מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חריגות בבדיקת דם - מודאגתשרון09/12/2009
יש לי תינוקת בת 7 חודשים, מה אוומרות החריגות הללו ? :
(הבדיקות נעשו עקב חוסר שקט שחלף)
ALK.PHOSPHAT. 735.00 U/L ( 40.00- 515.00) (.........)*
BILIRUB.TOTAL 0.19 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........)
EOSINOPHILS 1.20 K/UL ( 0.00- 0.93) (.........)*
EOSINOPHILS % 8.90 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
HEMOLYTIC IND. + INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
GLUCOSE 74.00 MG/DL ( 60.00- 100.00) (..*......)
ALK.PHOSPHAT. 735.00 U/L ( 40.00- 515.00) (.........)*
ALT(GPT) 31.00 U/L ( 5.00- 50.00) (....*....)
AST(GOT) 59.00 U/L ( 5.00- 60.00) (........*)
BILIRUB.TOTAL 0.19 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........)
BUN 9.20 MG/DL ( 3.10- 16.30) (...*.....)
CALCIUM SERUM 10.29 MG/DL ( 8.50- 10.90) (......*..)
CPK 107.00 U/L ( 40.00- 240.00) (..*......)
CREATININE SER 0.40 MG/DL ( 0.30- 0.70) (.*.......)
SODIUM SERUM 138.00 MMOL/L ( 133.00- 144.00) (...*.....)
POTASSIUM SERU 4.90 MMOL/L ( 4.00- 5.90) (...*.....)
LDH 763.00 U/L ( 250.00- 900.00) (......*..)
PHOSPHORUS 6.21 MG/DL ( 4.00- 7.00) (......*..)
ALBUMIN SERUM 3.86 G/DL ( 3.00- 4.80) (...*.....)
URIC ACID 2.98 MG/DL ( 1.80- 6.30) (.*.......)
IGA 44.00 MG/DL ( 10.00- 85.00) (...*.....)
WBC 13.90 K/UL ( 5.70- 15.50) (.......*.)
NEUTROPHILS 5.70 K/UL ( 1.00- 6.80) (......*..)
NEUTROPHILS % 40.80 % ( 18.00- 49.00) (......*..)
LYMPHOCYTES 6.10 K/UL ( 2.60- 8.50) (....*....)
LYMPHOCYTES % 43.80 % ( 37.00- 69.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.80 K/UL ( 0.28- 1.90) (..*......)
MONOCYTES % 6.00 % ( 5.00- 12.00) (*........)
EOSINOPHILS 1.20 K/UL ( 0.00- 0.93) (.........)*
EOSINOPHILS % 8.90 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.24) (...*.....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר קווין שרייבר09/12/2009הבדיקות האילו תקינות לגילה.
אין על מה לדאוג.
(אני לא מבין למה הם שלחו בדיקות כאלו לאי שקט)
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קווין, אבל מדוע ה - ALK.PH
שרון09/12/2009אבל מדוע ה - ALK.PHOSPHAT כל כך גבוה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
ד''ר קווין שרייבר09/12/2009גדילה מאצמות
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונית09/12/2009
שלום ד"ר, יש לי תינוק בן 4 חודשים. בשבוע האחרון הוא החל "ללעוס" את הלשון. הוא מקפל אותה בתוך הפה מצד לצד בתנועות כמו לעיסה. האם יש צורך לפנות לרופא? מדוע זה קורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי09/12/2009שלום רונית,
מדובר בתנועות לעיסה נורמליות לחלוטין,
אם לא חלו כל שינויים אחרים בהתנהגות ובדפוסי האכילה והשינה האחרים איני רואה כל צורך לדאגה.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אדמומויות ופי הטבעתלי08/12/2009
שלום וברכה.
לביתי (בת 6 וחצי) חודשים יש, מזה חודשיים, אדמומויות באיזור איבר המין ופי הטבעת.
בנוסף, כשרציתי למדוד לה חום בפי הטבעת או לנקות, ראיתי שהפתח אינו נראה כאילו הוא מתכווץ ברפלקס. אומנם הוא לא נפתח כמו בעשיית צואה אך הקפלים שלידו נראים כאילו הם מתרחבים (למרות שהפתח עדיין די סגור). אני זוכרת שפעם למדתי שיש רפלקס טבעי של התכווצות שרירי פי הטבעת. האם מה שתיארתי הוא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
ד''ר קווין שרייבר08/12/2009מה שראית זה בסדר
זה נורמלי!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהיר
לי08/12/2009הבת שלי היא בת 6 וחצי חודשים (ולא שנים)
זה עדיין נורמלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר קווין שרייבר09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזןהדס08/12/2009
שלום בני בן עשרה חודשים ויש לו דלקת בשתי האזניים. הרופאה אמרה לתת אנטיביוטיקה למרות שבהתחלה התלבטה. הבן שלי נמצא בפעוטון ולכן היא החליטה שכדאי שייקח האם זה מומלץ? האם עלןלים להיות נזקים מאנטיביוטיקה בגיל כזה צעיר?
שאלה נוספת- האם אתה ממליץ להשתמש בטיפות אזניים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימית שלום
ד''ר קווין שרייבר08/12/2009בדלקת אוזניים שלא מפרישות, אחרי שמחליתים שצריכים טיפול, אנטיביוטיקה בטיפות אזניים לא עובד. צריכים טיפול דרך הפה. אני הייתי נותן טיפול במקרה כזה. לא אמורים להיות נזקים מאנטיביוטיקה בגיל כזה צעיר.
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ופצעים בחלל הפהטלי07/12/2009
בתי בת שנה וארבעה חודשים נמצאת במסגרת של מעון יום, יש לה פטריה על הלשון (כל הלשון לבנה ) עד ללוע, ופצעים פנימיים בתוך חלל הפה , מה הטיפול המומלץ ביותר ודרכים להקלה, הסבל הוא נוראי, מלווה בחום 38.3 .
כרגע הטיפול שהיא מקבלת משחת דקטרין ותרחיף לפה ניסטטין רדי מיקס.
חשוב לציין שזו הפעם השניה שהפטריה והפצעים מופיעים בחודשיים האחרונים.
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי07/12/2009טלי שלום רב
בדרך כלל פטריה אינה מלווה בחום
האבחנה של פטריה בספק
מציע שתיבדק שוב על ידי רופא ילדים מומחה
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נשירת טבורמיה07/12/2009
שלום רב!
בתי בת חודשיים וטרם נשר לה הטבור.
אני מחטאה ומייבשת כדרוש... טבור ללא אודם או הפרשה.
CBC תקין, ללא לויקוציטוזיס.
הרופא ילדים המליץ לאחר שיחה עם כירורג לחכות חודש נוסף..
הייתי מעוניינת לקרוא וללמוד בהרחבה כיצד מתרחש תהליך יצירת גדם הטבור ונשירתו...
(אני אחות במקצועי) ואודה לך אם תפנה אותי למקור כלשהו/ ספר/ מאמר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי07/12/2009מיה שלום רב
אין בידי כרגע המלצה לחומר רפואי לקריאה אך הייתי ממליץ בחום כי תתיעצי בעצמך עם כירורג ילדים בכיר. מנסיון, לימוד עצמי בנושאי רפואה לא יכול לבוא במקום נסיון רב שנים של כירורג ילדים.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןנטלי07/12/2009
שלום רב:
בן שנה מקורר עם הרבה נזלת וקצת עיניים דומעות . לא לקחתי לרופא כי אין תופעות אחרות כמו חום או שיעול רק הרבה נזלת ואף סתום. אני מטפטפת לו מי מלח לתינוקות באף אך זה לא עוזר.רציתי לדעת אם אפשר וכדאי לעשות אנהלציה עם מי מלח ואם כן אז כמה פעמים ביום?
תודה רבה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/12/2009יכולים לעשות אנהלציה עם מי מלחץ אפילו כל שעתיים. זה יכול לעזור משמאותי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נטלי07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט בשינהא07/12/2009
שלום,
בתי בת 7 חודשים.
מזה שבוע לא רגועה מאד בשנתה גם במהלך היום וגם במהלך הלילה. מתעוררת בבכי כל 45 דקות עד שעה.
אין לה חום. תיאבון בסדר. אין שלשולים או משהו כזה. כאשר ערה מחייכת ומשחקת.
היא עם נזלת כבר כחודשיים. אך לארחונה הנזלת היא פנימית - לא רואים אותה אבל בהחלט שומעים אותה. נראה שהיא מצליחה לנשום - נושמת הרבה מהפה.
התופעות מזכירות קצת תופעות שחווינו איתה כאשר יצאו שיניים - בחודש האחרון יצאו שתיים למטה. אבל במקרה זה כעבור 3 ימים חוסר הרוגע עבר והשן בקעה.
מבחינת תזונה לפני כ-10 ימים עברנו לנוטרמיגן פעם ביום (השאר הנקה) בגלל חשד לרגישות לחלב פרה. פרט לזה לא היה שום שינוי.
היינו אצל הרופאה. בבדיקה הכל נראה תקין פרט לנוזלים באוזן ימין (אותה היא אכן משפשפת בימים האחרונים). לא נראתה דלקת.
האם יכולה להיות דלקת שקשה לראות וללא חום ? האם הנוזלים באוזן יכולים לגרום לכזה אי שקט ?
מה עושים ? הילדה ממש מסכנה - אין לה מנוחה רצופה.
(לפני כן נהגה לישון ברוגע בבוקר שעה, בצהריים שעתיים ובלילה להתעורר כל 4-5 שעות לאכול ולחזור לישון).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/12/2009בגיל כזה דלקת בד"כ נובע עם חום. הנוזלים יכולים להשפיע ככה.
זה ג"כ יכול להיות קשור לנזלת. הייתי מנםה מי מלח לאף ומחשיר אדים לראות אם יש שיפור
בהצלחה,
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחנק מרוב רוקtuly8206/12/2009
בני בן חודשיים וחצי ולאחרונה שמתי לב שיש לו המון רוק, ממש שומעים שהוא בולע אותו, לפעמים הוא קצת נחנק ממנו וגם פולט אותו החוצה.
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טולי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/12/2009זה רוק
אין הרבה שיכולים לעשות לזהץ זה לא מסוכן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ לתת פרביוטיקה?סמדר06/12/2009
יש לי מספר שאלות?
1. ביתי בת חודש סובלת מגזים ולעיתים מעצירות. האם מומלץ לתת פרוביוטיקה ? אם כן של מי ?
האם מומלץ של סולגאר אבקת אסידופילוס לפעוטות ולילדים ABC Dophilus?
2. איך מבדילים בין הקאה לפליטה?
3. אחרי כמעט כל ארוחה הילדה בוכה ואחר כך פולטת / מקיאה לעיתים זה מלווה בליחה ככל הנראה בעקבות היותה מנוזלת מעט ולעיתים נוזלי האם מדובר בריפלוקס? מי יכול לבדוק ולומר האם זהו ריפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי06/12/2009סמדר שלום רב
אין הוכחה מדעית ליעילות של פרוביוטיקה במצבים שאת מציינת
ולכן אין המלצה רפואית ברורה לכך
ניתן להבדיל בין השניים לפי הכמות והעוצמה
הרופא המטפל יוכל להבדיל ולאבחן האם מדובר ברפלוקס
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נר אקמולילירון06/12/2009
שלום,
בני בן 4 חודשים ושוקל כ 6.850 האם נר של 80 מספיק ל5 שעות? או שאני צריכה כמות גדולה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון שלום
ד''ר קווין שרייבר06/12/2009הוא צריך 100 מג דרך הפה הכי טוב
בנר 150 מג מינון גבוהה מדי
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר שבוע טובקרן ברקו05/12/2009
בני בן 4 חודשים (בעוד מס ימים) עם בעיית ריפלוקס מגיל חדשיים
מאז שהרופאה הבינה שכנראה יש לו ריפלוקס אני נותנת לו מטרנה בשליוב קורנפלור, ומגביהה לו כל מקום בו הוא נמצא
1.הכל היה בסדר גמור עד לפני שבוע , בשבוע האחרון הוא פולט ללא הפסקה מיד אחרי אוכל (לא הגדלתי לו מנה בשבוע האחרון ) לעיתים ממש מקיא, ניסיתי להחליף לסימילק ולא עזר
אוטוטו מתחילה מוצקים,לדעתך יש מה לעשות או פשוט לחכות עד שיעבור??
2.בגלל שמגיל צעיר אוכל קורנפלור זה לא "מנפח" אטותו יותר בלילה ולכן הוא מתעורר כל 4 שעות לאכול, האם יש מה לעשות כדי שישן יותר? (אני חוזרת לעבוד...) או גם כאן "הזמן יעשה את שלו"?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/12/2009קרן היקרה שלום רב,
רפלוקס הגורם לפליטות הינה בעייה שכיחה ביותרהנובעת מחוסר בשלות של ה"שסתום" בין הקיבה לוושט. ברוב המכריע של המיקרים הוא חולף תוך מספר חדשים.
כל עוד ילדך עולה במשקל הבעייה אינה מצריכה טיפול מיוחד.
יש פורמולה הנקראת ENFAMIL AR המתיימרת לסייע לבעייה.
במיקרים קשים ניתן לשקול תוספת תרופה כמו לוסק או זנטק המונעות גירוי של הוושט.
