שאלה בנושא קלוריות ושומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא קלוריות ושומן
    סטיבי
    29/06/2010

איך שרפת קלוריות מתבטאת בהורדת משקל? מה הקשר בין שומן לקלוריות?

מה שאני יודע זה שכדי להורד משקל צריך לסיים את היום עם מאזן שלילי של קלוריות, כלומר לאכול פחות קלוריות ממה שאני שורף, לכן אני בודק את כמות הקלוריות במזון שאני אוכל, אבל מה לגבי השומן? הרי גם הוא קשור למשקל הגוף. מה ההבדל בין שומן רגיל לשמון רווי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא קלוריות ושומן

הוספת תגובה

• סטיבי

רעות גרוס
    30/06/2010

7300 קלוריות = 1 ק"ג
    8300 קלוריות = 1 ק"ג שומן
    כאשר מפחיתים 500 קלוריות ביום (אם זה מאימון ואם זה מתזונה) תרד 1/2 קילו בשבוע, אם תפחית 1000 קלוריות ביום, תרד 1 קילוגרם בשבוע.
    בזמן פעילות אירובית יש שריפת אנרגיה (= קלוריות) שמגיעה מפחמימות ומשומנים, ככל שהפעילות ארוכה יותר כך יותר ויותר שומן "נשרף" כדי לספק אנרגיה לגוף. זה לא מדוייק לאמר (כמו הדעה הרווחת) שעד 20 דק' שורפים פחמימות ומי 20 דקות שומנים , אך בכלל ככל שעובר הזמן שריפת השומן גוברת (מחקרים הראו שלאחר 50 דק' של פעילות אירובית, שריפת השומן מקסימלית), אך גם פחות זה בסדר גמור.

לגבי השאלה על השומן. יש 3 סוגי שומן: שומן רווי (השומן מהחי- שומן מהחי הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות לב וכלי-דם)
    שומן מהצומח (חד ורב בילתי רווי) החד בילתי רווי הוא הבריא -נמצא בשמן זית ושמן קנולה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזו עצימות הכוונה כאן?

משה
    30/06/2010

כמה אחוז מהדופק המקסימלי, אני צריך כדי שיתחיל שריפה של שומנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי

רעות גרוס
    01/07/2010

זהו, שאני שומעת טעות חוזרת ונפוצה. עפ"י התאוריה 60% מהדופק המקסימלי שורפים באחוזים הכי הרבה שומנים אך זה לא מדוייק, ב 80% מהדופק המקסימלי אתה תוציא יותר אנרגיה (קלוריות) תשרוף יותר שומן, תשפר את הכושר הגופני ודופק ההתאוששות יהיה ארוך יותר (תמשיך להוציא אנרגיה מוגברת לאחר האימון).
    ועכשיו הדוגמא (אני מסבירה לך את העיקרון אני לא מדייקת במספרים ובאחוזים כי קשה לדעת במדוייק אך חשוב העיקרון):
    אתה רץ שעה במהירות ממוצעת של 60% מהדופק המקסימלי - מוציא 400 קלוריות ו 65% שומנים (65% זה הרבה ואתה שורף 260 קלוריות משומן),
    כאשר אתה רץ שעה במהירות ממוצעת של 80% מהדופק המקס' - אתה תוציא 700 קלוריות (מה תעדיף 400 או 700 קלוריות?) ורק 40% שומנים (פחות מ 65% אבל תשרוף 315 קלוריות משומן!!)
    מסקנה, ככל שהדופק גבוה יותר (לא רצוי להתמיד בפעילות מעל 85%) אתה מוציא יותר אנרגיה, שורף יותר שומן וממשיך להוציא אנרגיה ממושכת יותר לאחר האימון וגם משפר את הכושר הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר!

משה
    03/07/2010

ומה לגבי אימוני אינטרולים? שבהם הדופק עולה, יורד, מנוחה, ספרינט... וכדומה

למה בדיוק טוב האימון הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי

רעות גרוס
    04/07/2010

הוא מצוין לשיפור הכושר הגופני, לשריפת קלוריות ושומנים. צריך לגוון באימונים גם אימון אירובי בקצב אחיד וגם אינטרוואלים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאחוזים

חן
    16/07/2010

עדיין לא הבנתי את הקטע של האחוזים מהדופק המקסימלי מה אני בודק כמה הדופק שלי אחרי שעשיתי פעילות נמרצת מאד וזה הדופק המקסימלי ואז באמצע אימון לבדוק כמה הדופק ולהתחיל לחשב אחוזים ממנו.אני לא מבין את העיניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מקסימום

משה
    16/07/2010

זה 220 פחות הגיל.
    נניח שאתה בן 20, הדופק המקסימלי שלך הוא 200.
    עכשיו תעשה חישוב לפי זה כמה זה 75 85 % וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• test

טוייטי
    20/07/2010

test

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו