מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה מדלגיים ....ליאור 5523/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה מדלגיים .... - תגובה
איציק שבח23/11/2011אי אפשר לענות לך בלי לדעת מירשם,
מה הכוונה "עובי 2" , האם יש הבדל בין משקפי השמש למשקפיים החדשים,
אם כן, מהו ההבדל? מעבר לכך צריך לראות את המסגרת וההגדרה של "האם יצא עבה" היא אינדיבידואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשקפיים שלילא-ידוע23/11/2011
שמתי לב לדבר הבא היום-
לי נראה שזה לא היה ככה כל הזמן אלא בגלל שהאופטומטריסטית חיזקה לי את המשקפיים כבקשתי הרבה פעמים וכל מה שקשור לזה, ואף שנוצר מצב כרגע שהמסגרת של העדשה הימנית עקומה... קל להבחין מול הראי ביחס לעדשה השמאלית
כשאני מסתכל ישר הכל בסדר
אך,אם למשל לא אזיז את הראש, ואסתכל שמאלה אני רואה את העדשה בכפילות.
אותו הדבר לגבי צד ימין
זה כתוצאה בגלל כל מה שהאופטומטריסטית עשתה?
או לא?
עוד משהו
את המשקפיים האלו קניתי לפני חודשיים ועלו יקר מאד...
ואני מאוכזב מהם כי עכשיו המסגרת עקומה ופעם קודמת היה משהו אחר (המשקפיים היו חופשיות ולא נתפסות טוב) , ונוצר שאני הולך אל האופטומטריסטית הרבה ומתוסכל
גם עקב הבעיה החדשה שהזכרתי...
וכל העסק הזה מתיש אותי מאד
אשמח לקבל מענה, תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למשקפיים שלי - תגובה
דודו ראובן23/11/2011היי
משקפיים מכוונים ספציפית לאם שמרכיב.
רוב האנשים לא סימטריים והכיוון יהיה שונה מאדם לאדם.
מה שמשנה זה התוצאה:
1. שהמשקפיים יראו ישרים על הפנים
2. שהמשקפיים לא ילחצו
3. שהמשקפיים לא יהיו רפויים
במידה ש 1 2 3 מתקיימים אך הראיה לא טובה אז הבעיה במרשם .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לא-ידוע23/11/2011לגבי מה שאמרתי בפסקה הראשונה זה אמור להיות כך תמיד או שזה תוצאה מכל מה שהיא עשתה ולא אמור להיות כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מענה?
לא-ידוע24/11/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מענה? - תגובה
דודו ראובן25/11/2011הי
יישור המשקפיים- מתבצע בחנות - תוך מדידה עליך.
זה נראה פשוט אבל דרושה יד מקצועית.
שוב- מדגיש- מה שמשנה זה השורה התחתונה- שהמשקפיים יהיו ישרים במידה מקסימלית לפנים.
ישנם פנים לא סימטריות שבהן אף פעם זה לא יהיה ישר ויזואלית - אבל תמיד יש את הרע במיעוטו..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע לעין עם קרטוקונוסניסים22/11/2011
שלום רב,
אני בחור בן 34, בריא בדרך כלל. בין גילאי 15-25 השתמשתי באופן קבוע בעדשות מגע קבועות.מאז מיעטתי עד שהפסקתי לחלוטין. אולם תמיד דאגתי לרכוש עדשות מגע קבועות למקרה הצורך. בעין ימין התפתח אצלי קרטוקונוס. בכל פעם ששמתי את העדשות היו לי כאבים בעיניים, בעיקר בעין עם הקרטוקונוס. ניסיתי מס' סוגי עדשות אצל מספר חברות וכן במספר מכוני אופטיקה ואולם תמיד היו לי כאבים בעינים. האם זה רק עניין של הסתגלות מחדש לעדשה? האם זה קשור לקרטוקונוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לעין עם קרטוקונוס - תגובה
דודו ראובן23/11/2011היי- עדשות לקרטוקונוס
ישנם כמה פתרונות עם עדשות מגע.
רובם - עדשות מיוחדות לקרטוקונוס.
כיום משתמשים במכשיר למפוי קרנית בעזרה להתאמה- ייצרן העדשות יקבל את המפוי ותותאם עדשה ספציפית למקרה.
לא תמיד נסיון ראשון מצליח ולכן זה דורש מעקב צמוד וסבלנות.
ישנן עדשות קשות נושמות עם התאמה מיוחדת ועדשות רכות עם חלק מרכזי קשיח.
כאשר ההתאמה מוצלחת הראיה תהיה תקינה והנוחות טובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי עדשהגילה22/11/2011
יש לי מס' 8- שמונה מינוס למרחק, מעוניינת במולטיפוקל של רודנשטוק,האם מומלץ עדשה 1.67 או 1.74 למשקפיים "ברגים" ללא מסגרת. האם רודנשטוק מבטחת גם על 1.74 במס' כאלו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי עדשה - תגובה
דודו ראובן23/11/2011היי
למיטב ידיעתי היא מבטחת נגד שבר לשנתיים- אבל זה לא זהה לכל החנויות ולכן השאלה צריכה להשאל בחנות הספציפית שאת קונה- ההתנהלות שלך במקרה של תקלה היא מול החנות ולא מול רודנשטוק.
יתרונות 1.74- יותר דק
חסרון- ככל שהעדשה דחוסה ודקה יותר כך יש לה גוון קטן - לא שקוף במאה אחוז-
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת בעניין
גילה23/11/2011שוב תודה, יש לי כרגע עובי 1.67 במשקפי ברגים (ללא מסגרת) בצדדים העובי נראה ממש לא יפה. הציעו לי לשייף בצד ע"מ למזער את העובי בצד. שאלתי: האם ניתן ואם כדאי לעשות זאת. תודה מראש גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת בעניין - תגובה
דודו ראובן27/11/2011היי
לדעתי שיוף בצד יראה לכאורה עובי נמוך יותר אבל פס השיוף יהיה מכוער מאוד..
לא מומלץ.
שוב אני מדגיש.
בחירה נכונה של מסגרת היא המפתח- לא אינדקס העדשה - ההשפעה של בחירת המסגרת עולה עשרת מונים על האינדקס
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברת טבעחח21/11/2011
האם עדשות מגע חודשיות של טבע מדיקל טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת טבע - תגובה
נתנאל סילם22/11/2011אני לא מכיר את העדשה וגם לא ציינת את שמה אבל כשתעבור התאמה אצל אופטומטריסט מוסמך הוא ידע להמליץ לך הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברת טבע
חחח22/11/2011מה זאת אומרת שם ההעדשה אני יודע שהחברה של העדשה הוא טבע בעיקרון העדשות הם עדשות של חניתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5521/11/2011
היי לכולם
היום רכשתי משקפיי ראיה ובחשבונית שקיבלתי כתוב עובי 2 האם זה המספר של המשקפים ???
בתודה ליאורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח21/11/2011לא. זוהי הגדרה של החנות לעובי של העדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
נתנאל סילם22/11/2011אין דבר כזה עובי 2 כנראה זה הקוד שמוסכם באותה החנות אבל אני מניח שזה עובי בינוני לא הכי עבה וגם לא הכי דק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אפשרי על אותם המשקפיים?איציק שבח21/11/2011
שלום, יש לי שאלה:
במידה והמשקפיים שלי (משקפי חצי מסגרת) לא מותאים למרחק בין האישונים אצלי, ואני רוצה לשנות אותו בהם, האם זה אפשרי על אותם המשקפיים? במה זה כרוך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק בין אישונים - תגובה
איציק שבח21/11/2011החלפת עדשות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון לעדשות מגעbe20/11/2011
שלום,
יש לי עדשות רכות כמעט 20 שנה. העדשות מעולות לי ומכיוון שגם יש לי קרטוקונוס (ומספר מאוד גבוה - 10) זו האופציה היחידה שלי לראות טוב. בהמלצת רופא העיניים שלי אני משתמשת בתמיסה של FreeVision ובסבון לעדשות שנקרא "סופרקלנס" של Alcon (Supra CLENS. תמיד אני נתקעת עם הסבון הזה ולוקחלימלא זמן למצוא אותו. מלפני חודשיים אני כבר בכלל לא מוצאת אותו בשום חנות וגם לא באינטרנט. מה לעשות? איפה אפשר להשיג? האם יש אחר באותה רמה?
