מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    אור
    05/05/2010

היי אודה לכן אם תוכלו לענות על מספר שאלות
    .ידוע לי שאני צריך לאכול 45 דקות לאחר האימון אך האם אני מחשב את הזמן בסיום המאמץ או בסיום קירור ומתיחות (לדוגמא אם אחרי ריצה של 40 דק' הלכתי 20 דק' עד דופק נורמאלי ועוד 5 דק' מתיחות)

.אחרי האימון האם עדיף לאכול חלבון ופחמימה פשוטה או מורכבת או לשלב? (אני בדרך כלל אוכל אורז מלא ונתקף בצורך לסוכר שעה אחרי הארוחה)

.האם עדיף לאכול מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים לפני או אחרי האימון?

חשוב לציין שאני במשקל תקין לחלוטין ומנסה רק להוריד אחוזי שומן ולהעלות מסת שריר שניהם לא בצורה מאסיבית.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• סליחה על ההתקפה אבל עוד משהו...

אור
    06/05/2010

אם אני אוכל חלבון משלים אחרי האימון (אורז ועדשים למשל) האם אני צריך לחתוך את כמות החלבון המלא שאני אוכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור

רעות גרוס
    09/05/2010

אורז + עדשים (= דגנים + קיטניה = חלבון מלא). חלבון מלא כולל 22 חומצות אמינו המרכיבות אותו, לכל מאכל יש % ספיגה בגוף (יש טבלאות בנושא). לאורז יש מס' חומצות אמינו ולעדשים יש מס' חומצות אמינו שמשלימות ל 22 ח"א ולכן גם הוא מלא, כמו שציינתי אתה יכול לבדוק בטבלאות את % הספיגה של המזונות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מה בקשר לשאר השאלות?

אור
    11/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור

רעות גרוס
    13/05/2010

לאכול אחרי האימון כולו (אחרי המתיחות) 5 דק' יותר או פחות לא משנות הרבה.

מיד לאחר האימון תאכל פחמימה פשוטה - אגב, מחקרים הראו שכוס לאחר האימון יש אפקט דומה לשייק חלבון לאחר האימון.

תוך שעה תאכל ארוחה גדולה יותר המורכבת מפחמימות + חלבונים עד 30 גרם.

לגבי מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים, ירקות (מכמה שיותר צבעים) ופירות, לדעתי חשוב יותר לאחר האימון אבל גם בשאר היום. עודף אנטיאוקסידנטים (מי שלוקח יותר מידי תוספים) גם יכול לעשות נזק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו