מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פניה בנושא דרך הדבקה אפשרית בhivבן31/05/2017
שלום ד״ר, אני פונה אליך כי אני מוטרד מאד מעניין כלשהו שחוויתי, ואני אשמח אם תוכל לעזור לי/להסביר לי.
אני בחור הומוסקסואל, בן 28, אתמול היה לי מפגש מיני לאחר שנתיים שלא.
במהלך המפגש הבחור שאיתו הייתי החדיר אצבעותיו לכניסה לפי הטבעת שלי בלבד (כלומר לא החדיר ממש, אלא רק קליל בפתח) בנוסף לחדירת האצבעות, יתכן וגם איבר מינו נגע בפתח פי הטבעת שלי (בדיוק באותו אופן שהיה עם האצבעות) כלומר לא הרגשתי חדירה, אלא נגיעה/שפשוף ממושך שנעצר בכניסה לפי הטבעת בלבד!
הבעיה התחילה כששמתי לב שבכניסה לפי הטבעת שלי יש לי חתך/פצע/שריטה שאינה יבשה, כלומר כשנגעתי בה הרגשתי שהיא רירית במקצת ויתכן גם שיצא ממנה דם.
מהם הסיכונים שלי במקרה זה? בהנחה שקצה איבר מינו של הבחור אכן התחכך בפצע הנ״ל ? האם תיתכן העברת הנגיף בדרך הזו? בהנחה שהבחור נשא של גיף הhiv כמובן. אודה מאד לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקה
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2017אם לא היתה חדירה אין כל סכנת הדבקה ב hiv או מחלת מין אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מטיפת דם בכוס שתייהחרד31/05/2017
הייתי בארוע משפחתי , והבנות שלי שתו מכוס הקידוש אחרי הרבה אנשים ,כולל מבת משפחה שיש לי חשד לגביה ,היא סיפרה אחר כך שהיא נחתחה בהכנות לאוכל שהביאה , שאלתי היא אם בדרך כל שהיא טפטפה טיפת דם ממנה לכוס הקידוש והבת שלי שתתה מיד אחרי זה את התירוש עם טיפת הדם האם יש חשש להדבקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
חרד31/05/2017מחכה לתשובה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי שנים ארוכותאלירן30/05/2017
שלום
רציתי לשאול קיבלתי מין אוראלי
אני הצד הנמצץ.לא הבחנתי שיש דימום מפה המוצץ!
השאלה שלי היא האם יש סיכון כלשהו בזה ויכול להיות שנכנס דם איכשהו פתאום לפתח הפין.
וראיתי בנוסף שאלה דומה לפרופסור שבו הוא משיב ועונה
״שהנמצץ לא נמצא כלל בסכנה גם אם יש דם בפה המוצץ״ היות והרוק מנטרל את הנגיף וגם שצריך כמות גדולה מאוד של דם בזמן ממושך ושיהיה וואקום.(שזה לא מציאותי לקיים מים אוראלי במצב כזה)
וגם רציתי לדעת ולעשות סדר בדברים
רק זה בלבד המין אוראלי חד פעמי
קרה לפני 15 שנה!!
מאז לא הייתה מישהי אחרת ביחסים כל שהם עד האשה הנוכחית. וכהיום יש ילדים כבר. והאשה הנוכחית בזמנה עשתה בדיקה ויצא שלילי.
האם יש סיבה לחשוש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתור מקבל מין אוראלי (נמצץ), אתה לא בסכנה להדבקה ב HIV. בלי קשר למקרה הזה - העובדה שבת זוגך שלילית ל HIV, לא מעידה כלל על מצבך.
ד``ר רונן הולנד30/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דרכי הידבקות בhiv.בן29/05/2017
שלום!
רציתי לדעת האם תיתכן הדבקה באחד או יותר משלושת המצבים הבאים:
א. אם אדם, אשר נשא hiv ואיננו מטופל, נגע מספר שניות עם איבר מינו בכניסה לפי הטבעת שלי, אך לא החדיר אותו בשום צורה (כאמור מגע/השקה בלבד). ייתכן כי היה לי דימום בפי הטבעת עקב פצע שהיה בכניסה.
ב. אם אותו אדם נשא שתואר ב-א׳ החדיר אצבעותיו קליל (כלומר לא החדיר עמוק, אלא לקצה בלבד) אל פי הטבעת שלי, ובהנחה שעל אצבעותיו היו טיפות הזרע שלו.
ג. אם הכנסתי לפה את איבר מינו של אותו אדם נשא שתואר ב- א׳ ו- ב׳ מספר שניות, ומעשה זה התרחש כחצי שעה לאחר צחצוח שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר29/05/2017א ב ג - התשובה לכל השאלות היא לא !