כמו כן הקטנה של המנות בכל ארוחה, תוספת מוצקים ושכיבה בשיפוע לאחר האוכל עוזרים או מקלים על הבעייה.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל...
קרן ברקו06/12/2009על שאלתי השנייה לא ענית... האם יש מה לתת לו בלילה כדי שיישן יותר, הרי בגלל שהוא אוכל קורנפלור בכל ארוחה זה לא "מנפח" אותו יותר בלילה ולכן הוא מתעורר כל 4 שעות
האם יש משהו שאפשר לתת לו כדיי שישן קצת יותר וגם אני :) או שהזמן יעשה את שלו...??
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יצחק לוי06/12/2009לגבעי השאלה השנייה
אכן קורנפלור הוא תוספת קלורית העלולה לגרום לעלייה במשקל
ולגבי השינה איני מציע טיפולים או תרופות נוספות אלא לתת לזמן לעשות את שלו
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לתינוקות בת חודשסמדר05/12/2009
ביתי בת חודש וניזונה בעיקר מהנקה אך גם פעם ביום עד פעמיים ביום מת"ל - מטרנה.
ביומיים האחרונים אין לה יציאות של קקי בכלל . האם כך אמור להיות? במידה וישנה אפשרות להקל מה לעשות? נראה כי היא סובלת מכאבי בטן מתפתלת, נהיית אדומה ובוכה.
בנוסף היום הקיאה פעמיים ככל הנראה גם ליחה האם צריך לעשות משהו לפנות לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/12/2009סמדר שלום,
מספר היציאות ביום משתנה מתינוק לתינוק בגיל הזה.
ישנם תינוקות עם עד 6 יציאות ליום וכאלו עם יציאה אחת למספר ימים.
מה שקובע הוא מרקם היציאה , בהיותה יונקת המרקם אמור ליהיות רך נוזלי וזהוב ללא קושי רב ביציאה. לכן אם המרקם רך אין צורך בהתערבות.
אם המרקם קשה יותר ניתן להקל על ידי תוספת טבעית של מיץ עגבניות אותו את מקבלת מריסוק עגבנייה בפומפייה, מספר כפיות ליום בין הארוחות, לחילופין מיץ של שזיפים מיובשים אותו ניתן לעשות בבית או לרכוש בכל בית מרקחת או בית טבע, גם כן כמה כפיות ביום בין הארוחות.
ברוב המיקרים התופעה חולפת והיציאות מסתדרות.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושבעה חודשיםתמי05/12/2009
בני בן שנה ו 7 חודשים, יש לו נזלת ושיעול יותר משבועיים (לא יודע להוציא ליחה). בתחילת השבוע היה לו חום והרופאה אמרה שזה וירוס ונתנה סירופ היסטפד ל 5 ימים נגד שיעול.
החום ירד אבל עדיין ממשיך עם נזלת ושיעול נורא וגם התחילו לו הפרשות מהעיניים.
יש לי בבית מאף בודיקורט שבני קיבל לפני כחודשיים לטיפול בשיעול שהיה - האם להשתמש בו שוב?
האם לשים טיפות עיניים ?
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/12/2009תמי שלום רב
נזלת ושיעול בגיל הזה הינם שכיחים מאוד ועלולים להמשך לסירוגין זמן רב בעיקר אם ילדך נמצא במסגרת מעון או משפחתון שם ההדבקה רבה.
לא תמיד תרופות מסוג היסטפד עוזרות או פותרות את הבעייה ולכן לא הייתי תולה בהן תקוות רבות.
משאף בודיקורט נועד לילדים עם אסתמה או נטייה כזו.
לא הייתי ממליץ על שימוש במשאף בודיקורט ללא המלצת רופא.
אדים ומי מלח (תרסיס אותו ניתן לרכוש בכל בית מרקחת) יקלו על הסימפטומים.
בהצלחה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אחרי מחומשתורד03/12/2009
שלום רב,
בני בן חודשיים היום קיבל את המנה הראשונה של חיסון המחומשת, מאז הוא ישנוני, עכשיו מדדתי חום רקטלי והוא עומד על 38.3, בנוסף הילד עם חיתולים יבשים למרות שאוכל 120 CC כל 4 שעות כרגיל.
האם כדאי או צריך לתת נובימול? האם מותר לתת לו קצת מים ואם כן באיזו כמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
ד''ר קווין שרייבר04/12/2009יכולים לתת נובימול שהוא ירגיש יותר טוב
אם הוא שותה 120 CC לא צריכים להוסיף מיים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)