מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטלנס 200 מגחיובי 3619/12/2012
שלום ד"ר
רציתי לדעת מתי מתחילים לשווק את האינטלנס 200מ"ג בבתי המרקחת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטלנס 200 מג - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012איני יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ולפרופסור שאלה חשובהשם בדוי19/12/2012
שלום רציתי לדעת האם שימוש בתרופות נוגדות דיכאון כמו אסיוול וואבן ובונדורמין על בסיס יומיומי כ 2-3 פעמים ביום עלולות להשפיע על קצב התפתחות הנוגדנים בגוף כלומר להאט את קצב ההתפתחות שלהם ובכך תקופת החלון תיהיה ארוכה יותר כי קראתי בוויקפדיה מאמר שאומר שטיפול תרופתי עשוי להאט את קצב התפתחותם
שאלה נוספת כמה אמינה בדיקת אלייזיה שנעשת חצי שנה לאחר מגע חשוד מאוד ומסוכן מאוד האם היא בטוח ב 100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לתשובה תודה רבה...
שם בדוי19/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ולפרופסור שאלה חשובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012אין מידע שמראה השפעה על כושר ייצור הנוגדנים עי התרופות שציינת כך שאיני רואה בעייה ממשית באפשרות זאת.
בדיקת האלייזה אמינה בהחלט על מנת לקבוע הדבקות לאחר חצי שנה ובמידה והיא שלילית אפשר לסמוך על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות בצנרתארנון19/12/2012
לרופאים שלום,
1.האם יש תרופות חדשות בצנרת שצפויות לצאת בחמש השנים הקרובות לנשאים שפיתחו עמידות לתרופות של היום? או שאתם פסימים במקרים כאלו?
2. האם אתם נתקלים בקליניקה בנשאים חדשים שנדבקו בסופר-נגיף שאין שילוב תרופות יעיל נגדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות בצנרת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/20121) יש לא מעט תרופות חדשות בצנרת וגם תרופות בפתוח המבוססות על עקרונות חדשים.
2) אני לא נתקלתי בחולה "חדש" שנדבק בסופר נגיף עמיד לכל התרופות. בגדול, בעיית העמידות הרבה פחות מאיימת ממה שהיה נראה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תעזרו לישלומי18/12/2012
שלום. רציתי לשאול האם בחדירה של שתיי שניות לנרתיק ללא חיכוך ממושך אפשר להידבק באיידס ? והאם אפשר להידבק בסקס יבש ללא בגדים אבל שהיה הפרשות של הנרתיק על איבר המין שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תעזרו לי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012אין אפשרות לשלול לחלוטין אפשרות הדבקה במיוחד בחדירה שתארת. יחד עם זאת, הסיכוי שזה אומנם יקרה הוא מאוד מאוד נמוך הגם שאי אפשר לכמת אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס בסקס יבש?מוטי17/12/2012
קיימתי עם חברתי סקס יבש כשעל כל אחד מאיתנו לפחות תחתון..חברתי בתולה שלא קיימה יחסים עם אף אחד ואני ביצעתי בדיקה לפני שלושה שבועות שבה התשובה היא שלילית(גם בבדיקה מהירה וגם רגילה..) האם יש לנו סיכוי להידבק ע"י קיום סקס יבש- כאשר ההפרשות של שנינו נוגעות(דרך הבגדים..) אחת דרך השנייה?? או שמא מצבנו הוא כמו כל זוג בתול...
ב.לפני שבוע קיימתי סקס יבש ומאז שורף לי בשק האשכים(לא שורף במתן שתן..) יש סיבה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
מוטי18/12/2012האקט היה אינטנסיבי- היא (חברתי)טוענת שהרגישה את האיבר מתחכך וקצת נכנס באיבר מינה בצורה מוחשית כמובן דרך בגדים -2-3 שכבות .. - האם הבד מונע מחלות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס בסקס יבש? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012הסיכוי להדבק בסקס יבש מאוד קטן עד בלתי אפשרי למרות שלא ניתן לכמת את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור מרגלית לורבר שלוםמני17/12/2012
האם בדיקת קומבו מספיק אמינה אחרי 3 שבועות מאירוע ובמידה ושלילית יכולה להרגיע אותי ? אני רואה מפרסומי עבר שזאת נהפכה להיות הבדיקה הראשית והיא בודקת גם את כל עברי אחרי 3 שבועות ואילך. האם היום כל הבדיקות במרכזי הבדיקות הם קומבו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ למעלה וממתין...
מני18/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה למעלה דוקטור לורבר
מני22/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ. למעלה
עומר23/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור מרגלית לורבר שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`26/12/2012בדיקת הקומבו נהוגה כיום בכל המרכזים.
הבדיקה אחרי שלושה שבועות אינה מספקת על מנת לשלול הדבקה היא יכולה להיות חיובית אז אבל אם היא שלילית , על מנת לשלול הדבקה יש לחזור עליה שבעה שבועות לאחר החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ד"ר לורבר , פרוס' בנטואיץ
עומר02/01/2013משיחה והתכתבות במייל עם דוקטור דניאל אלביט ממכון נוה אור בבי"ח קפלן
שאלנו אותו לגבי הבדיקה הקומבו המשולבת והדוקטור השיב שהבדיקה היום בארץ היא בדיקה אשר מתבצעת בכל המרכזים הרפואיים המורשים בארץ..והבדיקה טובה לחשיפה שהיתה 3 שבועות קודם לבדיקה. שאלנו אותו במייל שוב עם בדיקת קומבו שבוצעה בוועד לאחר 3 שבועות מחשיפה היא אמינה ואפשר להיות רגועים. דוקטור אלבירט השיב. שבהחלט אפשר להיות רגועים, הבדיקה אמינה לאחר 3 שבועות ( שהם 21 ימים ). דוקטור דניאל אלבירט ידוע כבכיר מאוד בתחום האיידס ולא נראה לי שהוא יענה לנו סתם תשובות ששלח לנו דרך המייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינוךת בדיקת קומבו
יורם05/01/2013כמו בכל מצב גם כאן תלוי מה שואלים ועד כמה הבהירה השאלה את מה שהשואל מבקש לדעת!!
דר אלביט מהימן ללא ספק אבל אני בטוח שלא הבין את השאלה עד סופה ומכאן גם לא הגיב על תשובתי:
1) הבדיקה בהחלט אמינה ואם היא שלילית אחרי שלושה שבועות מעת החשיפה אפשר להגיד שאין עדות להדבקה בשלב זה כלומר לזהוי מוקדם של הדבקה (זהוי האנטיגן בדם)
2) האם בדיקה שלילית של קומבו שלושה שבועות לאחר החשיפה אומנם שוללת אפשרות הדבקה ואין צורך בבדיקה נוספת- על כך התשובה היא אחרת , דהיינו, על מנת לשלול לחלוטין את ההדבקה באמצעות בדיקת קומבו (זהוי נוגדנים בדם ) יש לבצע את בדיקת הקומבו שבעה שבועות מעת החשיפה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא ומשפחתו הבריאה-סכנות ?!M17/12/2012
הי
יש לי חברת ילדות שבעלה נשא hiv כ-7 שנים. היא וילדיה בריאים. אנחנו נפגשות כמעט כל יום מבשלות ואוכלות יחד עם ילדינו, לסירוגין בין הבתים.
האם ישנה סכנת הדבקות (במחלת איידס או מחלה משנית הנגרמת מאיידס) לילדי, לבעלי או לי במהלך מפגשים אלו ?
האם יש דרך להבטיח את בריאותינו ועדין להיות במחיצתם ?
מתוך בחירה בעלה אינו מטופל בתרופות, האם זה עלול להשפיע על אורך חייו ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשא ומשפחתו הבריאה-סכנות ?! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012אין כל סיכוי להדבקה בנסיבות שאת מתארת לא לך או לבעלך ולילדיך!!
ההדבקה באיידס אינה עוברת באויר אינה קורית אלא ממגע מיני ממש ומקבלת דם!!
לגבי הנשא המדובר, צריך להתייחס לבדיקות שהוא עשה או יעשה- במידה שמערכת החיסון נשמרת הוא יכול להמשיך לא לקחת תרופות אבל אם מאידך הוא נפגע במערכת החיסון בודאי שהוא יכול לפגוע באורך חייו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דוקטור לורבר , פר' בנטואיץמני17/12/2012
האם גירוד ויובש בין כף היד החלק העליון ( החיצוני , , במפרק) החיבור לשאר הזרוע קשור או שייך לתסמין לאיידס אחרי 7 ימים מאירוע מיני ? או שאין מה לקשר בין הדברים . לפעמים נורא מגרד. אולי זנ גם תוצאה של לחץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ למעלה
מני18/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטלנס 200 מ"גחיובי 3617/12/2012
שלום ד"ר
רציתי לדעת מתי מתחילים לשווק את האינטלנס 200מ"ג בבתי המרקחת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטלנס 200 מ"ג - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012איני יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש מכאןחיובי 3617/12/2012
שלום ד"ר.
אני מבין ומכבד את המקום כאן שמדובר בפורום איידס.
אבל בתור נשא שנכנס לכאן לעיתים ומחפש להתעדכן באינפורמציה רלוונטית בתחום,אני כבר כמה חדשים מאז שגילית את הפורום...כל הזמן אותן שאלות שהן יותר מתייחסות לחרדה מאשר למקרים רלוונטים.
אני לא מבין...אנשים נכנסים לכאן באופן קבוע וקוראים שלא נדבקים מרוק ולא נדבקים מכל דקירה באוטובוס ולא נדבקים מנשיקה על הלחי.
כל הזמן השאלות הטפלות האלו עולות ואתם מספקים את אותן תשובות.
אני מבין שאין הרבה מה לעשות נגד זה....
רק רציתי להביע את דעתי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש מכאן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012לא ברור לי מה אתה מציע?!
המענה שלנו על אותן שאלות "טפלות" בא אכן לתת מענה לאותם אנשים שהחרדה פוגעת בהם קשה ולכן זקוקים לעזרה!
אל יקל הדבר בעיניך הסבל של אחרים גם אם הוא נשמע ונראה "טפל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם מומחים יקרים!קרינה16/12/2012
בזמנו היו כל מיני אגדות אורבניות שהסתובבו להן על אנשים שדוקרים בכוונה וכתבת מספר פעמים שאלה הן אגדות אורבניות שלא התרחשו.
אני רק שואלת את דעתך כיצד אתה על פי דעתך כמומחה מציע לנהוג.
הייתי היום בקופת חולים והיה שם בחור מוזר ביותר שהיה נראה מסומם ולא נורמאלי, העיניים שלו היו עם מבט אכזרי והיה לו מבט של זעם בפניו..הוא כל הזמן נכנס לחדר ויצא, ירד במדרגות, הוציא דברים מהכיסים, התנהג בצורה מוזרה ומחשידה וכולם הסתכלו עליו. לא יודעת למה הוא כל הזמן ישב איפה שאני יושבת, קמתי הוא קם אחרי, הוא החל לדבר איתי, כאשר הסתובבתי ראיתי אותו מאחורי. כאשר הגיע תורי להכנס לרופאה הוא קם ונעמד אחרי כאשר אני מנסה לפתוח את ידית הדלת שהייתה סגורה, כי הרופאה נעלה את הדלת..במשך כמה שניות ניסיתי לפתוח את הדלת ולא הצלחתי.. פתאום הרגשתי דקירה חזקה בזרוע ואז ראיתי אותו רץ במדרגות ולא חזר יותר...באתי הביתה וראיתי נקודה אדומה שירד ממנה דם..אז עכשיו העניין הוא שאני מנסה לא להאמין בכך ולהגיד לעצמי שהכל בסדר, אך אני לא נושמת מאז המקרה..השאלה היא מה דעתך כמומחה...הרי קראתי באתר שלך שעל מנת להדביק לא מספיק דקירה אחת אלא צריך ממש להזריק את הדם לתוך מחזור הדם שלי, אבל אם הוא לוחץ על המזרק במשך השניות שהוא היה מאחורי...כי את הדקירה הראשונה הרגשתי רק שברוב טיפשותי לא הסתובבתי ויכול להיות שבזמן הזה הוא נעץ את המזרק למשך כמה שניות ואז תתכן הדבקה בדרך זו?
עידו, אני מנסה לחזור לסדר היום, אך אני לא מרוכזת בכלום..
אנא עזור לי ואמור לי מה דעתך ומה עלי לעשות...האם לדעתך אני יכולה לישון בשקט?
וככל שאני חושבת על זה ואני יודעת שיש אנשים רעים ואכזריים בעולם, אז מישהו שגילה שהוא נשא או חולה יירצה שגם אחרים ירגישו כמוהו, אז איזו סיבה יש לו לא לעשות זאת?
אנא ממך אמור לי מה דעתכם....
אנא עשו לי סדר בדברים, האם דקירה אחת מספיקה כדי להדביק? האם צריכה להיות הזרקה מלאה של כמה שניות? האם זה חייב לתוך וריד, או לא משנה לאן? אני בפחד נוראי אנא עזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי..
דן16/12/2012אני לא רופא. אבל דעתי , גשי לחדר המיון הקרוב אלייך ותדברי עם רופא במיון. הוא ישקול אם לתת לך טיפול מונע... שימי לב את הטיפול את יכולה לקחת עד 72 שעות מהאירוע. הזמן המומלץ הוא עד 48 שעות!!!!!!
לא כדאי לך לחכות עד שהמומחים פה ייתנו לך תשובה.
