מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת בוקראלעד15/11/2010
לאחרונה התחלתי לאכול בבוקר שילוב של זרעי פשתן (כף-כף וחצי) כף שומשום מלא וכף גרעיני דלעת עם אגוז מלך שלם אחד (כשני חצאים) שזה במשקל דיגיטלי יוצא בערך 40 גרם. אני טוחן הכל במטחנה חשמלית ולטחינה אני מוסיף חלב + חצי קוטג'.
בנוסף אני נוטל בבוקר קפסולה של שמן דגים.
אבקש לדעת -
1. האם באוכלי כאמור אינני מגזים בצריכת יותר מדי שומנים על הבוקר ?
2. אם הכמות תקינה, האם עלי להפסיק לצרוך עוד זרעי פשתן או זרעים אחרים מהלך היום ? שכן בלילה אני די אוהב לאכול זרעי פשתן עם יוגורט.
3. אני שוקל להכניס שיבולת שועל לתערובת הנ"ל, מה דעתכן ? באיזה כמות ?
*** מה דעתכן על 2 כפות יבולת שועל בשילוב יוגורט 3% כחטיף מיד לאחר האימון, האם די בכך או כדאי לשלב גם תמר ? האם כדאי להחליף בטונה ?
4. חשוב לי לשמור על מסת שריר ועיצוב וכן לא לעלות במשקל, אמנם מאז שהתחלתי להתאמן במשקולות עליתי במשקל אבל אני מניח שניתן לייחס זאת לעליה במסת השריר, האם תוכלו לתת לי הצעות לארוחה שאחרי אימון (הגדולה) שתהיה יותר מזינה ופחות משמינה ? שכן הבנתי שאני צריך לאכול 30 גרם חלבון ו-120 גרם פחמימה.
המון תודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
רעות גרוס16/11/2010מה משקלך? לדעתי לאכול 1-2 כפות שיבולת שועל (פחמימות) + כף זרעי פשתן, כפית שומשום מלא ו/או כפית גרעינים זה מספיק עם חלב/יוגורט וקוטג'.
2. גבר יכול לצרוך ביום כ 2 כפות פשתן (הכמות המומלצת של אומגה 3)
3. 2 כפות שבולת שועל מספיק. לאחר האימון 2 כפות שיבולת שועל + יוגורט (היוגורט הטיבעי של 200 ג' יש בו 11 גרם חלבון).
תוך שעה תאכל ארוחה גדולה יותר שכוללת כ 30 גר' חלבונים + פחמימות + ירקות.
עוף + פסטה / סלט + לחם + טונה / ביצה + 1/2 טונה + לחם + ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עות , במענה לשאלתך 65-68 ק"ג
אלעד16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד
רעות גרוס16/11/2010אני לא יודעת את הגובה שלך אך אני משערת שאתה רזה ולכן אם מה שאתה אוכל בבוקר לא גורם לך לעליה במשקל ואתה מעוניין להמשיך בזה אתה יכול או לאכול מה שהצעתי לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?