מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה תענו בבקשהסאם26/02/2012
אדם שעובד בבניין כף ידו מלאה בשרטות לחץ את ידי במגע מהיר שמתי לב לשריטות שיש בידו לא ידוע אם הם עם דם טרי ,שפשפתי אה היד עם המכנסיים שפשוף קטן מאוד ולאחר דקה וחצי שפשתי את העיניים בזמן שהם היו כביכול סגורות במידה והיה דם ביד יכול לדבק בצורה שתארתי(השריטות מלפני 3 עד 4 שעות),אותו אדם שם את היד שלו ליד האוזן שלי כדי ללחוש לי כמה מילים בקול נמוך האם זו דרך להדבקה במידה והיה לו עדיין דם טרי נראה לי שהיה לי שריטה קטני מאוד
יש לציין שאני עם חרדות מאיידס למרות שאני נשוי כבר 14 שנה ואף פעם לא קיימת יחסי מין אלא רק עם אשתי ולמרות זאת אני תמיד עם חרדות ויש לי שני ילדים 13 ו 10 אך אני מתפטר מכל החרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תענו בבקשה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/02/2012כפי שציינת בצדק אתה מלא חרדות וזאת הסיבה העיקרית לחששות שאתה מתאר שבינם לבין אפשרות הדבקה אין שום דבר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםיורם26/02/2012
האם כאבי בטן ואפטות בפה ועל השפתיים הם סימנים לאיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/02/2012בשום אופן לא מספיק ולא אבחנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהיורם26/02/2012
האם בדיקה דרך קופת חולים אחרי 48 יום מהמקרה הלא מוגן אמינה . ואיזה סוג בדיקה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/02/2012קופות החולים מפנות ככלל את הבדיקות לאחד ממרכזי האיידס ולפיכך הבדיקה היא של קומבו עכשיו והיא מהימנה . על מנת לשלול הדבקה יש להבדק 7 שבועות לאחר החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה26/02/2012
שלום,
יש לי שאלה מוזרה בקשר להדבקה באיידס דרך האף....
יוצא לפעמים שאני מגרד באף (בנחיריים) ולא רוחץ ידיים לפני.. בהנחה שנגעתי לדוגמא בידית של חנות או כסא במסעדה או כל חפץ שבעצם עוד אנשים זרים נוגעים בו ואחרי כמה דקות מגרד בתוך האף האם איידס יכול לעבור ככה?כי בכל זאת אני לא יודע במה הם נגעו לפני שהם נגעו בחפצים האלה
בוועד למלחמה באיידס אמרו לי שהחלק שממנו ניתן באף להידבק הוא ממש עמוק בפנים ולא הנחיריים וגם ברגע שיש מגע של אוויר בכלל אין בעיה
אני מודע לזה שזה לא הגיוני בכלל אבל אשמח אם תוכלו לענות לי כי באמת זה מטריד אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודע שהשאלה מוזרה...אודה לתשובה
שאלה26/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/02/2012אין אפשרות להעביר נגיפים באמצעות הידיים ממקור אדח לרירית האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער אבל לא הבנתי
שאלה29/02/2012האם זה נכון שרירית האף נמצאת ממש עמוק באף ? שבגירוד בתוך האף אי אפשר להגיע אליה
אני ממש לחוץ מקווה שבלי סיבה!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער אבל לא הבנתי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/03/2012אי אפשר להעביר את הנגיף באמצעות מגע בעור אל רירית האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומותאלמוני26/02/2012
מדי פעם מופיעות לי נקודות אדומות סגולות מתחת ללשון ובלחי הפנימית שחולפות תוך יומים האם יש קשר לאידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/02/2012ממש לא קשור !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלון26/02/2012
לבת הזוג שלי הופיע הרפס זוסטר לפני חודש וחצי ,שבינתיים כמעט נעלם כליל,היא עברה בדיקת HIV,ולפני שלושה ימים קיבלה תשובה ונימצאה שלילית{גם בבדיקה מלפני 5 חודשים היא נמצאה שלילית},האם אפשר להיות רגועים מבחינה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/02/2012אפשר להיות רגועים לגבי HIV
רוב מקרי ההרפס אינם קשורים כלל ל HIV ויתכנו גם באנשים בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס ונשיכותדנה24/02/2012
כיצד נשיכה יכולה להעביר איידס ומה סיכויי הידבקות כתוצאה מנשיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ונשיכות - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012איידס לא עובר בנשיכה, מכיוון שהנגיף אינו עובר ברוק. דרוש מגע של דם בדם לצורך הדבקה בנשיכה - והסיכוי לכך קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוסה24/02/2012
אדם שם את היד שלו על הראש שלי (שחק בשערות) ועל היד שלו זהיתי שיש דם
ואני לא יודע אם יש שריטה על הראש שלי (לא מזהה מהשערות9 ואני לא זוכר שקבלתי מכה האם זו דרך להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת חרדהסאם24/02/2012
אני עובד במעבדת מחשבים , הגיע אלי מחשב שהרמתי אותו מהרצפה פתאום הרגשתי שנגעתי בחומר טרי ביד שלי אני לא יודע איזה חומר זה אך במידה והחומר היה זרע שנגוע
(אני התחלתי לטפל במחשב אחרי 27 דקות )אני יכול לדבק (היד שלי הייתה עם שריטה קטנה)
שאלת פחד וחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת חרדה - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012לא ניתן להידבק באיידס בדרך שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה ממחט משומשתהראל23/02/2012
לפני יומיים החלפתי פנצ'ר בשולי הכביש ותוך כדי נשרטתי קלות (ממש קלות, בלי דם) ממזרק שהיה קצת קבור באדמה. הסטרי מאוד לגבי איידס. מה עושים? חשש מוצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה ממחט משומשת - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012נראה לי כי הסיכון להדבקה קלוש ביותר, כי גם אם נניח שהמחט היתה מזוהמת, הנגיף אינו שורד מחוץ לגוף זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הראל26/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - דחוףףףףףףףמודאג מאוד23/02/2012
לפני כחמישה ימים קיבלתי מין אוראלי בלבד במועדון חשפנות, המין היה ללא קונדום
לאחר מכן קיליתי מספר שריטות באיבר המין
ברצוני לדעת :
1. האם קיים סיכוי להידבקות באיידס? והאם מדובר בסיכוי גבוהה או נמוך?
