מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי עוברים לאוכל מוצקמיה03/12/2009
שלום,
בתי בת 3 וחצי חודשים. אני משלבת הנקה ובקבוק מטרנה אחד בערב.
מתי כדאי לעבור לאוכל מוצק ? מה מומלץ לתת לה בהתחלה ? האם יש הנחיות מיוחדות לגבי השלבים באוכל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה שלום
ד''ר קווין שרייבר04/12/2009בגיל 4 חד מתחילים עם טעימות
בד"כ מתחילים אם ירקות. לכל אחד יש גישה שונה עם מה להתחיל
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאווה03/12/2009
תינוק בן חודש וחצי כמעת חודש עםנזלת שהולכת ישר לגרון וגורמת לחירחורים ואי שקט מה אפשר לעשות לו כי זה מאד מפריעה. וגם רציתי לשאול מותר להביא לו טיפות של דר רוקוויט R 49JUNIOR זה לא מסוכן שיש שם אלכוהול. אני מניקה והוא החודש עלה 300 ג האם זה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווה שלום
ד''ר קווין שרייבר03/12/2009300 ג עליה בחודש זה לא תקין
צריך לעלות יותר!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתאווה03/12/2009
תינוק בן חודש וחצי כמעת חודש עםנזלת שהולכת ישר לגרון וגורמת לחירחורים ואי שקט פולט אותה מה אפשר לעשות לו כי זה מאד מפריעה. וגם רציתי לשאול מותר להביא לו טיפות של דר רוקוויט R 49JUNIOR זה לא מסוכן שיש שם אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווה שלום
ד''ר קווין שרייבר03/12/2009טיפות מי מלח לאף
לא הייתי משתמש ב: R 49JUNIOR
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אוכלאתי02/12/2009
בתקופה האחרונה (חודש בערך ) הילדה שלי לא מוכנה לאכול כלום !
גם בקבוקים בקושי , אוכלת 3 בקבוקים ביום של 180 בלחץ וגם אולי 2רק מהם רק מסיימת
היא לא רוצה לאכול פירות ירקות, מעדנים ,לחם , אורז, כלום פשוט כלום אני מנסה הכל וכל יום מנסה משהו אחר לגוון אם אני כבר מצליחה אז זה כמה כפיות
היא לא היתה אכלנית יותר מידי אבל היו הרבה דברים שהיתה אוכלת עכשיו פשוט כלום...היא גם ברוב המקרים לא מוכנה בכלל לטעום פשוט סוגרת את הפה
היא היתה חולה קצת ועשינו ספירת דם (גם בגלל המחלה וגם כי כבר כמעט בת שנה )
והתוצאות יצאו בסדר
אני מרגישה שהיא רזתה מאוד
מה עושים ? אני כבר ממש מיואשת... האם צריך לעשות בדיקות נוספות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר קווין שרייבר04/12/2009שלב ראשון: צריכים לשקול אותו כל שבועיים לראות אם יש ירידה במשקל. אם איון ירידה אין על מה לדאג
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה לתינוק בן 3.5 חודשיםקרן ברקו02/12/2009
שלום!
בני אוכל כל שלוש וחצי שעות 150 מטרנה בתוספת קורנפלור (בגלל ריפלוקס)ובמהלך היום מסיים בקבוק מים של 120 מ"ל האם זה בסדר?
שאלה נוספת האם בגלל שיש לו ריפלוקס קל מגביל אותי בלהתחיל איתו ירקות ופירות בגיל 4 חודשים ו
שאלה אחרונה: מה עדיף להתחיל קדם?ירקות או פירות?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר03/12/2009זה בסדר
ממליצים ירקות
אבל באמת זה לא משנה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דםיעל02/12/2009
שלום,
היום עשיתי לבני בן השנה ספירת דם. בתוצאות יש ערך אחד גבוה במיוחד.
ה- PLT יצא 613.
מה זה אומר? האם לדאוג?
כמובן שאני גם אלך לרופא, אבל בינתיים אשמח לדעה רפואית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009על תדאגי!
