מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות, תינוק בן 9 חודשיםאושרת10/01/2010
שלום רב.
בני בן 9 חודשים, שוקל 7.480 ק"ג, אורך - 70 ס"מ, היקף ראש - 45 ס"מ.
אוכל שתי ארוחות: בבוקר פירות ובצהריים ירקות + בשר. אוכל בממוצע 180 מ"ל.
במהלך היום, בנוסף לארוחות יונק, ובערב גם יונק.
בלילה, אני מנסה להרגיל אותו לישון לילה שלם, ולכן איני מיניקה במהלך הלילה, ב-4:30-5:00 לפנות בוקר, אני מיניקה אותו שוב.
בני אלרגי לחלב, ולכן, איני יכולה לתת לו מטרנה ו/או דייסות לסוגיהן.
היום היינו בטיפת חלב, ונחרדתי לגלות, שבמשך חודשיים, בני העלה 260 גרם במשקלו, במשך חודשיים!!!!
אציין, כי בני פעיל, מתפתח יפה, זוחל, מבין, מתקשר בצורה נפלאה, חיוני, מנופף לשלום.
תודה על תשובתכם,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי10/01/2010אושרת שלום,
אכן עלייה מעטה במשקל
בהערכת הבעייה יש קודם כל לראות באיזה אחוזונים היה ובאיזה כעת
יש לעשות הערכת תזונה יסודית כלומר מה הוא אוכל והאם זה מספק
בשלב הבא יש לערוך בדיקה גופנית מקיפה
ולשקול לבצע מספר בדיקות דם כלליות
כל זה ייעשה אצל הרופא ילדים שלו
אליו הייתי מגיעה עם השיעורים מוכנים כלומר עקומות גדילה מטיפת חלב ורשימת תזונה
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעייןשירה09/01/2010
לביתי בת שנה ושלוש החלה לצאת מוגלה צהובה- ירוקה מהעיין, מלבד גירוד, אינה מראה סימנים נוספים שהדבר מפריע לה. כמו כן אין נפיחות או אדמומיות. מצב רוחה מצויין. מה היית ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי10/01/2010שירה שלום
קומפרסים עם תה
ואם לא עובר
טיפות עיניים ומשחת עיניים לפי מרשם מהרופא המטפל.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות- ארה"בתום09/01/2010
שלום רב,
אנו נמצאים בשליחות בארה"ב עם ביתנו בת ה-6 חודשים.
היינו היום אצל רופא ילדים לקבלת החיסונים הרלוונטיים, ובעקבות הביקור צפו כמה שאלות:
1. ביתנו קיבלה את חיסון הפרבנר בגיל חודשיים וארבעה חודשים. המנה השלישית צריכה להינתן בגיל 12 חודשים. הרופא אמר לנו שבארה"ב תינוקות מקבלים 4 מנות- אחת נוספת בגיל 6 חודשים ושכמות המנות הזאת נתמכת מחקרית.
מדוע יש הבדל בינינו לבין ארה"ב? מהו מספר המנות המומלץ?
2. הרופא דיבר איתנו על מתן ויטמין A (אנחנו נותנים D וברזל). אנו מכירים שההמלצה היא כבר לא לתת ויטמין A. האמנם? ומדוע?
3. הרופא גילה על גבה של ביתנו אזור קטן עם נקודות אדומות קטנות- הוא קרא לזה "Strawberry", ואמר שייתכן שזה HEMANGIOMA ושצריך לעקוב ולראות.
מה אתם יודעים לומר על התופעה? ומה הטיפול המומלץ, אם בכלל?
נודה לתשובותיכם.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי10/01/2010תום שלום
ניתן לתת גם 3 וגם 4 מנות פרבנר שניהם יעילים, הייתי ממליץ על מתן מנה נוספת כמו בארה"ב.
גם לגבי מתן ויטמין A יש הבדלים בין מדינות, עד לאחרונה גם בארץ נתנו, ממליץ לתת כנהוג שם.
אם אכן מדובר בהמנגיומה אין טיפול אלא שברוב המיקרים עובר תוך מספר חדשים.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומני בראש התינוקתלובה08/01/2010
שלום ,
התינוקת שלי בת חודש, ואתמול גיליתי בצד ימין האחורי של הראש שלה גוש שומני קטן "נודד" מצד לצד. היא נולדה בלידת ואקום , האם יש קשר? ומה זה יכול להיות ? אני מודאגת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לובה שלום
ד''ר קווין שרייבר08/01/2010זה נשמע כמו בלוטה
אין על מה לדאוג
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dויקטוריה08/01/2010
שלום דוקטור.אני מתניינת במינון של ויטמין d לתינוקות אחרי 4 חודשים? האים צריך לתת יותר מ 2טיפות ביום אחרי 4 חודשחים או להמשיך אם אותה כמות עד גיל שנה?
תודה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוריה שלום
ד''ר קווין שרייבר08/01/2010שני טיפות זה בסדר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחממות ראשטל07/01/2010
לילה טוב,
בתי בת 11 חודשים, שוקלת 9.6 ק"ג, סובלת בימים האחרונים מהצטננות ובקיעת שיניים.
היום אחר הצהריים, היה לה חום (לראשונה מאז נולדה)-38, נתתי נר אקמולי (80 מ"ג), ובמשך כשעה ורבע הרגשתי שעדין חמה. מדדתי חום- היה עדין 38. נתתי 2.5 מ"ל נורופן, ולאחר חצי שעה הרגשתי כי התקררה מעט.
כעבור שעתיים מזמן ההשכבה התעוררה בבכי. מרגישה לי חמה מאד באזור המצח והרקות, אך קרה בלחיים ובידיים. מדדתי חום ואין לה. מעט רעדה. ננתי בקבוק סימילאק (180 מ"ל), ולאחר זמן נרדמה שוב.
האם התופעה של התחממות החלק העליון של הראש לעומת שאר הגוף מוכרת? האם כשיש חום כל הראש חם? האם יתכן שזה קשור לשיניים?
אודה על תשובתכם,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי08/01/2010התחממות הראש מוכרת
לכן הרבה פעמים מתרשמים מהחום על ידי מגע עם הראש או המצח
שטח הפנים הגדול צשל הראש חשוב לאיבוד החום בזמן חום גבוה
לכן נהוג לקרר על ידי מטליות לחות על המצח
אין קשר לשיניים
מדובר קרוב לוודאי במחלה ויראלית
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניסטיל תינוקת בת 3 חודשיםלירון07/01/2010
שלום רב.
ביתי בת 3 חודשיים סובלת מאף סתום וגודש במשך חודש וחצי אני מטפלת לה במי מלח אך לשווא
הרופאת ילדים נתנה לי גם טיפות פניסטיל אך אני חוששת לתת מכיוון שמצויין שאלו טיפות נגד אלרגיה.
1.האם יש אפשרות שהיא סובלת מאלרגיה וכתוצאה מזה האף סתום.
2. האם אין סיבה לחשוש וניתן לתת לה מפחדת שזה לא יזיק ומה הכמות הנדרשת לגילה
תודה רבה
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010אפילו שפנסטיל מיועד לאלרגיה, הרבה פעמים זה עוזר. לא יזיק בכלל
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בתח 5 חודשים -ומתהפכת מהגבענת07/01/2010
לבטן יפה. רציתי לשאול הגיל כזה כבר אמורים להתהפך מהבטן לגב? ואיך מלמדים את זה אותה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010זה תקין
אם את נותנת לו יותר זמן על הבטן הוא ילמד!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקההילה07/01/2010
שלום רב
בני בן 3 חודשים ו8 ימים יונק מגיל 0 ומידי פעם היה אוכל מבקבוק חלב שאוב (לעיתים רחוקות) לפני כשבועיים לערך התחלתי לתת לו פעם ביום בקבוק עם מטרנה בכדי להרגיל אותו לטעם מכיוון ואני חוזרת לעבודה בשבוע הבא וגם בקבוק שאוב בכדי שאוכל להמשיך לשאוב כדי שיהיו לו מנות שאובות למטפלת בזמן שאני בעבודה
התכנון הוא - בוקר הנקה , 2 מנות חלב שאוב אצל המטפלת, עוד 2 מנות עד הערב לפי היכולת (או מטרנה או הנקה לפי הכמויות שיהיו לי בכדי שאוכל לשאוב למטפלת חלב) ובלילה הנקה
אתמול בצהרים הוא אכל מהבקבוק מטרנה ואילו בארוחה הבאה שלו שהייתה אמרוה להיות חלב שאוב הוא סירב בכל תוקף לקחת בקבוק כך גם יום למחרת לא הסכים בשום פנים לאכול מבקבוק חשוב לציין כי ניסיתי גם את המטרנה וגם חלב שאוב בבקבוקים בכדי להבין אם הבעיה היא הטעם או הבקבוק עצמו , החלפתי בקבוקים ופיות (למרות שמיום היוולדו אכל מכל בקבוק שנתתי לו - 3 סוגים לפחות היו)
בנוסף חשוב לי לציין כי לפני שלושה ימים היה לו חום 39.3 ללא כל סיבה מיוחדת לפי בדיקת הרופאה, הוא סובל מכאבי בטן רבים וכן עצירויות ככל הנראה משינוי האוכל
לסיכום ביום ראשון הקרוב אני אמורה לחזור לעבודה ואני מוטרפת מדאגה מה הילד יאכל, ייתכן כי ילד לא יאכל 7 שעות עד שאגיע מהעבודה? חשוב לציין כי גם ניסיתי לתת לבעלי להאכיל אותו ולא עזר?
מה אפשר לעשות? עד כמה זמן בימים האלה שאני מנסה אפשר "להשאיר אותו בלי אוכל"? האם ייתכן שיש לו כאב חניכים או פצע"? למרות שהוא לוקח מוצץ, ואף מוצץ את פיית הבקבוק כמו מוצץ כשהיא מחוץ לבקבוק עם אוכל
אודה לך על תשובתך המהירה
בתןדה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010עם הוא ראב הוא יואכל. זה יכול להיות קשור למחלת החום שלו. יכול להיות שיש לו פצעים בפה. הוא יצליח על תדאגי.
בהצלחה בבית ובעבודה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך .......שאלה נוספת
הילה09/01/2010הצלחתי לתת לבני את הבקבוק אך רק עם חלב שאוב בתוכו את המטרנה הוא לא רוצה בכל תוקף הוספתי לו כפית סוכר ענבים למטרנה והוא אכל חצי בקבוק לאחר כמה שעות הוא הקיא הכול. כאמור פעם 2 שהוא מקיא כשהאוכל האחרון שאכל הוא מטרנה ולא חלב שאוב האם להפסיק ולעבור לסימילאק ? יש אומרים כי אולי יש לו ליחה ולכן הוא מקיא את תחליב החלב? איזה סוגים אוכל יש חוץ ממטרנה וסימילאק?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפסים של בן שבעה וחצי חושיםנועה06/01/2010
ממישוש הגוגולת של בני נראה כאילו המרפס כבר ממש סגור וובמקום שבו עובר "שביל האמצע" של שיער ( לכיוון המצח ) נוצרה מעין בליטה. האם זו תופעה נורמאלית לפתח מבנה גולגולת כה מובהק כבר בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
נועה06/01/2010התפתחותו של בני מצויינת. היקף הגולגולת שלו קטן יחסית- עקבי על אחוזון העשר מאז לידתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010זה תקיןץ
על תדאגי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בשינה מצינוןאתי06/01/2010
שלום רב
בני בן 7 חודשים הצטנן וכבר שבוע אנו לא ישנים בלילה כל שעה או שעתיים מתעורר מאף סתום ולא מצליח להירדם שוב גם ביום שינתו חלשה ולא מצליח לחזור לישון אז אני מניקה אותו ומרגיעה אותו מצאתי שזו הדרך היחידה שמרגיעה אותו לחזר לישון.מה עושים כדי להקל על נשימתו ואפו הסתום?הוא גם משתעל כיצד ניתן להקל עליו שישן טוב יותר? דבר אחרון האם זה שהוא מתעורר הרבה בלילה ולא ישן טוב ביום פוגעת בהתפתחות שלו?
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010הדבר הכי טוב זה טיפות מי מלח לאף ו/או מכשיר אדים. שני אלו אמור להקל אליו
זה לא פוגע בהתפתחות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגן, זנטק ועצירותנועה06/01/2010
לרופא שלום,
בני בן חודש וחצי, ניזון מנוטרמיגן ומקבל זנטק, עקב רגישות לחלבון פרה וריפלוקס פנימי- צרבות.
מאז שהפסקתי לשלב בכלכלתו חלב שאוב (מסרב לינוק), יציאותיו קשות ונראה כי הוא סובל מכך. האם ניתן להוסיף לכלכלתו נוזלים כלשהם או שהדבר יחריף את הריפלוקס?
תודה!
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010את יכולה להוסיף 30CC מים ליוםץ זה יעזור לעצירויות ולא אמור להשפיע על הריפלוקס
בברכה דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקנעמי06/01/2010
בתי בת ארבעה חודשים יונקת הנקה מלאה , באיזה גיל הכי מומלץ להתחיל לתת פרות וירקות מרוסקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/01/2010את כבר יכולה להתחיל עם תעימות בגיל כזה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה וחציליאת06/01/2010
שלום רב,
ביתי החליפה גן בגיל שנה וחצי ואז היא עברה לאכול דברים מוצקים.
בגלל שלקח לה זמן הסתגלות היא רצתה לאכול במשך שבוע רק שניצל קפוא של מאמא עוף - השניצל הלא בריא.
האם זה בסדר ולא קרה שום דבר כי זה מרכיב הרבה כימיקלים ומים.
בתודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי06/01/2010ליאת שלום
אין כ בעייה או סכנה
בהצלחה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לתינוקת בת 3 חודשיםאלין06/01/2010
התינוקת שלי בת 3 חודשים התעוררה היום 38.2 חום ללא שום סימנים חייכנית מתוקה.... מה זה יכול להיות האם לגשת לרופא??? היא יונקת ויש לה יציאות קבועות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי06/01/2010שלום אלין,
בהחלט מציע להבדק במיקרה של חום בגיל 3 חדשים.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)