מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע עם צילינדריהודה28/09/2011
שלום, יש לי עדשות מגע עם צילינדר, רציתי לדעת, איזה חברת עדשות הכי טובה ובריאה לעין?(אני מסתובב איתם בערך 14 שעות ביום)
האפשרויות:דיספו, ג'ונסון, חניתה, טבע, סופלנס וכו'.....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע עם צילינדר - תגובה
נתנאל סילם01/10/2011כולם חברות מוכרות וטובות הדרך הטובה ביותר לדעת היא לעבור התאמה אצל האופטומטריסט שלך ולנסות מספר חברות כך תרגיש בעצמך מה הכי טוב בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנית בעין עדשות מגערועי26/09/2011
אני מרכיב עדשות מגע שנתיות כי הראיה שלי לרחוק לקויה, באופן יום-יומי למשך 7-10 שעות כל יום.
יש לי יובש קליל בעין, שהרופא אמר שאין בעיה להמשיך עם העדשות כי היובש שלי במצב קל.
אבל כל פעם שאני מוריד את העדשות וחוזר למשקפיים שלי שהם אותו מספר כמו העדשות אני רואה פחות טוב איתם.
הרופא אמר שאין מה לעשות וזה אבנית שנוצרת כתוצאה מהעדשות והוא לא רוצה להחליף אלי את המספר של המשקפיים כי אז זה באמת יגרום לראיה להדרדר .
האם הוא צודק?
האם זה נכון שאם אני יעשה הפסקה של שבוע-שבועיים מהעדשות אני אחזור לראות טוב עם המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית בעין עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן27/09/2011רועי
אינני מכיר בעיה של אבנית.
אני מכיר בעיות אחרות בהחלפה בין עדשות למשקפיים.
עם מספר גבוה הראיה טובה יותר בעדשות מכיוון שבמשקפיים, מרחק העדשה מהעין מקטין את התמונה- תמונה קטנה=ראיה פחותה במעט.
בד"כ במספר 5 ומעלה - רק במינוסים.
בעיה שניה, שהיתה נפוצה בעדשות קשות לא נושמות, העדשה גורמת לבצקתיות קטנה בקרנית שמשנה את המספר ואז צריך לחכות יום יומיים ללא עדשות כדי לבצע בדיקת ראיה (מוכר?).
לא נפוץ היום אבל עלול, במקרים מסוימים להופיע גם עם עדשות רכות.
אנא עדכן אותי על מספר העדשות שלך והמשקפיים כדי שאוסיף לתשובה.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשררועי24/09/2011
האם יש קשר בין פזילה לבין עדשות מגע?
פשוט אני מרכיב עדשות מגע ויש לי יובש קליל בעין והאופטימטריסט אמר לי שאין מה לעשות בנוגע ליובש ווזה לא נורא להרכיב את העדשות אם יש יובש קטן ברמה שיש לי.
בכל מקרה זה עושה לי בעיות במיקוד הראיה שאני מרכיב את העדשות וזה גורם לי להרגיש "כאילו אני פוזל" האופטימטריסט אמר שזה רק הרגשה ואין מה לעשות כי יש לי יובש קליל בעין וזה לא יעשה נזק
רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לפזילה או לנזק אחר כלשהו? או שהאופטימטריסט צודק ואין סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר - תגובה
דודו ראובן25/09/2011רועי
לא ידוע לי על קשר בין יובש לפזילה.
ידוע, שבמרשמים מסוימים - כאשר ממילא יש נטיה לפזילה , זה מוגבר או מוחלש עם עדשות מגע אך אין לזה קשר ליובש.
לענין היובש.
עדשות מגע נועדו לפתור בעיה ולהוות כלי ראיה נוח נוסף לצד משקפיים.
אם זה לא נעים ולא נוח אז אין טעם בד"כ.
רצוי לנסות לחילופין דגם אחר של עדשות על מנת להגיע לנוסחא הנוחה ביותר.
טיפות הרטבה יכולות לשפר אך רצוי למצות קודם את בחירת הדגם המתאים.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב לאמץ העיניים כשאני על המחשביניב23/09/2011
שלום,
באופן כללי אני רואה טוב מאוד.