זה לא אומר כלום!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3.5 חודשים משתעלטל02/12/2009
בני בן 3.5 חודשים. כבר חודש הוא משתעל ומחרחר בעיקר בזמן האכלה. לרוב כשהוא עושה גרפס אחרי האוכל הוא משתעל ולעיתים מוציא ליחה (ככל הנראה שיעול רטוב מכיוון שיש ליחה). היינו אצל רופא ילדים מס' פעמים ונאמר לי שכל עוד הילד משתעל בתדירות של פעם בשעתיים או שלוש, אין משמעות לשיעול. לא כל כך ברור לי איך אין משמעות לשיעול אם יש ליחה ואם זה מתמשך כל כך הרבה זמן. צילום ריאות אחרי שבועיים היה תקין. לעיתים אני גם רואה שיש לו נזלת יבשה, אך לרוב אני לא רואה נזלת. מניחה שיש נזלת בשל החירחורים והאף הסתום. מה המשמעות לדעתך של השיעול המתמשך שלו? אודה לתשובתך, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009איו משמעות
רואים המון ילדים שעושים את זה משך החורף
על תדאגי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קווין - תודה רבה על תשובתך
טל02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשגל02/12/2009
בתי בת שנה צריכה לקבל את המנה השליישת של החיסון המחומש הדחף - האם מנה זו קשה יותר בחומרים מ 2 המנות הקדמות? האם יש הבדל בהרכב החומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009זה אותו חיסון. זה לא יותר חזק
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה תינוק בן שישה חודשיםאמאלה02/12/2009
שלום,
בני בן שישה חודשים. יונק בלבד. לפני כחודש קיבל מספר ימים טעימות בודדות של אגס- אבל הפסקתי טעימות לבינתיים. כבר שבוע יש לו צואה ירוקה כל 3 או 4 שעות. מידי פעם שמתי לב כי יש גם מעט רירית בצואה. הילד חיוני ללא חום או הקאות, עם תיאבון יונק 5 פעמים ביום ופעם אחת נוספת באמצע שנת הלילה.
בבדיקת צואה שנעשתה לו נמצאו ליאוקוציטים רבים ותרבית חיובית נמצא חיידק סלמונלה.
לפי דברי הרופאה: אין צורך באנטיביוטיקה אלא זה יעבור לבד. ודבר נוסף שאמרה זה שכנראה שקיבל את החיידק כי לא נשמרה הגיינה אך מצד שני "זה לא מדבק".
מקריאה באתרי רפואה שונים הבנתי שזהו חיידק אלים ומסוכן מאוד במיוחד לתינוקות שעלול להוביל לפגיעה באיברים שונים ואפילו למוות.
אשמח לדעת:
1. האם באמת אין צורך באנטיביוטיקה?! האם זה לא מסוכן?!
2. אנחנו שומרים על הגיינה גבוהה מאוד בסביבתו. לדעת חברים ומשפחה אנחנו אפילו קצת מגזימים. התינוק יונק בלבד. איך הוא קיבל את הסלמונלה?
3. האם באמת זה לא מדבק?
אשמח לתשובתכם
אמאלה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאלה שלום
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009בגיל כזה אין צורך באנטיביוטיקה
איך הוא קיבל-- ????? קשה להגיד
זה קשה להידבק , במיוחד אם אתם שותפים ידיים הרבה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב פרה?ליאת02/12/2009
שלום,
בני בן 10.5 חודשים.
עד עכשיו ניזון מהנקה וכמובן בחודשים האחרונים גם ממוצקים כפעמיים ביום. בימים האחרונה הפסיק לינוק מרצון.
עד גיל 4.5 חודשים בערך היינו משלבים לו בנוסף להנקה עוד מנה פעם ביום של מטרנה חלבית והכל היה בסדר.
בגיל 4.5 חודשים פתאום התחילו לו המון גזים בריח מזעזע והוא סבל נורא מכאבי בטן.
לבסוף עברנו לאחר שינסינו מס' פורמולות כמו סימילאק טופ וכו' לפי עצת הרופא שלו לנוטרמיגן והכל הסתדר.
יש לציין, שבגיל 5 חודשים נכנס לפעוטון ומאז פיתח אסטמת ילדים לאחר שחטף הרבה וירוסים מהילדים.
הפרופ' שהיינו אצלם- מומחה רפואת ילדים ומומחית למחלות ריאה אצל ילדים אמרו שהנוטרמיגן הוא חומר מעובד מאוד ושכדאי לנסות שוב תמ"ל חלבי.