תודה מראש
be* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון לעדשות מגע - תגובה
דודו ראובן21/11/2011היי
תנסו:
http://www.amazon.com/Opti-Free-Supra-Protein-Remover-Ounces/dp/B001ET76OE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר להשיג בארץ?
be21/11/2011יש משהו אחר במקום שכן ניתן להשיג בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים ראשוניםאלי20/11/2011
לפני כשבוע רכשתי משקפיים בפעם הראשונה. בעיקר בגלל שהתחלתי ללמוד והתקשתי לקרוא מהלוח. לפי מיטב זכרוני המספר בעין ימין ושמאל יצאו בערך אחד ואחד וחצי. אך הצלינדר לדברי האופטימטריסטית יצא גבוה. באיזור 2.5 אם אני לא טועה. בכל אופן שבאתי לרכוש המוכרת אמרה לי שהמשקפיים שאני אקנה יהיו רק חצי מרשם. ולחזור עוד חצי שנה לאחר הסתגלות ולרכוש את המרשם המלא. האם זה באמת נהוג? למה בעצם אני צריך לקנות משקפיים פעמיים. האם ההסתגלות למשקפיים בפעם הראשונה יהיו ככ קשה בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים ראשונים - תגובה
נתנאל סילם20/11/2011ישנם כמה גישות לגבי משקפיים ראשונים . אחת מהם אומרת באמת שאם המרשם (המספר או\ו הצילינדר ) גבוה אז לא נתקן את כל המרשם אלא רק בין חצי תיקון לשלושת רבעי תיקון וזאת כדי להקל על ההסתגלות , גישה זו נכונה בעיני וגם אני נוהג כך , כמובן שישנם עוד פרמטרים שנכנסים למשוואה הסופית כגון גיל , עיסוק , תפקיד המשקפיים וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותחסוי17/11/2011
שלום רב,
יש לי קוצר ראייה גבוה וצילינדר גבוה בשתי העיניים.
לפני כשבועיים התחלתי להרכיב עדשות מגע קשות (בהדרגה) לאחר הניסיון השני להתאמתן.
בניסיון הראשון ראיתי 6/6 בשתי העיניים, יחדיו ולבד, אך העדשה הימנית נפלה בקלות יתרה. לכן לאחר שבוע ימים, הרופא התאים את העדשה לצילינדר ובהתאמה איכות הראייה כמובן קצת התקלקלה.
אתמול חזרתי מטיול בן 4 ימים, לכן לא הרכבתי באף יום במהלך השבוע פרט להיום ואתמול בערב את העדשות.
כבר בשבוע הראשון שמתי לב שאחרי 2-3 שעות, הראות בעין ימין הופכת למטושטשת יותר, כאילו מעוננת. לעומת זאת, בעין שמאל, אני רואה מצוין.
כמו כן, כאשר אני מסתכל על מקורות אור אני רואה מן קרני אור היוצאות מאותו המקור. זה לא ממש מפריע אבל אני בכול זאת מעדיף להיות בלי הלקות הזו.
רציתי לדעת מהו מקור לשתי הבעיות והאם ישנו קשר.
המשך יום מצוין ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות - תגובה
איציק שבח17/11/2011בסוף דבריך ציינת שישנם הילות סביב מקורות אור,
אם התופעה רק בימין כנראה שהעדשה בעין הזו לא ממורכזת ולכן גם הראייה פחות טובה, והגורם לשתי התופעות הללו הוא אחד,
אם התופעה רק בשמאל, או בשני העיניים, יש בעיה גם בשמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי17/11/2011ה"עננות" הזו היא רק בעדשה הימנית. ההילות הן בשתי העיניים.