משום מה, באופן די מיידי, כשאני על המחשב אני חייב לאמץ את העיניים כדי לראות את הכיתוב בחדות. (לא משהו רציני במיוחד אבל עדיין מורגש, ובכלל לא נעים אם אני יושב במשך זמן ממושך).
אם באופן מודע אני "משחרר" את העיניים ולא מתאמץ לראות, התמונה המתקבלת די מטושטשת ואז קשה פשוט לשבת על המחשב.
בואו נגיד שזה ממש לא מה שהיה פעם.
יש לי מסך די טוב, חד-תמונה, LCD. הבעיה קיימת גם על מחשבים אחרים עד כמה ששמתי לב.
לפני שאני בודק אצל בעל בקצוע, על מה זה יכול להעיד? ולמה זה רק כשאני על מחשב? אולי זה בכלל פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב לאמץ העיניים כשאני על המחשב - תגובה
דודו ראובן25/09/2011יניב.
זה לא נראה פסיכולוגי .
כדי להשיב בצורה מדויקת יותר אנא ספר לי:
בן כמה אתה?
באיזה מרחק אתה יושב מול המחשב?
האם יש לך משקפיים לראיה לרחוק?
האם אי פעם היו לך משקפיים? בגיל ילדות למשל
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא........
יניב25/09/2011שלום דודו!
אני בן 27.
יושב מול המחשב במרחק של משהו כמו חצי מטר עד 80ס"מ אני מעריך (תלוי בפוזת הישיבה).
אין לי שום משקפיים, ומעולם לא היו.
שיערתי שאולי אני צריך משקפיים לראיה לקצר אבל כשאני קורא (מדף פיזי), גם אם הכיתוב מאוד קטן כמו בעיתון, אני רואה פשוט מצויין ללא שום בעיה ולאורך זמן (ז"א לא מתעייף גם).
משהו כאן מאוד לא מסתדר לי.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.......
יניב25/09/2011שני דברים הייתי רוצה לציין\להדגיש:
- הבעיה היא רק מול מחשב. עם טלויזיה אין שום בעיה (למרות שהמרחק שונה).
- כל הבעיה המתוארת כבר קיימת איזה שנה. אי נוחות, טישטוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צדיק שיכול לענות לי? תודה!
יניב27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צדיק שיכול לענות לי? תודה! - תגובה
דודו ראובן02/10/2011היי
חופשת ראש השנה.. מצטער על העיכוב.
לאחר קריאת כל העובדות זה לא מסתדר לי- מה שלא מסתדר זה ראיה ללא בעיות בקריאה. כמו כן שהבעיה חוזרת גם במחשבים שונים.
מציע לעשות בדיקה עם דגש על - בדיקת צילינדר- בדיקת שיתוף עיניים לקרוב.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שמאלית גדולה יותר מהעין ימניתאנונימי22/09/2011
בבדיקה אצל האופטומטריסטית התברר שהעין השמאלית רואה קצת טוב יותר מהעין הימנית
האם זו הסיבה?
אם לא, מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמאלית גדולה יותר מהעין ימנית - תגובה
איציק שבח22/09/2011אם התכוונת שאחרי קבלת המשקפיים, עין אחת נראית יותר גדולה מהשניה, בהנחה ששתיהן אותו גודל, כנראה המירשם של העיניים הוא שונה ויש פער של הגדלה/ הקטנה.
לכך התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011לא
גם לפני המשקפיים זה היה ככה
אני מסתכל במראה ורואה שהשמאלית גדולה מהימנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011אולי הימנית קטנה יותר מהעין השמאלית בגלל שהיא עין עצלה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח22/09/2011אין קשר בין גודל העין לעין עצילה, השינוי בגודל הוא משהו חדש?
משהו ששמת לב אליו מזמן? משתנה עם הזמן? האם אתה סובל מבעיה רפואית?
כ"כ, אולי כדאי שתשאל בפורום רפואת עיניים הסמוך, זה לא ממש קשור לאופטיקה , למיטב הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011האם אתה סובל מבעיה רפואית?
