מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לסיוון דודאלון27/05/2011
הי סיוון,
קראתי את המלצתך במאמרים של הפורום אודות הארוחה לאחר אימון. את מייעצת לאכול בשני שלבים. האחד, מיד לאחר האימון ובו יש לאכול פחמימות פשוטות בעלי אינדקס גליקימי גבוה על מנת לעודד את הגוף לעבור מהליכי פירו להליכי בנייה. השני, יותר מאוחר והיא ארוחה עשירה בחלבונים אך מורכבת גם משומן ופחמימה.
לאחרונה עיינתי במאמר שסקר מחקרים אחרונים בתחום התזונה אשר דווקא טען שלאחר אימון אין צורך לאכול פחמימה פשוטה, או להקפיץ את רמת האינסולין.
אם תוכלי להתייחס לכך. האם את מסכימה עם המאמר? האם יש צורך בפחמימה פשוטה לאחר אימון?
תודה רבה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לסיון דוד - תגובה
סיון דוד02/06/2011הי אלון
ממה שידוע לי אין המלצה חד משמעית לגבי השלב הראשון אבל כן ישנם מחקרים שהוכיחו את יעילותו ותרומתו. אם תרצה אוכל להפנות אותך אליהם. אני ממליצה על כך בפורום מניסיון שיש לי בשטח עם הלקוחות שלי. היו מקרים שבהם לא המלצתי על השלב הראשון של אכילת פחמימה פשוטה לאחר אימון , אך לרוב המתאמנים איתם עבדתי המלצתי על כך והיו תוצאות יפות.
כפי שבוודאי תגלה עוד בהמשך ישנם הרבה תחומים בהם אין המלצה גורפת , כמו השאלה הגדולה לגבי אימוני כח ואירובי - באיזה אימון כדאי להתחיל קודם אם אתה מעוניין לשלב את שניהם באותו השיעור...
לסיכום, מה שכתבתי זוהי המלצה שלי, מבוססת על מחקרים וניסיון אישי אך לא חד משמעית, וכן כפי שקראת ישנן המלצות נוספות שונות מעט, הבחירה היא שלך. אתה מוזמן לבחור לאיזו המלצה להתייחס, להיות קשוב לגופך, ובמידת הצורך לשנות את החלטתך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות הפחמימה
אלון02/06/2011ראשית תודה על התגובה המפורטת,
אשמח לדעת איזה פחמימה את ממליצה לאכול מיד לאחר אימון? האם עדיף תמר או בננה
או אולי עדיף סוכר ענבים מהול במשקה? כמה פחמימה צריך לאכול לאחר אימון?
האם ניתן לשלב פחמימה וחלבון מיד לאחר אימון? כלומר, האם זה יהיה יעיל לשתות שייק חלבון (25 גר חלבון במנה) יחד עם סוכר ענבים (בערך 30 גר' פחמימה) מיד לאחר האימון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חג הפסח בשישי הקרוב
התזונה שלנו אבות המזון
תוספת פחמימתית(קבוצת הדגנים-פיתה) בארוחה וכללי
ריצת מרתון - תזונה בזמן הריצה?
אגוזים שעתיים אחרי חלבונים
צום יום הכיפורים ואבות המזון שיחול בעוד יומיים
עליית מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי שומן בגוף
התפריט האישי שמותאם לכל אדם אישית
קלוריות בגינגר מופחת סוכר
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?