מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום מה לאכול לפני הליכה של חצי שעההלרי05/05/2011
שעה זה משולב ,הליכה וריצה קלה.
זה מה שאני עושה:
בבוקר לא אוכל כלום , בשעה 12:00 2 פרוסות לחם קל עם טחינה. 12:15 הליכה + ריצה קלה. 13:00 נגמר . ארוחת צהריים רגילה בשעה 15:00 .
זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מה לאכול לפני הליכה של חצי שעה - תגובה
סיון דוד08/05/2011שלום
1.אני ממליצה לך להוסיף ארוחת בוקר לתפריט באופן קבוע.
2.לפני האימון כדאי לאכול פרי.
3.מיד לאחר האימון לאכול ארוחה המורכבת מחלבון ופחמימה.
אני ממליצה לקרוא ברשימת שאלות נפוצות הסבר על ארוחה לפני ואחרי אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה משנה אם אוכל מיד אחרי האימון
הלרי08/05/2011או אחרי שעתיים שלוש
את ארוחת הצהריים ?
למה צריך להזדרז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחה לאחר אימון- תגובה
סיון דוד12/05/2011לאחר אימון עצים ישנה הדלדלות במאגרי הגליקוגן בשריר ולכן מדברים על חלון הזדמנויות שלאחר האימון בו כדאי לצרוך שילוב של חלבון ופחמימה על מנת לעודד שיקום ובנייה מחדש של השריר.
חלון ההזדמנויות הוא עד שעה מסיום האימון.
במידה והאימון שלך קצר ואינו עצים והוא רק למטרת בריאות /פנאי אז אין צורך להקפיד על הכללים...
אך אני בכל מקרה הייתי ממליצה לצרוך את הארוחה סמוך יותר לסיום אימון כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם הייתי עושה אימונים חזקים
הלרי12/05/2011ואף פעם לא אכלתי מיד לאחר , בטח לא תוך שעה..רק מים..
עד שחוזרים ועד שמכינים.. כבר עובר שעה..
בכל אופן רציתי לדעת אם פספוס של החלון הזדמנויות הזה שאת מדברת עליו
לעודד שיקום ובנייה מחדש של השריר שאפשרי רק עד שעה מאימון "החזק" .
זה נזק כלשהו ?
תודה על המידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במסת שומן ובמסת שריר. - תגובה
סיון דוד15/05/2011כפי שכתבתי , הנזק הוא פירוק שריר. מטרת האימון היא לשמר מסת שריר, לחטב ולעצב את הגוף, במיוחד בתהליך של ירידת משקל.
אם מתאמנים ולא אוכלים נכון מסביב לאימון (לפני ואחרי ) ישנה ירידה במשקל הנובעת לא רק מירידה בשומן אלא גם מירידה במסת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש ירידה במסת השריר
הלרי16/05/2011מה זה משנה לנו?
עד כמה שאני זוכר, כל האימונים שעשיתי בעבר אף פעם לא אכלתי לא לפני ולא אחרי.. בטח לא תוך שעה..
אז אני לא מבין מה הבעיה כעיקרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש ירידה במסת השריר - תגובה
רעות גרוס17/05/2011מסת שריר קשורה בין השאר לחלוף חומרים, ככל שמסת השריר גדולה יותר כך חילוף החומרים (שריפת קלוריות במנוחה) גבוהה יותר, ככל שמתבגרים ומסת השריר יורדת קשה יותר לרדת במשקל.
דבר נוסף, כאשר יורדים במשקל ממסת שריר, כאשר עולים שוב במשקל, מעלים יותר במסת השומן ממה שהיה לפני הדיאטה וכמעט שלא ניתן לחזור למסת השריר המקורית.
תמיד נעדיף לרדת במשקל ממסת השומן ולא ממסת שריר כך גם חילוף החומרים יהיה גבוה יותר וגם נהיה חטובים יותר.
מקווה שהבנת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?