תזזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזזונה
    רחל
    03/09/2010

אפשק לקבל מאמרים יעלים בנושא תוזנה בשילוב עם ספורט,מה ממולץ לאכול לפני ומה אחרי כיצד זה משפיע על מסת שריר ושומן וכו'..

בנוסף רציתי להתייעץ בקשר לנושא מסויים..אני בת 21 שוקלת 59 עושה ספורט על בסיס יומיומי.אני קמה בבוקר לעבודה ברבע ל6 אני לא אכלנית גדולה על הבוקר במיוחד בשעות המוקדמות,לכן אני משתלדת לאכול תמר אחד על הבוקר ובהמשך הבוקר שקית עם דגני ברנפלקס(אני לא יכולה לאכול עם חלב כי אני לא אוהבת מוצרי חלב).אני אוכלת ארוחה מלאה עם פחמימות \ירק\ובשר או דג כשאני חוזרת מהעבודה שזה יוצא לי בערך 2-3 לפני אימון..ובעבודה אני אוכלת כריך מחיטה מלא עם טונה או חביתה,עם ירק ולאחר מכן פרי.השאלה שלי היא כזאת אני רוצה לשנות את תוכניות האימונים שלי כדי לחזק את מסת השריר שלי שיהיה לי יותר קל באימונים וככה שאני אוכל לשרוף מסת שומן ולא שריר.האם להפסיק להתחיל לאכול לחם כל יום ופשוט להסתפק לאכול בעבודה סלט בריאה עם טונה או תפו"ח או פסטה קרה(ללא רטבים)כי אני ממש רוצה לרדת עוד במשקל ולאכול לחם כל יום לא תורם לעניין.
    יוש לציין כי לא אכלתי נכון אחרי אימון הייתי אוכלת רק חלבון ולא שיבלתי פחמימה אז התחלתי לשלב בזמן האחרון..

אשמח להתייחסות בנושא..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזזונה

הוספת תגובה

• חסר לי נתון חשוב- גובה

סיון דוד
    07/09/2010

אנא כתבי מהו גובהך כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.
    בכל מקרה נראה שהייתי מוותרת בבוקר על הדגנים ומחליפה אותם ביוגורט+תמר (תנסי יוגורט על בסיס חלב עיזים או חלב סויה...) כיוון שבהכריך שאת אוכלת מכיל פחמימות (דווקא לא הייתי מוותרת על הלחם כי משביע יותר מקורנפלקס ).. ארוחת הצהריים בסדר וכדי להתייחס המשך היום אני אצטרך את הגובה שלך כפי שאמרתי. לגבי תזונה מסביב לאימון תוכלי לקרוא מאמר שכתבתי בשאלות נפוצות בפורום זה.
    שתיהיה שנה טובה ובריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

רחל
    08/09/2010

הגובה שלי הוא 160,לגבי החלפת הברנקפלקס עם יוגורט או חלב זה בלתי אפשרי למה אני לא אוהבת דברי חלב בכלל,אני יודעת שזה יכול להיות לא בריא אבל אני לא אוהבת את כל העמדנים,שמנת וכו'...

יש לי עוד שאלה,מה צריך להיות אחוז השומן בהתאם למשקל 59 גיל21 וגובה 160

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רחל

סיון דוד
    13/09/2010

אוקיי,עשיתי הערכה גסה של תפריטך ואין שום בעייה עם כמות הלחם. לא כתבת לגבי ארוחת ערב ואני ממליצה שבערב (במיוחד לאחר אימון) תאכלי פחמימה עם חלבון כמו למשל תירס+טונה, לחם עם ביצה וכו'. להלן הרגלי אכילה שכדאי שתשימי לב אליהם:
    * אכלי ארוחות מסודרות הקפידי לאכול כל - 3-4 שעות
    * הקפידי על ארוחת בוקר
    * הקפידי לצרוך פירות וירקות
    * הקפידי לשתות היטב מים/סודה והימנעי משתייה מתוקה

ירידה מומלצת במשקל היא 0.5-1 ק"ג בשבוע. לפי חישוב BMI המשקל שלך תקין אך אם את מרגישה שאחוזי השומן גבוהים ואת מעוניינת להוריד במשקל- נסי לשלב פעילות גופנית עם תזונה נכונה ןתגיעי לתוצאות.
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו