפחות פרי 1 שאת אוהבת- בננה, תפוח, תפוז, תותים, מלון, אפרסק, אף אחד מהם את לא אוהבת?
    ירקות מבושלים בפשטידה, במרק וממולאים בהחלט נחשבים לירקות וזה מצוין וטוב שתרבי בהם!!!
    גרגירי תירס הם לא ירק אלא פחמימה.
    3. זה אינדיווידואלי אצל כל אחת. אחת מרגישה כאבי בטן לפני קבלת המחזור ואחרת לא. בלי שום קשר את לא צריכה להיות לחוצה. את לא יודעת מתי תקבלי את המחזור, אולי תקבלי בגיל 13?, אם את מפחדת, את יכולה להסתובב עם תחתונית בתיק למקרה שהמחזור יופיע...
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

שרון
    22/04/2010

קודם כל תודה רבה שענית לי על השאלה (:

בנוגע לשאלה ה-1:
    אני בגובה 1.54 ושוקלת 49. אני יודעת שאני לא ממש שמנה, אבל לא עשיתי ספורט 3 חודשים בגלל ששברתי את הרגל, ובגלל זה עליתי קצת במשקל.
    ברגליים שלי יותר מלאות, ואני רוצה להוריד מהשומנים.
    אני לא אנורקסית ולא מרעיבה את עצמי, להפך: אני אוהבת לאכול, ואוכלת 2 צלחות בצהריים וכאלה..
    הבעיה היא שכששברתי את הרגל לא חשבתי שאני צריכה לאכול בריא, כי אף פעם לא חשבתי על זה.
    כי אני לא אכלתי אוכל בריא, לא הקפדתי ואכלתי ממתקים והכל. אני רזה רק בגלל שאני בחוג ריקוד.

אחרי ששברתי את הרגל שמתי לב שקצת עליתי במשקל אז התחלתי לעשות הליכות עם חברות, ואני מנסה לאכול כמה שיותר ירקות ופירות, ופחות ממתקים.
    אני גם עכשיו אוכלת צ'יפס, שניצלים, פתיתים ולא סלטים וכאלה ..
    לפעמים בארוחות ערב אני אוכלת סלט. תמיד בבוקר אני מקפידה לשתות כוס מיץ תפוזים.
    לפי מה שכתבת כוס מיץ תפוזים משמינה ? לא הבנתי ... חשבתי שזה בריא, כי זה מיץ סחוט טבעי זה בלי סוכרים וכאלה.. זה לא בריא ?

האם אני יכולה להרזות רק מביצוע פעילות גופנית או שאני חייבת גם לאכול נכון ?
    כי אני אוהבת לאכול, ולא מסוגלת להגביל את עצמי.
    אני אוכלת 2 ממתקים\חטיפים ביום, ואם מתחשק לי עוד אחד אני מחליפה אותו בכוס מיץ תפוזים או כוס חלב. האם זה נכון לעשות את זה ?

לגבי השאלה השלישית, מה יקרה אם אקבל כשאהיה בתוך המים ? יראו את הדם בתוך המים, כך שתחבושת כבר לא תעזור ... זה יהיה מאוחר מדי ... אני ממש מודאגת ומפחדת להיכנס לבריכה ולים ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גל

סיון דוד
    24/04/2010

לפי הנתונים שלך את במשקל תקין, אבל אם את מרגישה שעלית במשקל בתקופה ששברת את רגלך, אז זה בהחלט הזמן הנכון לעשות קצת שינויים בתזונה ולאכול קצת יותר בריא. את מתאמנת מספיק פעמים בשבוע, ולכן את רק צריכה להקפיד על תזונה יותר בריאה:
    1. לאכול ארוחת בוקר (חביתה/ פרוסה עם גבינה/קורנפלקס עם חלב)
    .3. שתי הרבה מים. וכמו שרעות הסבירה לך- וותרי על מיץ סחוט,שתי מים/כוס חלב . את טועה לגבי המיץ, כיוון שהוא מכיל את הסוכרים של התפוז וזה שהוא טבעי לא אומר שהוא לא מכיל סוכר, ולגבי קלוריות- הוא מכיל את אותה כמות קלוריות כמו בכוס שתייה מתוקה רגילה!!
    3. לאכול ארוחות מסודרות ולא להגיע רעבה מדי לארוחה. כמגיעים רעבים מדי אז אוכלים יותר ממה שגופנו צריך. ואם את אוכלת בצהריים 2 צלחות כנראה את מגיעה רעבה הביתה... אול תאכלי פרי או ירק בדרך הביתה ? (עגבניות שרי, מלפפון, אפרסק, בננה....) זה יכול לעזור לך !!
    4. מה לגבי חלבונים? אם את עושה פעילות גופנית את צריכה לשים לב שאת אוכלת חלבונים במהלך היום (החלבונים שומרים על תאי שרירי ומחזקים אותם) כמו למשל: מוצרי חלב (-גבינות, קוטג' חלב יוגורט), ביצים, בשר ודגים.
    5. לגבי הממתקים נסי להפחית כמה שפחות ואכלי 1-2 ממתקים ליום, אבל ממתק אישי ולא באריזה גדולה.
    *** לגבי קבלת מחזור- אל תדאגי כיוון שבהתחלה יהיה לך דימום ממש ממש קל !!! ולא יוצאת כמות רצינית של דם בהתחלה, רק טיפטוף אחד שלא רואים בכלל דרך התחתונים!!!! לכל אחד זה משתנה אבל יש כאלו שרק אחרי יום יומיים מהטיפטוף הראשון יש ממש דם בכמות שרואים ויכול לעבור לבגדים אם לא שמים תחבושת..

תהני ונשמח לענות על שאלות נוספות
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה (:

שרון
    02/05/2010

עזרת לי מאוד !!
    רק עוד שאלה קטנה בקשר לממתקים :
    רשמת לי לאכול 1-2 ממתקים ביום , אבל לא בחבילה ..
    אבל אם אני רוצה נגיד חפיסת במבה , אז אסור לי לאכול בכלל ממתקים באותו יום ?
    והאם מעדנים כמו: מילקי וקרלו נחשבים לממתקים ?

ובנוגע לגובה , אני לא בטוחה שזה בדיוק הגובה שלי .. אני אולי 1.56 או משהו כזה ..

תודה רבה רבה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתקים

סיון דוד
    04/05/2010

הי גל
    שקית במבה קטנה נחשבת חטיף אחד ואת יכולה לאכול 1-2 ממתקים ליום כמו שהמלצתי לך...

שימי לב: במילקי יש 6% אחוזי שומן ובקרלו הרבה פחות( ולכן הייתי ממליצה לך להעדיף את המעדן הפחות "שמן" (באחוזי שומן הכוונה), ובגלל שהם מתוקים אז אני כן הייתי מחשיבה אותם כממתק!
    (לעומת גבינה/קוטג'/יוגורט... )

מקווה שעזרתי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו