מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהמוטי14/10/2010
שלום! אני מתאמן בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע כשהאימון משלב אירובי ואנאירובי מטרתי לא להתנפח אלא להתחטב גובהי 168 והמשקל 62 יש לי מספר שאלות בנושא תזונה אשמח לתשובות!
1)לאחר אימון אני אני שותה כוס תירוש שזה בערך 30 גרם פחמימות זמינות לאחר רבע שעה אוכל קופסא של גבינה חצי אחוז ושני ביצים שמהם אני אוכל רק את החלבון ביחד עם שלוש פרוסות לחם ותפוז סחוט ארוחה זו מכילה בערך 30 חלבונים ברצוני לדעת אם ארוחה זו תקינה לחלון ההזדמנויות והאם היחס בין הפחמימות לחלבונים תקין עדיין לא הבנתי את המשמעות של היחס
2)מישהו הביא לי חטיף חלבון פרומקס האם כדאי לאכול אותו אחרי אימון והאם צריך לשלב אותו ביחד עם פחמימה פשוטה (תירוש לדוגמא).
3)אם וכאשר אין זמן אחרי אימון ללכת הביתה לאכול מהר האם אבקת חלבון היא פיתרון וגם פה האם לשלב פחמימה פשוטה?
4)לאחר שעתיים אני אוכל לאחר הארוחה של חלון ההזדמנויות לחמנייה עם טבעול או משהו כזה וסלט ולאחר שעתיים לפני השינה אוכל יוגורט האם זה בסדר?
5)האם תירוש 160 גרם שמכיל 30 פחמימות פשוטות טוב מיד לאחר אימון?
מצטער על ריבוי השאלות אשמח לתשובות תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונים פה?
מוטי16/10/2010??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי
רעות גרוס16/10/20101. יחס בין פחמימות לחלבונים אמור להיות 1:3 או 1:4 לטובת הפחמימות. לדעתי אתה אוכל בסדר גמור (גם אם היחס קטן במקצת 1:2.5) במיוחד שאתה לא רוצה להתנפח (זו דעתי).
2. חטיף חלבון לאחר אימון טוב מאוד, תראה בתוית המזון כמה פחמימות יש ואם אין מספיק, תוסיף.
3. אבקת חלבון / חטיף חלבון הוא בהחלט פיתרון, גם פה יש אבקות שמכילות פחמימות, אם באבקה שתרכוש לא יהיה מספיק פימימות, תוסיף (אתה יכול מיץ פירות).
4. זה בסדר גמור
5. לדעתי כן כיוון שיש 30 ג' פחמימות פשוטות, אתה יכול לגוון בסוכר ענבים/ מיץ פירות (עם השייק).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?