מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לגבי תזונה ואימוני כושרעומר21/02/2011
יש לי כמה שאלות שהייתי שמח לקבל עליהן תשובה:
1. האם אימון משקולות מועיל למשהו חוץ מבניית שריר?
או במילים אחרות האם הוא מסייע לבריאות או רק גורם לך להראות טוב?
2. לגבי תזונה וכושר אני עושה פעמיים בשבוע אימון מלא של כל הגוף, אני בן 21 בריא אבל סובל מאקנה ומנסה לאכול מזון עם עומסים גליקמיים נמוכים כי אני מאמין שיש קשר בין השניים. בכל מקרה, לפעמים קורה לי שאחרי האימון במכון לוקח לי איזה שעה עד
שאני מגיע הביתה ואוכל, ואז אני אוכל בבית ממש ארוחה אבל בלי שומנים, דגנים קטניות ועוף. אני אוכל בלי שומנים כדי שייתעכל מהר.
רציתי לדעת אם שעה זה יותר מדי ומה קורה אם לא אוכלים מיד לאחר האימון, האם אני עושה לעצמי נזק והשרירים פשוט נהרסים ולא משתקמים?
ודבר שני, קראתי פה בשאלות נפוצות שכדאי לאכול מיד אחרי האימון פחמימות פשוטות עם ערך גליקמי גבוה למשל פרי. אך רוב הפירות הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
ממה שאני ידוע הם פשוט מתעכלים מהר, האם זו הכוונה והאם כל פרי הוא טוב לאחר אימון, אני אישית מאוד אוהב תפוחים, האם תפוח זה פרי טוב לאכול לאחר אימון?
והאם לאכול רק פחמימות בלי חלבונים אחרי אימון זה כל מה שצריך?
אם כן אז מדוע אין צורך בחלבונים לאחר אימון?
ושאלה אחרונה, האם בארוחה לאחר האימון שרשמתן שכדאי לאכול בה גם שומנים,
האם השומנים לא ייעכבו את הספיגה של החלבון והאם אין חשיבות למהירות שהחלבון מדיע לדם?
תודה מראש וסליחה אם הגזמתי ושאלתי יותר מדי שאלות :)
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי תזונה ואימוני כושר - תגובה
רעות גרוס28/02/2011שלום עומר,
1. אימון משקולות בונה שריר ומחזק עצמות.
אימון אירובי עוזר בשריפת קלוריות, שומנים, מעלה HDL (כולסטרול "הטוב") ומוריד LDL (כולסטרול "רע" אם הוא גבוה, בדר"כ אצל מבוגרים יותר) וסוכר בדם (אם זה גבוה), חוץ מזה אימון אירובי משפר הרבה דברים בגוף כמו חיזוק מע' החיסון ועוד.
2. בהחלט אפשר (ואף רצוי לדעתי) לאכול פחמימות כמו פרי (גם תפוח בסדר), לחם לבן עם מעט חלבון מיד לאחר האימון (אפשר בסביבות 10 גרם חלבון) ואח"כ תוך שעה לאכול פחמימות, חלבונים, ירקות, מעט שומנים "טובים" (טחינה, שמן זית).
הכל תלוי מה המטרה שלך, אם אנה חובבן ולא מעונין לפתח מסת שריר גדולה, גם אם תאכל שעה לאחר האימון זה בסדר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח הבהרה לגבי כמה דברים ברשותך
עומר28/02/2011מה בשעיקר עניין אותי פה זה שתמיד חשבתי שישר אחרי האימון חשוב לאכול חלבונים.
אך בכתבה פה ראיתי שעדיף לאכול פחמימות רק,
עניין אותי מה ההגיון מאחורי זה ולמה עדיף לאכול רק פחמימות לאחר האימון.
ובנוסף בארוחה ששעה אחר כך שאתן ממליצות לאכול שומנים אז עניין
אותי אם אין בעיה עם זה שהשומנים מאטים את העיכול ואז החלבון יגיע
מאוחר יותר לדם?
ושאלה אחרונה, תיאורטית, אם אתה נגיד אוכל חלבונים שלוש שעות אחרי האימון או נגיד הרבה אחרי, האם אתה עלול לעשות לעצמך נזק, או שפשוט התועלת רק יורדת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח הבהרה לגבי כמה דברים ברשותך - תגובה
רעות גרוס28/02/2011כמו שאמרתי לך, לאחר האימון אתה בהחלט יכול להוסיף חלבונים ולא רק פחמימות (ואפילו רצוי).
חשוב אח"כ לאכול את כל אבות המזון, אכילה מועטה של שומנים טובים לא תזיק, אם אתה אוכל טונה, סלט ולחם אתה לא צריך להוסיף שומן כיוון שיש בטונה שומן. שוב מאוד חשוב מה המטרות שלך, אם אתה רוצה להעלות מסת שריר ולהתחטב, מה שהצעתי לך מספק ביותר.
אם אתה אוכל לאחר 3 שעות, כיוון שבאימון יש הרס תאי שריר (ובמנוחה ועם האוכל יש בנייה), אתה פשוט לא תגיע לתוצאות של בניית מסת שריר רצויה, ההתאוששות של השריר תהיה איטית יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?