שאלה לסיוון דוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לסיוון דוד
    אלון
    27/05/2011

הי סיוון,
    קראתי את המלצתך במאמרים של הפורום אודות הארוחה לאחר אימון. את מייעצת לאכול בשני שלבים. האחד, מיד לאחר האימון ובו יש לאכול פחמימות פשוטות בעלי אינדקס גליקימי גבוה על מנת לעודד את הגוף לעבור מהליכי פירו להליכי בנייה. השני, יותר מאוחר והיא ארוחה עשירה בחלבונים אך מורכבת גם משומן ופחמימה.

לאחרונה עיינתי במאמר שסקר מחקרים אחרונים בתחום התזונה אשר דווקא טען שלאחר אימון אין צורך לאכול פחמימה פשוטה, או להקפיץ את רמת האינסולין.

אם תוכלי להתייחס לכך. האם את מסכימה עם המאמר? האם יש צורך בפחמימה פשוטה לאחר אימון?

תודה רבה,
    אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסיוון דוד

הוספת תגובה

• שאלה לסיון דוד - תגובה

סיון דוד
    02/06/2011

הי אלון
    ממה שידוע לי אין המלצה חד משמעית לגבי השלב הראשון אבל כן ישנם מחקרים שהוכיחו את יעילותו ותרומתו. אם תרצה אוכל להפנות אותך אליהם. אני ממליצה על כך בפורום מניסיון שיש לי בשטח עם הלקוחות שלי. היו מקרים שבהם לא המלצתי על השלב הראשון של אכילת פחמימה פשוטה לאחר אימון , אך לרוב המתאמנים איתם עבדתי המלצתי על כך והיו תוצאות יפות.
    כפי שבוודאי תגלה עוד בהמשך ישנם הרבה תחומים בהם אין המלצה גורפת , כמו השאלה הגדולה לגבי אימוני כח ואירובי - באיזה אימון כדאי להתחיל קודם אם אתה מעוניין לשלב את שניהם באותו השיעור...

לסיכום, מה שכתבתי זוהי המלצה שלי, מבוססת על מחקרים וניסיון אישי אך לא חד משמעית, וכן כפי שקראת ישנן המלצות נוספות שונות מעט, הבחירה היא שלך. אתה מוזמן לבחור לאיזו המלצה להתייחס, להיות קשוב לגופך, ובמידת הצורך לשנות את החלטתך...

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הפחמימה

אלון
    02/06/2011

ראשית תודה על התגובה המפורטת,

אשמח לדעת איזה פחמימה את ממליצה לאכול מיד לאחר אימון? האם עדיף תמר או בננה
    או אולי עדיף סוכר ענבים מהול במשקה? כמה פחמימה צריך לאכול לאחר אימון?

האם ניתן לשלב פחמימה וחלבון מיד לאחר אימון? כלומר, האם זה יהיה יעיל לשתות שייק חלבון (25 גר חלבון במנה) יחד עם סוכר ענבים (בערך 30 גר' פחמימה) מיד לאחר האימון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו