מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותאור05/05/2010
היי אודה לכן אם תוכלו לענות על מספר שאלות
.ידוע לי שאני צריך לאכול 45 דקות לאחר האימון אך האם אני מחשב את הזמן בסיום המאמץ או בסיום קירור ומתיחות (לדוגמא אם אחרי ריצה של 40 דק' הלכתי 20 דק' עד דופק נורמאלי ועוד 5 דק' מתיחות)
.אחרי האימון האם עדיף לאכול חלבון ופחמימה פשוטה או מורכבת או לשלב? (אני בדרך כלל אוכל אורז מלא ונתקף בצורך לסוכר שעה אחרי הארוחה)
.האם עדיף לאכול מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים לפני או אחרי האימון?
חשוב לציין שאני במשקל תקין לחלוטין ומנסה רק להוריד אחוזי שומן ולהעלות מסת שריר שניהם לא בצורה מאסיבית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על ההתקפה אבל עוד משהו...
אור06/05/2010אם אני אוכל חלבון משלים אחרי האימון (אורז ועדשים למשל) האם אני צריך לחתוך את כמות החלבון המלא שאני אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
רעות גרוס09/05/2010אורז + עדשים (= דגנים + קיטניה = חלבון מלא). חלבון מלא כולל 22 חומצות אמינו המרכיבות אותו, לכל מאכל יש % ספיגה בגוף (יש טבלאות בנושא). לאורז יש מס' חומצות אמינו ולעדשים יש מס' חומצות אמינו שמשלימות ל 22 ח"א ולכן גם הוא מלא, כמו שציינתי אתה יכול לבדוק בטבלאות את % הספיגה של המזונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מה בקשר לשאר השאלות?
אור11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
רעות גרוס13/05/2010לאכול אחרי האימון כולו (אחרי המתיחות) 5 דק' יותר או פחות לא משנות הרבה.
מיד לאחר האימון תאכל פחמימה פשוטה - אגב, מחקרים הראו שכוס לאחר האימון יש אפקט דומה לשייק חלבון לאחר האימון.
תוך שעה תאכל ארוחה גדולה יותר המורכבת מפחמימות + חלבונים עד 30 גרם.
לגבי מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים, ירקות (מכמה שיותר צבעים) ופירות, לדעתי חשוב יותר לאחר האימון אבל גם בשאר היום. עודף אנטיאוקסידנטים (מי שלוקח יותר מידי תוספים) גם יכול לעשות נזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?