על מנת שתתרחש הדבקה צריכה להיות חדירה ומעבר נוזל זרע
כל שאר התיאורים אינם מהווים סיבה להדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת סורולוגיה hivירון29/05/2017
שלום
רציתי לשאול מה בודקים בסורולוגיה hiv
לא הבנתי מה זה נוגדנים שאין להם יעילות לזמן ממושך.
והאם לאחר החשיפה לנגיף בהתחלה המערכת החיסונית
מייצרת נוגדנים כנגד הנגיף (וזה מה שבודקים בסרולוגיה) ורק בשלבים מאוחרים יותר במידה ויש הדבקה
אז הנגיף נכנס לתוך התאים ואז מאותו רגע מתחיל הבעיות
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרולוגיה
ד``ר מרגלית לורבר29/05/2017בדיקת הדם לאבחון הדבקה בנגיף HIV היא בדיקה משולבת של נוגדנים פלוס הנגיף עצמו (לכן קרויה קומבו מהמילה קומבינציה).
הנוגדנים נוצרים על ידי מערכת החיסון בתגובה לכניסת הנגיף לגוף ומשמשים לאבחון .
בניגוד לנוגדנים במחלות זיהומיות רבות, במחלה סו הנוגדנים לא נלחמים בנגיף אלא משמשים לאבחון בלבד.
הם נשארים חיוביים כל החיים גם כאשר הנשא מטופל ורמת הנגיף בדמו היא undetected* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד״ר מרגלית סורולוגיה
אמיר30/05/2017בהמשך לתשובה של הד״ר.
אם הבנתי נכון
אם האדם יש לו נוגדנים חיוביים כל הזמן
גם אם הוא מטופל והוא במצב undetected
אז גם אדם שיש לו את החוסר בחלבון ccr5
(שזה נדיר)
זה אותו דבר כמו אדם שמטופל ובמצב undetected
זאת אומרת שתמיד יהיה נוגדנים חיוביים בגלל כניסת הנגיף
לגוף אבל המחלה לא תתפתח??
תודה רבה על המענה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCcr5
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2017אם לאדם יש מוטציה מסוג דלתה 32 ב ccr5 והוא הומוזיגוט הוא לא ידבק כלל בנגיף ואז לא יופיעו נוגדנים
אם הוא הטרוזיגוט הוא עלול להידבק, ,יהיו נוגדנים והמחלה תתפתח באיטיות רבה יותר אם בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מהידבקות אחרי חדירהבן 2629/05/2017
שלום
הייתי עם קוקסינלית והיא חדרה אליי עם קונדום.
לבסוף עשיתי לה ביד והיא גמרה . לאחר דקה או קצת פחות ניגבתי את נוזל הזרע מהיד על רגלה והתחלתי לעשות לעצמי ביד עם אותה היד. אני חושש שאולי נשאר קצת זרע ונגע לי בקצה הפין. מה סיכויי ההדבקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד29/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים וקולטן ccr5אמיר29/05/2017
רציתי לשאול האם בדיקת איידס מזהה נוגדנים
למרות שיש לאותו אדם המבצע את הבדיקה
את החוסר בחלבון ccr5.
והאם אותו אדם שנדבק ויש לו את החוסר בחלבון הזה
בכל אופן יזהו בבדיקה שיש נוגדנים
אבל התפתחות המחלה ופגיעה זה לא יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה רלוונטי ? בדיקות מוטציה CCr5 אינן זמינות בתור בדיקות שיגרתיתו
ד``ר רונן הולנד29/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה לד״ר רונן
אמיר29/05/2017סליחה.כנראה לא שאלתי בצורה נכונה.אנסה לשאול בצורה יותר ברורה.זה רלוונטי בשבילי אישית.
השאלה שלי האם אדם שיש לו את המוטציה הזאת
נחשף לHIV.האם הנגיף נכנס אליו לגוף ורק לא מספיק
לפתח את הנגיף למחלה כי בשלב מסויים הוא נעצר ולא מתפתח.
או שגם אפילו לגוף הנגיף לא נכנס.והוא מחוסן מהכל.
והאם יש כזה דבר אצלנו בישראל?
מעריכים מאוד את עבודתכם
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בסוג המוטציה. יש מצבים של חסינות מלאה כנגד הדבקה (נדיר) ויש מצבים של הדבקה אך מחלה מתונה מאוד. מדוע אתהשואל ? האם נבדקת למוטציה ?
ד``ר רונן הולנד30/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד״ר רונן
אמיר30/05/2017קודם תודה רבה על המענה !!
לא נבדקתי לזה.נבדקתי לאיידס ויצא שלילי
רציתי רק בשביל המדע לדעת אם יש לאדם את המוטציה הזאת
אז לא משנה כלל אם הוא ייבדק לאיידס או לא
גם ככה הוא חסין להדבקות.
