פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות מגע
    אור
    31/10/2011

רכשתי עדשות מגע אצל אופטומטריסט, וזאת לאחר שעשה לי אבחון והתאים לי עדשות.
    קיבלתי עדשות דו שבועיות.
    אני מעוניינת לבדוק מחירים אצל אופטומטריסטים אחרים, אך רוצה את אותו דגם וסוג.
    הבעיה היא שהעיניים שלי שונות במספר ויש לי צילנדר באחת מהן.
    על גבי האריזה של העדשה יש הרבה נתונים, ואני לא רוצה לפספס שום נתון, כך שעדשות אחרות תתאמנה גם.
    כיצד אני יכולה לדעת שאני רוכשת אותו סוג, חיפשתי באינטרנט, אבל שם לא רשום לגבי הנתונים של העדשה.
    כמו מה אומר:
    BC
    DIA
    CYL
    D
    AXIS
    סימן של שעון חול
    מלבן שרשום בתוכו LOT
    אני רואה שבין עדשה ימין לשמאל הנתונים משתנים, כך שכנראה יש חשיבות לנתונים אלה.
    אנא עזרתך, לא רוצה שאופטומטריסטים ימכרו לי מוצר שונה, וזה לא מוצר דבר שהולכים לאופטמטריסט והוא נותן מהמדף עם כל הנתונים.
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות מגע - תגובה

דודו ראובן
    31/10/2011

היי

תשמרי את האריזה
    תגשי איתה לאופטומטריסט ותבקשי את אותו דבר
    הוא ידע לזהות מהאריזה

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע
    גלי
    28/10/2011

שלום רב,

אני בחורה בת 27, מרכיבה מזה 6 שנים עדשות מגע רכות חודשיות, ללא כל בעיה (מלבד דלקת קטנה שהתרפאה תוך יום עם משחה).
    לפני כמה שבועות חשתי תחושות מציקות בעיניים - גרודים, אדמומית לעיתים כשאני מגרדת את העין, והנחתי שזה בגלל שהעדשות ישנות/מלוכלכות, ולכן נחלפתי זוג.
    זה לא עזר והעדשות המשיכו להציק, לכן הלכתי לרופא עיניים רגיל
    שבקושי בדק משהו, אמר לי שיש לי צניחת עפעפיים בגלל העדשות ולהפסיק איתן לגמרי. כאמור, לא נתן לי שום טיפול/תרופה לגרוי, גרוד שחשתי בעיניי.
    החלטתי ללכת לרופא בכיר יותר, מנהל מחלקת עיניים.
    הוא בדק ואמר שיש לי דלקת בעין שמאל, נתן לי 2 סוגים של טיפות ועוד טיפות של יובש, ואמר לי לעשות הפסקה עם העדשות לחודש לפחות ועדיף לשלושה חודשים, ואחר כך אפשר לנסות שוב.
    לשאלתי לגבי צניחת העפעפיים אמר שיש לי את זה, אבל זה לא בגלל העדשות.

שאלתי - מה לעשות, האם לחזור לעדשות או להפסיק כליל?

יש לציין שאיני אוהבת משקפיים כלל, ויש לי מספר גבוה (6).
    ניתוח לייזר אני לא רוצה לעשות כרגע.

אנא תשובתכם האדיבה.
    תודה מראש,
    יפית

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע

הוספת תגובה

• עדשות מגע - תגובה

איציק שבח
    28/10/2011

עדיף לנוח חודש- חודשיים מהעדשות וללכת להתאמה מחודשת של עדשות מגע,
    כיום יש עדשות מפותחות ובריאות שאפשר לנסות להמשיך איתן,
    בשום אופן לא לחזור לעדשות הישנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות צבע
    לינור
    28/10/2011

שלום

אני משתמשת בעדשות צבע עם מספר חודשיות
    ושמעתי על תמיסה בשם AOSEPT
    שהיא תמיסה שמנקה ומחטא את העדשה טוב
    רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בתמיסה כזו לעדשות צבע עם ראיה
    ואם זה לא הורס את הצבע שבעדשה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות צבע

הוספת תגובה

• עדשות צבע - תגובה

איציק שבח
    28/10/2011

אסור בהחלט. מי חמצן מסירים את הצבע מהעדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת בצידי עדשות המשקפיים
    מודאגת
    26/10/2011

שלום,
    השבוע רכשתי משקפיים עם עדשות חד מוקדיות וכאשר קיבלתי אותן גיליתי שכאשר אני מביטה לצדדים (מבלי להזיז את הראש) התמונה המתקבלת היינה מטושטשת. כלומר ככל שהמבט מוטה מהמרכז כך התופעה מחריפה. המספרים שלי הם -5.5 עם צילינדר -2.75. העדשות יוצרו עם אינדקס 1.74. האם זאת בעיה בייצור העדשות? האם ישנן עדשות שלא גורמות לתופעות מהסוג הנ"ל?

תודה,

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת בצידי עדשות המשקפיים - תגובה

דודו ראובן
    26/10/2011

היי

התופעה מוכרת.
    לעדשות דקות יש "בסיס" (קימור) שונה. בד"כ הוא שטוח יותר. ישנן תופעות של הסתגלות איטית יותר לעדשות כאלה.

רצוי לבדוק גם את קמירות המסגרת. לעומת מה שהיה לך ומה שאת מורגלת אליו.
    לעיתים , שינוי הקמירות עם כיוון קל פותר את הבעיה לחלוטין.
    במידה ואת מרכיבה את המשקפיים יומיים שלושה וזה משתפר אז זה ייפתר לבד.
    אם זה סטטי וההפרעה לא משתפרת כלל כמה ימים רצוי לבצע שינוי .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות אספריות - Aspheric

מודאגת
    26/10/2011

המסגרת וצורת העדשות שרכשתי זהות כמעט לחלוטין למסגרת שהייתה לי קודם. לא חוויתי את הבעיות האלו עם המשקפיים הישנות. השינוי הוא במספר בלבד בגודל "-1".
    לכן אני לא אופטימית שאתרגל לזה. האם עדשות אספריות באינדקס 1.74 יתאימו לי יותר?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות אספריות - Aspheric - תגובה

דודו ראובן
    27/10/2011

היי

מכיוון שלא בדקתי את המשקפיים אין לי יכולת לראות אם יש התאמה במרחק המוקדים , גובה המוקדים וכו..
    למיטב ידיעתי רובן ככולן (העדשות ) אספריות.

מה שחשוב זה השורה התחתונה. אם אין הסתגלות , צריך למצוא את הבעיה ולטפל.
    מי שבדק\התקין אחראי לכך.

אלו מצבים שקורים לעיתים וכל מצב לגופו ופתרונו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ראיה עם מרשם
    מישהי
    25/10/2011

בשנתיים האחרונות עברתי 3 בדיקות ראיה באופטיקות שונות וכמובן שבכל אחת התוצאה הייתה מעט שונה. אבל... אף אחת מהן לא מוכנה לתת את המרשם למרות הקנייה אצלן! והכי מצחיק שאחת מהן עובדת עם קופת החולים שלי (לשם בעצם הקופה שלחה אותי). מה נהיה פה ?? ממתי אני צריכה להתחנן למשהו כה טריוויאלי ?

שאלתי היא : היכן אני יכולה לבצע בדיקה ראייה (טובה ואמינה כמובן) ולקבל את המרשם ביד ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ראיה עם מרשם

הוספת תגובה

• בדיקת ראיה עם מרשם - תגובה

דודו ראובן
    26/10/2011

הי נועה,
    השאלה במקום והיא חשובה מאוד.

יש בילבול עצום בציבור ואנסה לבאר את העניין.

השוק מורכב מחנויות שמוכרות משקפיים , עדשות מגע , אביזרים אופטיים וכו.

חלק מהחנויות לא מחזיקות אופטומטריסטים וזה נוגע בייחוד לרשתות משקפי שמש או אתרי עדשות מגע. זה מאוד חסכוני ומוריד עלויות כי עלות העסקת אופטומטריסט מוסמך יקרה פי 3 עד 4 מהעסקת צוות מכירות ללא הכשרה אופטומטרית.

חנויות אופטיקה מוכרות משקפים ועדשות . הבדיקה הינה מוצר נוסף ובדרך כלל החנויות לא מכריחות את הצרכן לרכוש את המרשם כל עוד איננו לוקח את התדפיס.
    אבל.. כמו בכל מדינות המערב , למרשם יש מחיר והוא שונה ממקום למקום. חנויות הן לא קופת חולים (מזכיר לך שקופת חולים גובות מאיתנו את הכסף דרך מס הבריאות כך שמישהו מממן את זה ..) אלא עסק ומחיר הבדיקה מגלם בתוכו את עלות האופטומטריסט + מרכיב אחריות.

תארי לך שאת עושה בדיקה בחנות מסויומת אצל אופטומטריסט, לוקחת את המרשם ועושה משקפיים במקום שלא רוצה להעסיק צוות יקר , משתמש בבדיקה שבעצם שולמה על ידי החנות הקודמת ומחייך כל הדרך...כי לא היו לו הוצאות.

מחיר ממוצע של מרשם בארצות הברית הוא 150 דולר . בארץ המחיר נע בין 200-350 ש"ח . מעבר לכך מרשם שכתבתי הוא באחריותי ואם תשתמשי בו לעשיית משקפיים במקום אחר ולא תראי טוב אני אחראי (במידה וזה בוצע לפי ההוראות) ואני אחליף את העדשות אם יש טעות במרשם.

אני מבין שאת רוצה את המרשם מסיבות שונות אולי אך מקווה שהבנת חלק אם לא הכל.

בסופו של דבר תעשי משקפיים היכןן שאת סומכת על העסק והוא (במידה והוא מוסמך ) יהיה אחראי ב 100% על התוצאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דודו

נועה
    26/10/2011

תודה על תשובתך המהירה.
    כמובן שאני מבינה את ההגיון בכך, אבל המקומות עליהם דיברתי אלו מקומות בהם רכשתי משקפיים והם עדיין מסרבים לתת את המרשם. האם יש פיתרון לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דודו - תגובה

דודו ראובן
    27/10/2011

היי,

תשובתי נגעה גם לכך.
    כאשר מישהו קונה אצלנו משקפיים יש שלושה מרכיבים:
    1. מסגרת.
    2. עדשות למסגרת
    3. בדיקה

לכל אחד יש מחיר שונה.
    ההטבה שיש ללקוח היא הזכות לבדיקה , כאשר העדשות המותקנות הן בהתאם לבדיקה ובאחריות לבדיקה.
    הלקוח לוקח איתו הביתה את המשקפיים אך לא מחויב לקחת את הבדיקה ולא ישלם כל עוד לא ביקש את הטופס עם המרשם.
    במידה וירצה בטופס יחויב במחיר הבדיקה.

שוב, הדגשה קטנה.
    הנושא צף והשתנה בצורה גורפת מאז שנוצר מצב של ניצול בדיקות למטרות רווח על ידי עסקים שלא מעסיקים אנשי מקצוע. ובעצם מתחיל להשתוות לרוב המדינות.
    אולי להזכיר נושא דומה במעט. רכישת תמונות אצל צלם מקצועי. יש מחיר להדפסה ויש מחיר לתמונות המקור. הלקוח לא ישלם על תמונות המקור אך במידה ויום אחד רוצה אותן יש לכך מחיר. אפשר לתת עוד הרבה דוגמאות אבל העיקרון מובן. רכישת תמונות המקור הן רכישת הצד המקצועי שהושקע בהן.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ZEISS עדשות
    ליאת
    25/10/2011

האם מישהו יכול להמליץ /לא להמליץ, על עדשות יומיות של חברת ZEISS, ראיתי אותם במבצע ואני מתלבטת האם לקנות או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    ZEISS עדשות