אני צריך בקרוב לחזור לביקורת לרופא, אחרי חודש של התנסות עם העדשות.
האם יש קשר בין הגעה של חמצן לעין, או ליתר דיוק - חוסר בהגעה של חמצן לעין, לבין אחת מהבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק שבח17/11/2011ההילות מזוהות גם עם חוסר חמצן וגם עם מיקום לא נכון אבל לאו דווקא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית מספר תוך פחות מחודשייםאסף17/11/2011
בני בן ה 12 התחיל להתלונן על כאבים במצח לפני חודשיים וחצי
בבדיקה אצל רופאת עיניים התגלה שהמספר במשקפיים שלו עלה
ימין 1.25 שמאל 2.25
קנינו לו משקפיים חדשות והבעייה לא נפתרה
לפני שבוע עשיתי עם בני בדיקה פשוטה בבית וגיליתי שהוא רואה מטושטש בעין אחת
הלכתי לאופטימטריסט ידוע והוא אמר שהמספר שיש לו עתה הוא :
ימין 1.75 שמאל 2.75 עם צילינדר של 0.75
האם יתכן שהמספר עלה במשך חודש וחצי וגם נוצר צילינדר ?
האם הרופאה פשוט טעתה בהבחנה ?
האם יתכן שכאבי הראש קשורים לעלייה במספר ?
האם יש ממה לדאוג בעליית מספר בפרק זמן כ"כ קצר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית מספר תוך פחות מחודשיים - תגובה
איציק שבח17/11/2011עלייה במספר לבדה, איננה גורם משמעותי לכאבי ראש במרשם כשל בנך, יתכן מאוד שהצילינדר שנזנח במשך הזמן הוא הגורם, תתכן אפשרות אחרת מעבר למרשם.
לשאלותיך, המספר לא עלה כי אם אובחן כנמוך יותר בגלל גישות שונות במתן מרשם בין בודקים שונים בקרה זה בין הרופאה לאופטומטריסט. כנ"ל לגבי מרשם צילינדר.
מעבר לכך, המספר עולה עם התפתחות והתבגרות הגוף, חינוך לקריאה ועבודה מקרוב בצורה נאותה תוכל לצמצם את התקדמות קוצר הראייה בגיל זה.
-הרבה אור בקריאה,
-הפסקות בקריאה/ עבודה מול מחשב ממושכת.
-הרפייה של העיניים והסח דעת לכמה רגעים מחומר הקריאה, ג"כ יוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מספר תוך פחות מחודשיים
אסף18/11/2011תודה רבה על התשובה
אם יוצאים מנקודת הנחה שאכן הבעייה בצילינדר שהוזנח
רציתי בבקשה לשאול כמה זמן מזמן השימוש במשקפיים החדשות יש סיכוי שכאב הראש יחלוף ומעבר אליו יש לבדוק מקורות אחרים ?
יש לציין שבני עשה בדיקת MRI והיא יצאה תקינה
מה עוד לבדוק ?
הוא סובל מכאבים במצח כבר חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מספר תוך פחות מחודשיים - תגובה
איציק שבח18/11/2011הזמן הדרוש להסתגלות לצילינדר משתנה מאדם לאדם כתלות במספר גורמים (נחיצותו, ההבדל בין שני ההעיניים, זוית הצילינדר, אופי הבנאדם ועוד...) כמה ימים הם זמן סביר לאדם נורמלי.
אם הבעייה לא תיפתר אחרי מתן התיקון הצילינדרי, חשוב לוודא שבוצעו בדיקות תפקודי ראייה (אני מאמין שהאופטומטריסט בצע את זה כבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ועדשות מגעגלילי משה15/11/2011
שלום
נכדתי בת 11 ושאלתי באיזה גיל מומלץ להתחיל להשתמש בעדשות מגע?