ואין לו אפילו נוגדנים בתוך הגוף שמראים משהו.
השאלה אם זה מצוי אצלנו פה בארץ אם שמעו על מקרים כאלה או שזה נדיר מאוד?
והאם בתרומות דם רואים את המוטציה הזאת ואם זה לא נמצא אז יכולים להשתמש באותו אדם לעזור לאחרים נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי של המוטציה נעשו בבדיקות מורכבות מאוד שהן כמובן לא שיגרתיות בתרומות דם. יש מחקרים רבים בכיוון המוטציה הזו כדי למצוא חיסון נגד הדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד30/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים שמשפיעים על הבדיקהנועה29/05/2017
שלום,
האם יש מחלות או הפרעות שיכולות לגרום לתוצאה שלילית מוטעית? כמו למשל חוסר איזון הורמונלי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נןעה29/05/2017ושאלה נוספת..בדיקות מדור 4 הן אלה שמבוצעות כיום בקופות חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה
נועה29/05/2017התשובה שסיפקת בנוגע לcvid הלחיצה אותי מאוד..איך יודעים שיש למישהו את התסמונת הזו? והרי האנטיגן נעלם לאחר כמה שבועות, אז בבדיקה שנעשית כמה חודשים לאחר מכן לא ייראו אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור 4
ד``ר מרגלית לורבר29/05/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מצב רפואי או מחלה הגורמים לתוצאה שלילית כוזבת באם הבדיקה נעשתה לאחר 7 שבועות לפחות
ד``ר מרגלית לורבר29/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה29/05/2017גם אם יש cvid? כי הרי תשובה לפני עניתם שיש קושי לזהות נוגדנים וגם מחיפוש ברשת מצאתי שבמצב כזה לא ניתן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCvid
ד``ר מרגלית לורבר29/05/2017בדיקות hiv מתבססות כיום גם על אנטיגן ולא רק על נוגדנים
כך שגם במצב של חסר בייצור נוגדנים ניתן לזהות את הנגיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה29/05/2017אבל האנטיגן נעלם לאחר כמה שבועות, גם אם האדם חולה, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה למענה
נועה29/05/2017בבקשה, מה את חושבת על נה שכתבתי? האם האנטיגן באנת נעלם לאחר כשבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר חשש מחשיפהאנונימי27/05/2017
היי
אחרי חשש מחשיפה - עשיתי בדיקה בקופת חולים כללית אחרי 22 ו 50 יום ממועד החשיפה. שתיהן שליליות. האם אני צריך עוד לדאוג?
האם יש לבצע בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים מחשיפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2017חמישים יום אחרי הארוע - הבדיקה רגישה ומדויקת
מאידך לפי נהלי משרד הבריאות עדיין נדרשת בדיקה נוספת שלושה חודשים אחרי הארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בעקבות מסאג ומגע בהפרשהאהוד18/05/2017
שלום
הייתי במכון מסאג ובמהלך המסאג הבחורה השתפשפה בי עם גופה
תוך כדי ראיתי ממש בבירור שיש לה הפרשה מהוגינה
ההפרשה נגעה ברגל שלי ואני מפחד שיש חשש שנגעה לי גם באיבר המין כי הגוף שלה נגע בגוף שלי
לאחר מכן גם עשתה לי ביד
האם יש חשש להדבקה באיידס ?
אין לי חתכים מהותיים שאני יכול לזהות ולא ראיתי כל חתך או דם אצלה, ראיתי רק את הפרשה וגינלית שנגעה לי ברגל אני חושש שנגעה במקומת נוספים
אשמח לשמוע תשובה האם יש חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכלו להתייחס ?
אהוד19/05/2017האם תוכלו להתייחס ? אני לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מהדבקה
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2017אין כל חשש להדבקה גם אם הי מגע בין ההפרשות הוגינליות לבין קצה איבר המין שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בקצה הפין אחרי יחסי מיןרועי18/05/2017
היי, אתמול קיימתי יחסי מין עם מישהי עם קונדום. היום בבוקר שמתי לב לאדמומיות בקצה הפין וששורף לי במתן שתן. חשוב לציין שכל משך האקט הקונדום היה עליי אך גם שהבחורה מרחה קרם. האם קיים חשש? האם עליי ללכת להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV, מתאים יותר לתגובה אלרגית מקומית
ד``ר רונן הולנד28/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת חלון של הבדיקהחוששת מאוד17/05/2017
שלום,
ביצעתי שתי בדיקות איידס דרך קופת חולים, אחת כחודש וחצי לאחר המגע ואחת לאחר כשלושה חודשים ושבוע ושתיהן יצאו שליליות. מחיפוש מקיף באנטרנט קראתי שישנם מצבים בהם הבדיקה אמינה רק לאחר חצי שנה מהמגע החשוד. אני במצב נפשי נוראי, אובדת עצות. היו לי סימנים של בלוטות לימפה נפוחות, פצעים בפה, כאבי גרון, גירוד בגרון ועוד. בנוסף היה לי פצע בירך שגירד ונעלם לאחר מספר שבועות. האם הבדיקות שעשיתי אמינות? אני מבקשת מכל מי שיכול, בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקה
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2017אין כל סכנת הדבקה אם נבדקת לאחר שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תספורת עם סכין לילד קטןכרמית16/05/2017
שלום רב
אתמול הבן שלי בן 9 הסתפר ,גילחו אותו בעורף עם סכין
בדרך לרכב ראיתי שהוא נפצע בעורף ויירד לו דם האם צריך טיפול מונע? אני כמעט בטוחה שחמש דקות לפחות לפנינו אף אחד לא הסתפר בבקשה תענו לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה. הסכינים הם חד פעמיים
ד``ר רונן הולנד28/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנוגע לבדיקהthomas16/05/2017
שלום ד"ר, הבנתי שיש אחוז קטן באוכלוסייה שלא יכול לפתח נוגדנים לאחר הדבקה, כלומר הבדיקה תצא שלילית מוטעית. האם זה נכון וכיצד ניתן לדעת מי שייך לאחוז הזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות HIV כיום נעזרות במספר טכניקות מלבד בדיקת נוגדנים ולכן הסיכוי לתוצאה שלילית כוזבת היא אפסית. בהנחה כמובן שהבדיקה נעשתה 7 שבועות לאחר המגע. ברוב המוחלט של האוכלוסיה ניתן לבצע בדיקת HIV באמינות מצויינת כבר 3 שבועות לאחר המגע החשוד
ד``ר רונן הולנד28/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
thomas28/05/2017הכוונה הייתה למקרה של cvid או מצבים דומים. האם ייתכן מצב בו אדם סובל מהתסמונת מבלי שידע על כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב CVID יתכן שיהיה קושי לזהות נוגדנים, אך עדיין יהיו אנטיגנים אותם בודקות הבדיקות החדשות דור 4
ד``ר רונן הולנד28/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרימת דם בבנק הדם תל השומריובל16/05/2017
שלום רב. ביום ראשון 14.5 תרמתי דם בבנק הדם בבית החולים תל השומר . אירי שמלאתי טופס עם פרטיי ואכלתי חתיכת עוגה עליתי למיטה כדי להתחיל בהתרמה . המתרים לקח ערכה של ההתרמה ממיטה ליד ( ראיתי שהיא חדשה והמחט עטופה עם המגן / שומר פלסטיק עליה ) המתרים התחיל בנסיון החדרת המחט , אך לא מצא וריד . הוא אמר לי שמבחינת הנוהל אני נחשב כמתרים ( באתי להתרים עבור ניתוח של חבר ) ונתן לי אישור . בכל זאת חיכיתי קצת ובקשתי לנסות שוב להתרים . הפעם ניגשה אליי המתרימה והוציאה מהמגירה ערכה חדשה , אך להבדיל מהקודמת הערכה הזאת היתה סגורה בניילון ארמטי . התחלתי לחשוש שהמתרים הקודם ניסה להתרים ממני דם עם ערכה משומשת כולל המחט . המתרימה אמרה לי שכל הערכות חדשות וחד פעמיות ופשוט הערכה הקודמת היתה מוכנה ליד המיטה לכל מתרים שיבוא .. האם אני צריך לרוץ לבצע בדיקת איידס אחרי שיעברו 7 שבועות או למהר לקבל טיפול מונע .. המתרים היה ערבי ( נחמד יש לציין ) האם יש מצב שנדבקתי במהלך תרימת דם בבנק הדם בתל השומר או שאני בלחץ מיותר ?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת דם
ד``ר מרגלית לורבר16/05/2017בכל מקום בו לוקחים דם משתמשים אך ורק בציוד חד פעמי
אין כל מקום לחרדה מיותרת
אי אפשר להידבק בתהליך לקיחת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה/ שאלה לתרימת הדם בתל השומר
יובל16/05/2017אז אני יכול להירגע ולחזור לשגרת חיים נורמלית ורגילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יובל17/05/2017לא עונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תשובות לשאלה נוספת
יובל18/05/2017לא עונים אם אני יכול להיות רגוע ולחזור לשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלת להתרמת דם בתל השומר
יובל25/05/2017לא עונים לגבי חזרה לשגרה אחרי התרמת דם בתל השומר כמו שציינתי בשאלתי .. אם אפשר לחזור לשגרה . האם אפשר לקיים יחסי מין עם בת זוגתי ללא חשש אחרי ההתרמה ..? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2017בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)