הוספת תגובה

• ZEISS עדשות - תגובה

נתנאל סילם
    25/10/2011

כדאי לעבור התאמה אצל אופטומטריסט מוסמך ולשמוע על המלצתו כל התאמה היא יחודית ללקוח, בקשר לעדשה איני מכיר אותה , עדיף ללכת על הסוגים המוכרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה צייס

איגור
    04/11/2011

קניתי כאלה בהלפרין, והן ממש לא נוחות. היה אצלהם מבצע 1+1, אז מתוך 12 עדשות רק אחת יציאה טובה, את כל השאר פשוט זרקתי. חבל על הכסף. ואני משתמש בעדשות כבר מלעמה 10 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי היה ניסיון רע איתם

תומר
    04/11/2011

קניתי חבילה של 3 זוגות חודשיים, גם כן בהלפרין, מתוכה רק זוג אחד היה טוב.
    בזוג השני היו חסרות חתיכות בעדשה מבלי ששמתי לב וזה גרם לי לעיניים אדומות כעבור כמה שעות של הרכבה, והזוג השלישי נקרע לי ביד באופן פתאומי בדיוק כשהרכבתי את העדשות. וגם אני ותיק בעסק (13 שנים כמעט). לדעתי, להתרחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר
    בר
    24/10/2011

עשיתי בדיקת ראיה והתוצאה: 1.75 בשתי העיניים וצילינדר בעין שמאל של רבע, הומלץ לי לעשות עדשות מיוחדות עם צילינדר.. באופטיקה אחרת שהייתי אמרו לי שעושים צילינדר רק ממספר צילינדר 1.50.. למי להאמין??
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    צילינדר

הוספת תגובה

• צילינדר - תגובה

איציק שבח
    24/10/2011

עדשות מגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, התכוונתי לעדשות משקפיים

בר
    28/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, התכוונתי לעדשות משקפיים - תגובה

איציק שבח
    29/10/2011

מייצרים עדשות אופטלמיות (עדשות משקפיים) בכל צילידר, מכל מספר בטווח של המרשמים הנורמליים. רבע צילינדר קיים גם בפחות ממספר 1.50D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בה!

10
    30/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, שאלה:
    בר
    24/10/2011

כשאני שמה עדשות (חודשיות), אפילו לזמן מועט אני מרגישה שהעיניים נדבקות לי, יובש והרגשה לא נוחה.. גם כשהעדשות חדשות.. וההרגשה הזו נימשכת כמה שעות לאחר שאני מורידה את העדשות.
    בנוסף, לאחר זמן מה שהעדשות בעין, נוצר לי מעין פס כהה דק מתחת העין (דומה לשקיות)

רציתי לשאול ממה תופעות אלו נובעות, והאם כדאי לנסות עדשות של חברה אחרת..
    אשנח מאד (!) לתשובה,
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב, שאלה:

הוספת תגובה

• שלום רב, שאלה: - תגובה

איציק שבח
    24/10/2011

בהחלט, חברה אחרת עם עדשה בהרכב חומר שונה תעניק לך מענה ראוי, יתכן שתצטרכי לנסות כמה סוגים עד שתמצאי את העדשות שמתאימות לך. התופעות הללו נובעות מהיחס בין חומר העדשה להרכב הדמעות עליהם העדשה מונחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול אם אין אופציה
    לירון
    24/10/2011

למשקפיים שקופות עם uv או איזושהי הגנה מהשמש כי אני רואה פחות טוב עם משקפיים כהות ואני לא רוצה בכלל להחליף את המשקפיים במעבר בין האור לחוסר אור שמש.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לשאול אם אין אופציה