התחלנו לתת לו מדי פעם- פעם ביום סימילאק אדוונס ואני וחושבת שהיו לו קצת גזים וחוץ מזה הכל בסדר.
היום נתתי לו מטרנה חלבית והוא הקיא אותה פעמיים. יש לציין שלפניה עשינו לו אינהלציה + טיפול מונע במשאף לפי הוראות הרופא עקב התקף קוצר נשימה שהיה השבוע.
מה דעתך? האם ההקאה נובעת מעצם אכילת המטרנה או שאולי בגלל שלפני כן קיבל אינהלציה וטיפול במשאף?
מצטערת על השאלה הארוכה והמפורטת אבל חשוב לי מאוד שלבני תהיה תזונה טובה מאחר והוא חולה הרבה.
תודה רבה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009אי אפשר לדעת בדיוק למה הוא היקאי
הייתי חוזר לסימילק לעכשיו
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת קשהענת01/12/2009
שלום ד"ר וכולם,
אני מקווה שלא תשפטו אותי. בנו היקר כבר בו 7 חודשים ומהרגע שנולד די ברור שהאוזניים שלו לא בפרופרציות לגוף...האם זה אפשרי לעשות ניתוח הצמדת אוזנים בגיל כה קטן? קראתי איפשהו שדווקא עדיף, בגלל זה אני שואלת. או שאולי יש סיכוי שהוא יגדל וזה יסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר01/12/2009לא בגיל כזה
בדרך כלל זה לא מסתדר אבל הוא קטן מידי לניתוח
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נר לחוםגל01/12/2009
שלום רב
ביתי בת שנה שוקלת 8.7 איזה נרות ניתן לתת לה וכמה גר היא יכולה לקבל האם זה נר שלם או חצי?
לא יכולה לתת לה אקמולי נוזלי כי מקיאה את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
ד''ר קווין שרייבר01/12/2009נר של 150
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע צואהאמאלה01/12/2009
שלום,
יונק (בלבד) בן 4 חודשים. 4 ימים אחרי חיסון של גיל 4 חודשים. טרם התחלתי לתת ברזל וניתנו טעימות אך הופסקו בעקבות החיסון.
עד כה יציאות נוזליות בצבע חרדלי. מלפני יומיים היציאה צהובה עם נקודות חומות ולעיתים חומה עם אותן נקודות. מה זה יכול להיות ?? האם זה בסדר??
יש לציין שיש לו גירוי מהחניכיים, כל היום עם אצבעות בפה.אומרים לי שזה צבע של שיניים.. האמנם ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאל'ה שלום
ד''ר קווין שרייבר01/12/2009הצואה תקינה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! מה הגורם לשינוי בצבע??
אמאלה01/12/2009האם זה יחזור להיות צהוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמאלה
ד''ר קווין שרייבר02/12/2009הברזל והתאימות
זה לא חוזר לצהוב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתייםרוני30/11/2009
ערב טוב,
הערב התפרץ לי לראשונה הרפס שפתיים. יש לי תינוקת בת ארבעה חודשים ואני מודאגת מהדבקה (שהבנתי שמסוכנת לתינוקות). מאחר והייתי מקוררת בימים האחרונים לא נישקתי אותה על פניה או על ידיה (הנכנסות ישר לפה...), אבל כן נישקתי את הקרקפת. האם יש סכנה כרגע ואיך עלי לנהוג בימים הקרובים ובכלל?
תודה רבה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
ד''ר קווין שרייבר01/12/2009אין סכנה כרגע
לא הייתי נותן לה נשיקות לעכשיו
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים וחוסר תיאבוןאושרת30/11/2009
בוקר טוב.
בני בן 7 חודשים וחצי, ביום שישי בקעו לבני שתי שיניים קדמיות, בלסת התחתונה.
האם יכול להיות שלאחר בקיעת השיניים יש חוסר תיאבון?
בני פשוט לא מוכן לאכול את ארוחת הפירות בשעה 10:00 ואת ארוחת הירקות בצהריים, קודם לכן אכל את הארוחות, פירות - 120 מ"ל וירקות 100 מ"ל.
מה עליי לעשות כדי שהמצב לא יחמיר?
שיהיה יום נפלא,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר01/12/2009בבדאי יכול להיות קשר
טי ג'ל יכול להקל
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)