2. מהוא הזמן המינימאלי שעליי להמתין לפני ביצוע בדיקה ואיזו בדיקה לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
גל23/02/2012שלום לך
גם לי היה את אותו המקרה ונלחצתי מאוד,ושאלתי באין ספור פורומים ורופאים, הסיכוי שאתה תדבק ב HIV הוא אפסי,גם ונניח שהיא היתה חולה/נשאית.
אם יש פה סיכוי להדבקה, הוא שהיא תדבק ממך (כי נגיף נמצא בזרע). אבל אתה כן יכול להידבק בהרפס לדוגמא.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוףףףףףףף
מודאג מואד24/02/2012אני רוצה להוסיף שהגמירה הייתה בחוץ ולא ראיתי דם מעבר לשריטה
תעזרו לי אני מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - דחוףףףףףףף - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012הסיכון להדבקה באיידס לצד המקבל מין אוראלי הוא אכן אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIVיאיר23/02/2012
שלום ד"ר
אני עשיתי בדיקת HIV בבית חולים שלא עושים את הבדיקה באופן פורמאלי ( את הבדיקה עשיתי אחרי חודשיים ושבוע ) מכיוון שחבר שלי עובד במעבדת בית החולים, בבדיקה יצאה תשובה ממוחשבת ורשום שמה ANTI HIV :0.23, החבר שלי אומר שהבדיקה עומדת בתקופת החלון שעברתי וטווח הנורמה 0 ל 0.8 וטווח אי הוודאות 0.8-1.2 , השאלה שלי איזה בדיקה יכולה להיות הבדיקה הזאת יש לציין שלפי מה שכתוב בדווח משרד הבריאות הבית חולים שבו הוא עובד יכול לעשות את הבדיקה הרגילה.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012בדיקה לאחר חודשיים ושבוע מחשיפה אינה נופלת בתקופת החלון. לגבי הבדיקה הספציפית שביצעת - כדאי לברר עם המרפאה או המעבדה בה נעשתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת
יאיר27/02/2012יש לי שתי שאלות
1) מה זאת אומרת אינה נופלת בתקופת החלון
2) בדקתי עם החבר שלי שעשה לי את הבדיקה הוא אמר לי שהבדיקה אמינה וזאת אומרת שאני שלילי .....החששות שלי הם יכול להיות שלא הייתה כמות נוגדנים מספקת במיוחד והוא עשה את הבדיקה תוך חצי שעה ????
נא לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור לורבר מרגליתאהוד22/02/2012
רוק שמנוני ודביק עם טעם לוואי ( כמו מוגלה ) קשור לאיידס
אחרי 10, 12 ימים מגע מיני ?
ראיתי פה תשובות שענית שאין לחלוטין כל קשר ?
האם כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש גם תשובה ?
ראובן26/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור לורבר מרגלית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/02/2012אכן אין כל קשר !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .תודהנתי22/02/2012
במרפאת לוינסקי אומרים שבדיקת איידס אצלם אחרי 5 שבועות זה מספיק זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה .תודה - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012הזמן המקובל לביצוע בדיקת HIV היא 7 שבועות לאחר החשיפה. זו גם המלצת משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיו22/02/2012
אני מתקן ציוד אלקטרוניה ומחשבים אחד המחשבים שהרמתי מהרצפה שמתי לב שהיד שלי נגעה בחומר טרי שהיה על המחשב נבהלתי והתחלתי לחשוב שהחומר הזה
היה!!! נוזל זרע ומידה וכן אני יכול לדבק ובמידה והיה לי שריטה קטנה מאוד יבשה על היד וגם התחלתי לטפל במחשב 25 דקות אחרי שהגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד ששה26/02/2012אין סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)