הוספת תגובה

• חוץ מזה אני רוצה תיקון

לירון
    25/10/2011

לכל הנטיות לפזילה שיש לי בגלל ספיגת רקמת השומן בעין שזה מה שכתב חלקית פרופ' אוליבר ז"ל שניתח אותי בשנת 89, ואני לא מצליחה להסביר את עצמי באופן רציף . אני לא יודעת אם יספיק לי תיקון המיקוד לקרוב, או שאני אצטרך תיקון למה שרואים אם אני מסתכלת שמאלה והמיקוד עובר לעין שמאל. הבעיה שלי היא לא בשריר כמו שברקמת השומן שליד השריר, ואי אפשר לתקן את זה בניתוח רק במשקפייםץ אני לא רוצה לחסוך כי מה שיוצא זה שאני עושה המון משקפיים שלא עונות על כל הבעיות שלי ובמצטבר אני מוציאה המון כסף. אני רוצה לעשות בסופו של דבר 4 זוגות ולשים בכמה מקומות ולהשתמש בזוג אחד כל פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוץ מזה אני רוצה תיקון - תגובה

דודו ראובן
    25/10/2011

היי

לגבי השאלה הראשונה:

יש הגנה נגד UV בעדשה שקופה- בחלק מהן יש צפוי מלא. כך שזה פותר. צריך רק לבקש.

לגבי הייתר- מדגיש שוב- משקפיים לקרוב- רק אחרי ביקור עם אבחנה מלאה אצל אורטופיסט.אם משקפיים הם הפתרון אז זה מה שהוא ימליץ ואז אפשר להכין משקפיים לקרוב.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה

אני
    01/11/2011

אני לא יודעת איך זה יתקן לי את בעית הנטיה לפזילה-קיימים לי 2 מצבים לאותו דבר ולהסתכלות לאותו כיוון שבאחד בהם יש נטיה לפזילה ובשני לא, ואם אני במצב שיש לי ראיה דן עינית אז אין לי נטיה לפזילה או פזילה סמויה,ובכיוון אחר של הסתכלות יש לעי נטיה לפזילה בעין שהכל בסדר בה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין
    יעל
    23/10/2011

שבשתיי העיניים אני עם פלוסים גבוהים ועם צילינדרים וזו הסיבה לבעייתיות הגדולה

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי לציין

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

נתנאל סילם
    24/10/2011

עדיין ניתן בחלק מהמסגרות להתאים עדשות אופטלמיות של קיבוץ שמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמש ראייה קמורות
    יעל
    23/10/2011

לפני מס חודשים שאלתי שאלה לגבי משקפי שמש קמורות שאני לא מצליחה למצוא מישהוא שיעשה לי עדשות שמש - ראייה
    המלצתם לי על סוג מסויים של עדשה שניתן לעשות אבל בכל זאת לא מצאתי בבאר שבע מישהו שהסכים לעשות אותן מכירים את העדשות המדוברות "סינגל ויזן פריפורם" ובכל זאת קיבלתי סירובים לרוב.
    מה אפשר לעשות?
    המשקפיים אהובות עליי במיוחד אך אין לי אפשרות להלך ללא ראייה
    אין לי אפשרות לשים עדשות מגע בגלל קימור גבוה ורגישות גבוהה והשמש היחידות שאני יכולה ללבוש אלו כאלה שמתלבשים מעל המשקפיים והן מכוערות (כמו ווילי וונקה)
    בבקשה פתרון ,אני נואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    שמש ראייה קמורות

הוספת תגובה

• שמש ראייה קמורות - תגובה

נתנאל סילם
    24/10/2011

הי
    חבל שלא ציינת את המרשמים שלך , בכל אופן את יכולה לגשת לקניון הנגב בבאר שבע לחנות "שבע עיניים" שם ידעו לעשות לך עדשות שמתאימות לך (תבקשי את נתי האופטומטריסט).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה למחשב
    ארנון
    23/10/2011

שלום,
    בן 73 ללא מחלות רקע מצב ראיה טוב לא זקוק למשקפיים רק במקרים של קריאת םפר או עתון, ברצוני להתאים משקפיים לעבודה במחשב.
    בבדיקה עונתית אצל רופאת עיניים הבחינה הרופאה בקטרקט מתחיל בעין שמאל.
    אדגיש שבינתיים אין לי שום סימן של הפרעת ראייה בעין שמאל.
    שאלותיי.
    1)האם יש טעם להתאים משקפיים כאשר יש ברקע התחלת קטרקט או לחכות לאחר הסרתו.
    2)מה מומלץ לעשות ניתוח כאשר יש התחלה של קטרקט או לחכות כאשר הוא יתפתח.
    ממתין לתשובה,בתודה.
    ארנון

לקביעת תור
    סגירה
    התאמה למחשב

הוספת תגובה

• התאמה למחשב - תגובה

איציק שבח
    24/10/2011

1. אין טעם לחכות לאחר הסרת הקטרקט, מה תעשה אם הקטרקט ינותח בעוד כמה שנים? לא תשתמש במחשב?

2. השאלה שלך היא אמורה להיות מופנה לרופאה שלך, בלי קשר, ברור שעין צעירה יותר ובריאה יותר, עמידה יותר בניתוח, מצד שני, אין טעם לעשות ניתוח אם אין אפילו סימפטומים, זה כמו לעשות סתימה בשן לפני שישנה בעייה המצריכה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטיפוקל תוצרת BBGR
    זאב
    23/10/2011

הציעו לי משקפי מולטיפוקל תוצרת חברה צרפתית בשם BBGR מדגם SIRUS עם ליטוש דיגיטלי אחורי.
    האם מוכר? האם הליטוש הדיגיטלי האחורי הוא הטכנולוגיה העדכנית? ראיתי שיש ליצרן עוד הרבה סוגי עדשות. איך בוחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    מולטיפוקל תוצרת BBGR

הוספת תגובה

• מולטיפוקל תוצרת BBGR - תגובה

איציק שבח
    24/10/2011

יש המון סוגי מולטיפוקל, המולטיפוקל שציינת הוא מצויין, הליטוש שלו נועד להגדיל את השדה האפקטיבי לראייה, בלי להתבלבל, תבחר במה שבחר לך האופטומטריסט שאתה סומך עליו, לא תמיד מה שיקר יותר טוב יותר, בכל מקרה חשוב שתהיה לך אחריות להסתגלות (נוהל המוקנה לכל רוכש באופן אוטומטי) ושירות טוב אם תהיה בעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש בשימוש בעדשות מגע
    איתמר
    21/10/2011

שלום,
    אני בן 17.לפני כחודשיים התחלתי להשתמש בעדשות מגע יומיומיות HORIZON PLUS של אופטיקנה.
    בהתחלה הייתי שם אותן רק בערבים למספר שעות מועט והרגשתי איתן בסדר גמור. התחלתי לשים את העדשות גם לבית הספר וכשאני בבית הספר עם העדשות אני מרגיש כאבים במצח ומעל העיניים.חשבתי שזה קשור לעובדה שאני עדיין לא רגיל לעדשות אז המשכתי להרכיב אותן בתקווה שהכאבים יעלמו אך ללא הועיל. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש האלו ? האם זה בגלל שהעין מתייבשת בשמש או בגלל זמן רב של שימוש בעדשות (כ4-7 שעות כל יום)? אני צריך לציין שהייתי אצל מספר רופאי עיניים וכולם הביאו לי את המספר 3.5 בעין אחת ו3.5 עם צילינדר בעין שנייה ובאופטיקנה אמרו לי שמספר 4.00 יתאים לי אז אני שם עדשות במספר 4.00 בשתי העיניים .האם העובדה שהמספר לא בדיוק תואם משפיעה ??? או שישנן סיבות אחרות לכאבי הראש ?.
    אשמח אם תסבירו לי מה עליי לעשות .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש בשימוש בעדשות מגע

הוספת תגובה

• כאב ראש בשימוש בעדשות מגע - תגובה

דודו ראובן
    21/10/2011

היי

רצוי לבצע בדיקה שוב.
    אם המספר גבוה מדי עלולה להיות בעית כאבי ראש.
    אם כי לא בהכרח זו הסיבה.