לא.
השינוי בגודל הוא משהו חדש?
אני חושב שזה היה קיים תמיד, אין לי תשובה חד - משמעית. לאחרונה שמתי לב לזה.
משהו ששמת לב אליו משמן? משתנה עם הזמן?
ר' תשובה קודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי22/09/2011אני חושב שאתה טועה. לפי תוצאות בגוגל - בחיפוש lazy eye - זה נראה שיש קשר בין הגודל של העין לעין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח23/09/2011אין קשר בין גודל העין לעין עצילה (לפחות לא קשר ישיר).
אם אתה מסוגל בקושי להבחין בהפרשים בגדלי העיניים, בהשוואת אחת לשניה, כנראה זה לא משהו משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי26/09/2011אני מסוגל להבחין במפורש שהשמאלית גדולה מהימנית !
ולמה אתה מתכוון "לפחות לא קשר ישיר"??
ד"ר כתב לי:
"כשיש הבדל משמעותי במספר בין העיניים, יש גם הבדל באורך העיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אנונימי27/09/2011אני חושב שאם אעבור טיפול לעין עצלה (הימנית שלי) הבעיה תיפתר.
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. - תגובה
איציק שבח27/09/2011מה המרשם שלך?
מה שהד"ר אמר לגבי גודל העין זה לא משהו שרואים חיצונית, אלא אם כן יש הבדלים ממש גדולים, לפי מה שכתבת אין לך הבדל גדול בגודל בין שני העיניים אם אתה מרכיב את המשקפיים, מכאן הסקתי שאין הפרש גדול גם במספר, ולכן, הסקתי שהפרש זעיר הוא בלתי מורגש. ההבדל בגודל העין הוא 0.3 מ"מ על כל דיאופטר, הגודל הזה (0.3 מ"מ ) מתחלק בין הצד האחורי של העין לצד הקדמי, מכאן שרק 0.15 מ"מ הוא הפרש בגודל הנראה בין שני העיניים. הפרש כזה לא מורש אלא אם כן ישנו הבדל ענק במספרים בין שני העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עין עצלהאושרית21/09/2011
מספר שאלות לי אלייך:ילדיי בני 3-9 נבדקו כולם אצל רופא עיניים (+הרחבת אישונים)האם בדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים אמורה לאבחן עין עצלה?מה בדיוק כוללת הבדיקה? והאם יש תקנה בתרגילים לעיניים לשיפור (או עצירת הדרדרות בעין עצלה אצל מבוגר (בן 40)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עין עצלה - תגובה
דודו ראובן21/09/2011היי
בדיקת רופא עיניים אמורה לאבחן עין עצלה.
עין עצלה היא בד"כ תוצאה של ראיה לקויה באחת העיניים בגילאים בהם מתפתחים מרכזי הראיה במוח.
מרכזי הראיה שאינם מקבלים מספיק מידע או מקבלים תמונה לא ברורה מכל סיבה שהיא לא מפתחים "תרגום" אופטימלי למידע שמגיע מעצב הראיה בעין.
מקובל לחשוב שאם עברה תקופת ההתפתחות (עד גיל 6 בערך) הסכוי לשפר את התפקוד הוא אפסי.
זוהי הדעה הרווחת וזוהי גם דעתי.
יש להבדיל לחלוטין בין שנוי במספר-תיקון הראיה לעין לבין ":עצלות" העין.
אלו שני נושאים שלא קשורים.
עין עצלה לא תגיע לראיה חדה גם אם ניתנו לה משקפיים מדויקים לכן לא מדובר על הידרדרות של "עצלות העין" .
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים.אנונימי20/09/2011
החל מהיום העשרים לספטמבר אני מרכיב משקפיים
אני מרגיש שהמשקפיים לא מעניקות לי ראייה מקסימלית
מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים. - תגובה
דודו ראובן21/09/2011היי
הפיתרון הוא לעשות ביקורת ראיה נוספת כדי לראות אם אפשר לשפר את חדות הראיה
חדות הראיה המכסימלית אינה תמיד 6\6 אך אם יש אפשרות לשיפור כמובן שרצוי.
בכל מקרה - האם אלו המשקפיים הראשונים?
האם הם נועדו לראיה לרחוק או לקרוב?
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
סמדר24/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיטת בדיקה ממוחשבת בארה"ב לישראלסמדר18/09/2011
שלום רב,
את העדשות התאימו לי ע"י ציוד ממוחשב בארה"ב ונסיון של 5 זוגות שונים עד להתאמה.
עכשיו אני מחפשת מישהו שיוכל לבדוק את המצב בארץ.
העדשות הן רכות עם צילינדר (Proclear Toric XR) -
Eye Qty Power Cylinder Axis Base Curve Diameter
Left (OS) 1 -3.25 -2.75 35 8.4 14.4
Right (OD) 1 -2.50 -2.75 135 8.4 14.4
איך זה עובד פה ? בדיקת ראייה רגילה או דרך מחשב ?
העדשות שלי מאוד יקרות וחבל לי על התנסויות מיותרות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיטת בדיקה ממוחשבת בארה"ב לישראל - תגובה
דודו ראובן21/09/2011היי
הנתון הוא בזויות לא עגולות.
האם אלו עדשות קבועות או חודשיות?
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה :
סמדר22/09/2011מדובר בעדשות חודשיות.
אני מצרפת תמונה של פרטי העדשות כפי שמוזמנות מהחברה עם כל הפרטים.
תודה על העזרה,
סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה : - תגובה
דודו ראובן22/09/2011היי
העדשות הן של קופר וויגן - אבל הן עשויות במיוחד לפי הזווית שלך.
ז"א לא עדשות מדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיותעופרית17/09/2011
שלום רב,
אני מרכיבה עדשות יומיות מידי פעם. האם אפשר להרכיב את העדשות היומיות
למספר שעות באותו היום ולאחר מכן להוריד ולשמור עם תמיסת מים ואח"כ להחזיר לעיניים באותו היום את אותן העדשות הימיות.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות - תגובה
איציק שבח18/09/2011לא.
יומיות נועדו לשמוש חד- פעמי ואין להם תמיסת השרייה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיה לילי?תומר16/09/2011
שלום,
אני בן 27 ומרכיב משקפיים/עדשות מגע במספר מינוס 6. הראיה שלי לרחוק ללא משקפיים או עדשות היא כמובן חלשה, אך הבחנתי בשנתיים האחרונות שבשעות הלילה, גם בתוך הבית, אני מרגיש שהראייה שלי ללא משקפיים היא חלשה עוד יותר, ונדמה כאילו המספר גבוה יותר (נראה כמו הבדל של 25% בערך). האם זה נקרא 'קוצר ראיה לילי'? אם כן, מה הסיבה לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה לילי? - תגובה
איציק שבח16/09/2011לא בטוח, יכול להיות.
תעבור בדיקה אצל רופא לשלול בעיות אחרות, ואז, לפי הצורך, הוא יפנה אותך לאופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם של עדשות מגענועם13/09/2011
בעין ימין יש לי 1.25 ונתנו לי עדשה של 1.25
האם נהוג לתת 1 או 1.25?
האם כדאי לנסות את שני המספרים ולוודא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם של עדשות מגע - תגובה
איציק שבח14/09/2011עדשה -1.25, אין טעם לנסות -1.00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עדשות עם צילינדרנריה12/09/2011
הזמנתי באינטרנט עדשות עם צילינדר של "בוש אנד לומב", ושמתי לב שישנו
כיתוב על העדשה עצמה לקראת השוליים.
האם הכיתוב הוא על מנת להסביר לי כיצד לשים את העדשה?
(לא אמור להיות משמעות ל"סיבוב" שלה על העין, כי הצילינדר הוא בזוית מסוימת?)
מהו אותו סימון על העדשה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי עדשות עם צילינדר - תגובה
איציק שבח13/09/2011הסימון על העדשה מראה את כיוון הצילינדר, בהתאמה, האופטומטריסט מתבונן בסימן הזה כדי לראות שהעדשה לא יושבת בהטייה סיבובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי מחסנית של עדשותשחר11/09/2011
שלום, אני משתמשת בעדשות חודשיות ורציתי לשאול האם יש סבון מיוחד שאיתו כדאי לנקות את המחסנית של העדשות? עד עכשיו ניקיתי את המחסנית עם סבון של ידיים (כמו זה ששמים ליד הכיור תמיד בשירותים) - האם זה בסדר?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי מחסנית של עדשות - תגובה
איציק שבח12/09/2011ככלל, לא אמורים לנקות את המחסנית אלא להחליפה בחדשה המגיעה עם התמיסה החדשה.
אם תרצי בכל זאת לשטוף את המחסנית עדיף לעשות זאת עם חומר הסליין או חומר רב תכליתי לניקוי עדשות. אין להשתמש בחומר אחר שלא נועד לעדשות מגע, כולל סבון כלים או סבון ידיים.
אופן השימוש במחסנית: עלייך להרכיב את העדשות ולרוקן את המחסנית משאריות התמיסה שנותרה במחסנית, לאחר מכן להפוך את המחסנית לייבוש. כך המחסנית תשאר יבישה ונקיה במשך היום. רק עם הסרת העדשות בסיום השימוש היומי, למלא מחדש בחומר השרייה רענן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים עדשות מגערועי10/09/2011
היי אני בן 16 ואני מרכיב עדשות מגע שנתיות לראייה לרחוק באופן קבוע ויום-יומי.
אני לא רואה טוב עם העדשות, בעיקר בעיות במיקוד הראייה, וגם בחושך אני רואה ממש לא טוב... האופטימטריסט שלי טוען שהעין שלי יבשה, הוא אומר שהעדשות הם במיוחד נגד יובש והבעיה היא לא בעדשות אלא בגלל שהעין שלי יבשה - הוא אמר שאין בעיה להרכיב את העדשות עם היובש בעין שלי זה לא יגרום נזק אבל אין מה לעשות עם הראייה.
שאלתי אותו לגבי טיפול עיניים, הוא אמר שהוא מעדיף שלא כי הוא מפחד שאני אתמכר וזה..
אבל אני חייב לנסות, אני לא רואה טוב עם העדשות בגלל היובש הזה ואני ממש רואה להיות עם עדשות אז אני רוצה לנסות את הטיפול.
רציתי לדעת איזה סוג של טיפות לקנות? יש טיפות עיניים מיוחדות ליובש עם עדשות מגע? מה הכי מומלץ? איזה סוג ? האם זה כדאי טיפות עיניים במצב שלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן11/09/2011היי
מומלץ לבקר אצל רופא העיניים של קופת החולים. זה התחום שלו..
בינתיים תנסה את "הוליקומוד" או " היקוסאן" שניהם זהים כשהראשון נמכר בפארמים והשני בחנויות אופטיקה.
הטיפות האלה נותנות פתרון לטווח ארוך יותר .
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייה צילנידרפנינה10/09/2011
בת 48 לאחר בדיקת ראיה אצל רופא עיניים וגם אצל אופטומטריסט התברר כי אני זקוקה לשקפי ראיה צילינדר 0.75 .לצערי מזה כחודשיים גם לאחר החלפת עדשות לא מצליחה להתרגל לתחושת הגובה הכל נראה נמוךרגליי נראות קצרות המדרכה נראית קרובה ואף בנהיגה בכביש התחושה הינה שאני נוהגת ויושבת ברכב נמוך (מאבדת את פרופורציית הגבוה והכל נראה נמוך )האם התופעה מוכרת ? מהי המלצתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראייה צילנידר - תגובה
דודו ראובן11/09/2011פנינה ,
זה מוכר מאוד.
בהנחה שהמספר שהותאם לך נכון - זה מה שאני מציע.
את צריכה להתרגל פעם אחת ארוכה ולא לנסות פעמים רבות לתקופות קצרות.
בקיצור: תלכי איתם 3 ימים רצוף בלי הפסקה .
לאחר ההסתגלות את יכולה להרכיב יותר או פחות והתחושות יעלמו.
שוב - אני מדגיש- כל זה בהנחה שהמספר שהותאם נכון.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)