כל טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכם מומחים יקרים! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/12/2012הסיכוי להדבק ממה שאת מתארת מאוד מאוד קטן!! אכן יש צורך בדקירה עמוקה וכמות גדולה יות של דם . אני מאוד ממליץ שתקבלי טיפול נפשי על מנת להתגבר על החרדה הקשה שנתקפת בה. מלבד זאת רצוי לבצע בדיקה לHIV ליתר בטחון 7 שבועות לאחר החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה אקראית ממזרקמודאגת16/12/2012
היי אני ממש זקוקה לעזרתכם כבר שעות שאני בוכה ומודאגת .
אני עובדת באזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב היום כשירדתי במעלית ככל הנראה נדקרתי ממזרק של נרקומנית .אני יודעת שהיא נרקומנית כי היה לה מזרק שרק שיצאתי מהמעלית ראיתי וכי בבנין שבו אני עובדת יש יחידה שמטפלת בנרקומנים . הרגשתי דקירה ושהגעתי הביתה ראיתי באזור הרגל האחורית תחושה ומראה כמו אחרי בדיקת דם הבנתי שיש טיפול מונע האם ייתנו לי אותו ?האם ידוע על הדבקה בדרך זאת בבקשה תענו לי בפירוט אולי אפילו בטלפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה אקראית ממזרק - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/12/2012אין כל הגיון לתת לך טיפול מונע על הנסיבות שתארת ובשלב זה אם הדבר ממשיך להטריד אותך ראוי שתפני לעזרה נפשית בעיקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליאיתן16/12/2012
האם איידס יכול לעבור אם משיהיא (נערת ליווי) ביצעה בי מין אוראלי? והתנשקנו?
(לא שכבנו)/
האם צריך טיפול מונע?
2. האם איידס יכול לעבור במין אוראלי שאני מקבל ממישהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ את השאלה
איתן21/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרינה16/12/2012
האם אפשר להידבק באיידס כתוצאה ממעשה קונדס של חברה שהייתה בשירותים ניגבה עם מגבון והכניסה לי את המגבון לפה ישר אחרי שהיא יצאה...זה אותה הצחיק מאוד, אך אותי זה הלחיץ...היא ניגבה וישר הכניסה ויש הפרשות דם...האם אפשר להידבק כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר16/12/2012אם היא נשאית HIV והכניסה דם לפה שלך - רצוי שתפני לקבל טיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך זנ יתכן
שני17/02/2013את אומרת שאם נכנס דם לפה דרך מזלג או אוכל-דם של נשא שנגע במזלג,אי אפשר להדבק.
אז אך אפשר במקרה הזה כן להדבק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
חסוי17/02/2013הייתי ממליץ לך לפנות ל ועדה מלחמה באיידס הם נותנים תשובות בימי ראשון מ 8 בלילה עד 10 בלילה וגם בימי רביעי
תשובות מדוויקות
לפי מה שידוע לי אין צורך לילחץ כי הסיכוי במה שתיארת ליידבקות באיידס לא קיים
הנגיף לא יכול לחיות באוויר הוא רגיש לסביבה וברגע שהוא חסוף לאוויר הוא נעלם לגמרי אין לא קיים יותר למרות שיש דם הנגיף עצמו מושמד
במקומך לא הייתי בלחץ הייתי פונה בשיחה טלפון פשוטה ושואל יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך זנ יתכן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/02/2013ככלל אין הדבקה בחלל הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס יבשיוגב16/12/2012
בוקר טוב ותודה על הייעוץ וההכוונה!! אני וחברתי דתיים , יוצאים כשמונה חודשים, בקשר עצמו מובן לנו מטעמי דת איסור קיום סקס בחדירה..במהלך חודשי ההכרות קיימנו מספר די גדול של מגע באמצעות סקס יבש בלבד, כאשר הרגשתי שאני גומר , מייד הפסקתי את האקט, מעולם לא נגע זרע בגופה וכן להיפך.. עלי לציין שתמיד היינו עם כיסוי אחד לכל הפחות או תחתון או מכנס.. במהלך קיום הסקס היבש נספגו בגדינו במעט חומר סיכה אחד של השני.. האם עלינו לחשוש?? בנוסף- על מנת להיות רגוע ביצעתי בדיקה בעקבות מגע של איבר מיני בקונדום משומש ויצאה תשובה שלילית .. חברתי לא קיימה מעולם יחסי אישות וכן לא באה במגע מיני מעולם- ( היא בתולה).. האם עלינו להפסיק/ להשתמש באמצעי מניעה, האם יש חשש להידבק באיידס או במחלות מין אחרות, אני מודאג וחרד ממש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס יבש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר16/12/2012אין כל מצב להדבקה ללא חדירה
לאור החרדה שאתה מבטא מציעה שתעשה בדיקת HIV - בדיקה שלילית תסיר כל חרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)