ממליץ על בדיקה נוספת לוודא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז יהיו לי משקפיים לראיה מקרוב ומשק

לירון
    29/10/2011

פיים מתכהות לראיה מרחוק? אין זוג אחד שלא מתכהה ומגן מהשמש והוא גם למיקוד מקרוב וגם רחוק וגם מתקן נטיה לפזילה בגלל חוסר שוויון בשומן שבו השריר נמצא?
    אני רוצה זוג משקפיים אחד עם כמה עדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנתי שיש הגנה מהשמש עם משקפיים לא כ

ל
    24/11/2011

כהות. משקפיים כהים או מתחלפים פחות נוחים לי. בצל תמיד אני לא רואה איתם ואני מורידה אותם.מה עם ההגנה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי ללכת?
    לירון
    21/10/2011

יש לי משקפיים למרחק -1 -3/4 . יש לי נטיה לפזילה חלקית כי נספגה לי רקמת השומן בת.ד. אחרי שקיבלתי מכה בארובת העין והיה לי דימום שנספג. הרבה לא מאמינים לי ואפילו רופאה מומחית שבאתי אליה בלי מסמכים הסטוריים כתבה שיש לי סטרביזמוס, שזה לא נכון. גם חברה שלי שהיא בת של רופא עיניים אומרת לי שמה שאני אומרת לה זה לא מה שהיא זוכרת שאמא שלי אמרה לה פעם ושרואים פזילה.אני רוצה משקפיים עם עדשות יותר גדולות,ושבנוסף לתיקון למרחק שיש לי יהיה גם מיקוד במבט מקרוב וגם שתהיה הגנה מהשמש במשקפי הראיה השקופים . רופא העינים שעשה לי את המשקפיים יצא לפנסיה הרופא שניתח אותי מפזילה שהיתה לי וכתב שהיתה לי ספיגת רקמת שומן נפטר. יש לי כמה אישורים מרופאי עיניים וכמה אישורים שזרקתי בגלל רגשי נחיתות שלי ואין לי אותם. חשבתי לעשות משקפיים חדשים אבל אחר כך חשבתי אולי יש מישהו שיכול להוסיף לי עדשת פריזמות ועדשה ממקדת מקרוב למשקפיים למרחק שישד לי. אין לי רופא /ת עיניים, אין לי אורטופטיסט/ית, אין לי רופא עיניים במרפאה של קופת חולים ואין לי בעיה ללכת פרט. למי ללכת? תודה.
    נ.ב. אני גרה ברמת גן לצערי ואני חברה בקופת חולים כללית ואין לי בעיה לנסוע באוטובוס/מונית/רכבת.

לקביעת תור
    סגירה
    למי ללכת?

הוספת תגובה

• למי ללכת? - תגובה

דודו ראובן
    21/10/2011

היי

המקרה מורכב.
    מה שאני מציע זה להתמקד בבעיות . לכתוב אותן ואז להתמקד בפתרונות. לא ברור לי לחלוטין מה הבעיות שאת רוצה לפתור ואשמח לייעץ במידה ואדע.
    הכוונה בבעיות זה - לא מה שקרה לעין אלא מתי ומה מפריע לך בראיה היום יומית. ראיה לרחוק, קרוב? כפילות ראיה? עיפות וכו וכו..

מציע לך לרשום.

בעיות לפיתרון:
    1..
    2..
    3..

כדי שנוכל להתמקד בתשובה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כל כך פשוט ולא מתאים ככה