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ועדשות מגע - תגובה
איציק שבח16/11/2011עדשות מגע זה עניין של אחריות,
אם היא מספיק בוגרת היא תוכל להרכיב.
ובלי קשר, תדע שישנם תינוקות שנאלצים להרכיב עדשות מגע, כך שמבחינת ייצור עדשות מגע, ניתן לייצר ולהתאים לכל גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעסנדי15/11/2011
שלום רב..
בבדיקה אצל רופאת עיניים התברר לי שהמספר בעין ימין קפץ ל-5.25 ואילו זה בעין שמאל ל-4.50, בעוד שעדשות המגע בהן נטלתי שימוש עד כה היו 4.25 ו- 3.75, בהתאמה(ברבע מספר נמוך יותר מהמספר שנתגלה בבדיקה שעשיתי לפני רכישתן, כך בהמלצת האופטמטריסט).
רופאת העיניים אמרה שאם אני מרגישה בנוח בעדשות הללו אין צורך להגדיל את מספר. זה לא מזיק לעיניים או גורם להדרדרות הראייה?
ואם אעבור להשתמש בעדשות שמספרן נמוך בחצי דיאופטריה מהמספר שנתגלה זה משהו סביר? או שעדיף להגדיל את המספר עוד יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח15/11/2011באם הבדיקה של הרופאה מדוייקת, המרשם המומלץ לעדשות הן 5.00- (לימין) ו- 4.25- (לשמאל).
למה לבחור מרשם נמוך יותר? בכל מקרה מרשם נמוך יותר לא מזיק לראייה רק גורם לכך שאת רואה פחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה לגבי תשובתך
בר16/11/2011יש סיבה לכך שהמלצת לעדשות במספר הנמוך ברבע מהמספר האמיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה לגבי תשובתך - תגובה
איציק שבח17/11/2011כן,
בעדשות מגע לעיתים צריך להפחית/להוסיף במרשם בהשוואה למרשם המשקפיים בגלל המרחק בין העין למשקפיים,
במרשם כשלך צריך להפחית ברבע כדי לקבל את אותו אפקט של מרשם כפי שהרופאה קבעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיהמון14/11/2011
יצחק שלום האופטומטריסט אמר שיש לאחי מיופיק שיפט מה זה אומר לא הבנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה - תגובה
איציק שבח14/11/2011מיופיק שיפט הכוונה שיש תנועה של ה"מספר" במרשם לכיוון המינוס,
אם היה לאחיך מרשם במינוס אז המינוס גדל,
אם היה לו מרשם בפלוס אז הפלוס פוחת (יותר מינוס),
זה נגרם בד"כ מקטרקט בגיל מבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותצביקה13/11/2011
יש לי מספר גבוה +13 רכשתי משקפיים עם אינדקס 1.74 וכשקיבלתי אותם אמר לי האופטומטריסט ששמו לי עדשות 1.67 כי באינדקס 1.74 ההגדלה של העין הייתה משמעותית יותר.
האם ייתכן שבאינדקס גבוה יותר ההגדלה במרכז העדשה גדלה ולא קטנה?
כיצד ייתכן שעדה יקרה ואיכותית יותר מגדילה את ההעין ולא מקטינה אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
דודו ראובן14/11/2011היי
ההגדלה של העין נובעת מהדיאופטריה ולא מדקות העדשה. ככל שמרחק העדשה מהעין גדול יותר ההגדלה משמעותית יותר. אם תיקח זכוכית מגדלת תראה שככל שהיא רחוקה מהאובייקט עליו אתה מסתכל אז האובייקט מוגדל יותר.
זה הנתון המשמעותי ביותר- עדשה אספרית (רובן כאלה ) בד"כ נראות טוב יותר.
מומלץ בחום שטח עדשה קטן ולא גדול.
במקרים קיצוניים אני מעדיף לוותר לפעמים על צפוי אנטי רפלקס - משום מה זה נראה טוב יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)