לירון
    21/10/2011

אין מתי, זה כל הזמן, בחלק מהכיוונים אליהם אני מסתכלת. בעייפות זה מוחמר אבל זה קיים כל הזמן. זה לא מפריע לי בראיה היומיומית. זה פוגע בי וזה מצב שאפשר לתקן.
    אני רוצה שמי שיתאים לי את העדשות יתאים לי גם את המסגרת.
    הבעיות הן שישנה נטיה לפזילה חלקית, בגלל מה שהסברתי בהודעה הראשונה, ושיש לי משקפיים רק למרחק שלא מתקנות את הנטיה ושאני לא יכולה להיות איתן בשמש, ואז אני חייבת להחליף למשקפי שמש או להיות בלי משקפיים. המשקפיים שלי פותרות את איכות הראיה לרחוק אבל לא מבטלות את הנטיה לפזילה שנראית כמו פזילה בשום טווח ובפרט לא ממקדות את הראיה מקרוב, לא ממזגות את הראיה בשתי העיניים מתי שאני לא מסתכלת בזויות בהן ממילא הראיה מתמזגת, ולא מתקנות את בריחת עין שמאל החוצה במקום בו נספג השומן ולא את בריחת עין ימין אם אני ממקדת את המבט בעין שמאל. אני צריכה פתרונות אופטיים, אני הרבה שנים ללא פתרון חד משמעי. אני רוצה גם פיתרון למשקפי ראיה באור השמש ובחשיפה לשמש כך שאני אהיה עם משקפיים, לא אצטרך להחליף למשקפי שמש ולא אצטרך להיות בלי משקפי ראיה.
    אם לא הבנת, השרירים שלי תקינים אבל משהו ברקמה שבה נמצאים השרירים או שבה נמצא האישון נספג מזמן יחד עם דימום ולכן מנח האישון לא סימטרי עם העין השניה. זה ההבדל בין נטיה לפזילה שזב זה למשל לבין פזילה שזה חוסר סימטריה בשרירים שזה לא מה שיש כאן וחברה שלי מסרבת להבין את זה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כל כך פשוט ולא מתאים ככה - תגובה

דודו ראובן
    23/10/2011

היי

אם אני מנסה לאסוף את כל המידע אז זה בערך מה שאפשר:

1. בדיקה אצל אורטופיסט- לתאם עם קופת חולים. לכל קופה יש אחד או שניים. זה כדי לראות ולאבחן מצב לקרוב + הצעה לפתרון.
    2. במידה ואורטופיסט ממליץ- לעשות משקף לקרוב.

לגבי עניין השמש- לא רואה פה הבדל מאנשים אחרים עם משקפיי לרחוק, או שהם עושים זוג לרחוק שהעדשות מחליפות צבע ומתכהות בשמש או שזוג שמש נפרד עם עדשות באותו מספר של משקפי הראיה לרחוק רק כהות. זה הפתרונות של כולם ופה אני לא מוצא הבדל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי תשובה ולא רואים אותה

לירון
    24/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקציר התשובה באופן מתומצת בהודעה הב

לירון
    25/10/2011

אה -הבאה-ויש אולי תוספת שאולי אני אמשיך את ההודעה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לעבור לכותרת רציתי לשאול אם אין

לירון
    25/10/2011

אופציה-לירון-זה ההמשך החלקי בינתיים-נסיון לשחזר הודעה שלא הופיעה.-תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עניין השמש

פשוש שואל
    27/02/2012

עשו לי משקפי ראיה שקופים עם ציפוי נגד קרני uv ועם ציפוי נגד השתקפות. אז יש פיתרון לשמש בלי משקפיים כהים. איך לא ידעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וחוץ מזה

פשוש שואל
    27/02/2012

אם בזה יש פתרון אז בטוח יש גם פתרון לאיזון העיניים במצב של הסטת העין/פוריה , או פיתרון שלא נותן לעיניים להגיע למצבים של פוריה. אני נאלצת להתעלות על עצמי ולגשש בשביל תשובות, אבל לזה עדיין לא מצאתי תשובה. אולי יש לך פתרון, כמו שמצאתי תיתרון לשמש ולך לא היה פיתרון קודם, ובטוח אתה מכיר את הפיתרון שכתבתי עליו בהודעה הקודמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עניין השמש

כמו קודם-ל
    27/02/2012

גיליתי שאפשר במשקפי ראיה שקופים להוסיף בשקוף ציפוי נגד uv שזה שאולי יש בכל מקרה , ציפוי נגד השתקפות וציפויים נוספים שקופים לגמרי במשקפיים. בפורום הזה ובכלל אתם לא אומרים את זה . אז רציתי לשאול מה האפשרויות בקשר לתיקון אקזופוריה שבכלל אתם לא אומרים למרות שהן קיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה