מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות לתינוקת 3 חודשים (תמ"ל)לילית02/04/2009
שלום רב,
הבת שלי עד לפני שבועיים ינקה באופן מלא. אחרי שהבנתי שאין לי מספיק חלב עברנו למטרנה (וההנקה חוסלה כליל).
מספר היציאות של קקי במהלך השבוע הראשון היו 3
לעומת הימים האחרונים שהקקי מוצק יותר ויש לה רק יציאה 1 ביום
האם תקין?
האם להחליף תמ"ל?
עד מתי לחכות ולראות אם יש שיפור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילית
ד''ר הדר ירדני02/04/2009שלום לילית,
נשמע תקין. לוקח שבועיים בערך להתרגל לכלכלה חדשה, אז לא לרוץ להחליף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםצביה02/04/2009
שלום רב לד"ר,
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים מזה יומיים עם חום של 37.7-38.2
מתנהג כרגיל,אוכל כרגיל ולכן לא פנינו לרופא. אני נותנת לו אקמולי רק לפני שנת הלילה כאשר החום הוא 38.2
אין לו נזלת או שיעול. האם זה וירוס שיחלוף? כי הוא נימצא איתי בבית או בחוץ באוויר הצח אין לי מושג איפה תפס וירוס.
ידוע לי שבד"כ וירוס גורם לחום יותר גבוהה.
ובקיצור האם יש צורך לראות רופא?
מודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני02/04/2009שלום צביה,
זה לא נכון שוירוס גורם לחום יותר גבוה.
לא חייבים לתת אקמול בחום 38.2. השאלה איך מרגיש.
כרגע לא נראה שיש מקום לרוץ לרופא, אבל את איתו וצריכה להחליט לפי התרשמותך ומצבו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף- תינוק צועקשירי01/04/2009
הילד שלי בן 9 חודשים , לא אוכל הרבה מוצקים , בעיקר סימילאק, לאחרונה התחיל לצעוק הרבה כאילו מתעצבן מכל דבר, רוצה להיות רק על הרצפה לטפס ולזחול... (אני מאפשרת לו אבל אי אפשר כל היום) אי אפשר להשתלט עלייו, בוכה וצורח אם לא מקבל מה שרוצה(בימים האחרונים גם לא הרגיש כל כך טוב, משתעל ומנוזל..) רציתי לדעת אם מעכשיו זה הגיל להציב גבולות גם אם צורח עד בכי ולא נרגע , אני מרגישה שאי אפשר להשתלט עליו
הוא עדיין איתי בבית , עוד חודש יכנס לגן, מה לעשות? איך להציב גבולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ד''ר הדר ירדני01/04/2009שלום שירי,
פשוט להציב אותם.
אין ספק שהוא בודק את הגבולות שלך. צריך להסביר ברגישות ובתקיפות מי ההורה.
תחליטי את על סדר היום ותעמדי בו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפנים ועל שוקי תינוקשרית01/04/2009
היי
בימים האחרונים יצאו לבני התינוק בן 8 החדשים פצעים אדומים על הפנים, נראים כמו פצעי בגרות.
הם יצאו על הפנים ועל שוקי הרגליים.
לא שיניתי את התזונה שלו.
מה זה יכול להיות האם זה יכול ליות עקב שהייה על שטיח חדש שנקנה עבורו ביום שישי.
יש לציין שיש פצעים היכן שהעור לאו דווקא חשוף לשטיח?
מחכה לתשובה
תודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ד''ר הדר ירדני01/04/2009שלום שרית,
אם לא באזור חשוף אז קשה להאמין שמהשטיח.
נשמע כמו משהו שקשור לזיעה.
בכל מקרה זה מסוג הדברים שצריך לראות ע"מ לעשות אבחנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיסון המחומשעינת01/04/2009
האם קיים איזשהו יתרון בפיצול המחומשת לשלושה חיסונים? האם זה מקטין את הסיכון גם אם נדיר שקיים לפגיעה ממשית בתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ד''ר הדר ירדני01/04/2009שלום עינת,
ממש לא. סתם כואב יותר פעמים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא אוהבת לאכול..אתי01/04/2009
שלום ,
ביתיבת 3 וחצי חודשים , שוקלת 6 קג' וקצת ניזונה מסימלאק
בחודש וחצי האחרונים הילדה פשוט לא אוהבת לאכול .. היא כמעט ולא בוכה לאוכל גם כשלא אוכלת כמה שעות
היא ישנה לילה שלם וגם אחרי לילה לא רעבה
לדוגמא ארוחה אחרונה בשעה 22:00 (לפעמים גם לא ארוחה מלאה 80 מ"ל בערך..) מתעוררת בשעה 8:00 בבוקר משחקת לא עושה סימנים של רעב ושאני מנסה לתת לה אז היא אוכלת חצי כמות בקושי
הארוחות של אמצע היום בדרכ בסדר היא מסיימת
אני יודעת שעל כל קג צריכה לאכול בין 120-150 מ"ל כלומר סה"כ ביום 750 לפחות (בטיפות חלב אמרו לי אפילו 850.. )
היא אוכלת בקושי 600
האם תקין? האם מעיד על בעיה ?
האם מומלץ להוסיף דייסה ?
אודה לעזרתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הדר ירדני01/04/2009שלום אתי,
לדייסות זה מוקדם,
אבל בהחלט שווה בדיקה של רופא. אולי מעיד על חולי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אקמולרות31/03/2009
שלום דוקטור.מה המינון למתן נר אקמול לתינוקת בת שנה עים חום 39.7 התינוקת במשקל 9.600 ק"ג היא מסרבת לקחת סירופ אקמול. החום הופיע לתגובה של. חיסון M.M.R ואבעבועות רוח .את החיםון קיבלה לפני 8 ימים וידוע לי שזה תגובה רגילה .אני יודעת שיש מינון של נרות לילדים של 150M"G . התינוקת בדרך כלל בריאה ואין שום רגישויות. וכל כמה שעות אפשר לתת ביממה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרות
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום רות,
נר אקמול כזה מתאים ל 10 ק"ג. לא לתת יותר מפעם בחמש שעות.
כדאי לעשות אמבטיה של מים נעימים,לפחות 20 דקות כולל הרטבת הראש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםיוליה31/03/2009
מתי אפשר לתת מים לתינוק בו חצי שנה וכמה,,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום אמא,
בגדול בתינוק ניזון מחלב אם או תחליף אין בעצם סיבה לתת עוד נוזלים,
אבל אם רוצים, אז אפשר לתת מים רתוחים (יש להרתיח גם מינרליים).
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בתינוקעדי30/03/2009
התינוק שלי בן 7 שבועות ועד היום נתן צואה לפחות 3 פעמים ביום.
הוא מקבל ביום שני בקבוקים שאובים והשאר סימילאק.
מאתמול בלילה הוא לא נתן צואה, בערך 24 שעות ויש לו גזים ממש מסריחים.
אני עושה עיסוי ורפלקסולוגיה אך שום דבר לא עוזר.....
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום עדי,
זה יכולה להיות תקין.
גם אם רק פעם בשבוע,
השאלה איך מרגישים עם זה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתינוקותברוך30/03/2009
בס"ד
נולד לנו בן במזל טוב ב"ה לפני כחודש וחצי.
אישתי אינה מוכנה לחסן את הילד מטענה שזה עלול להזיק לו (שטיפות מוח של אמא שלה ....)
אבל אולי תוכלו ליעץ לי על איזה חיסון אסור לוותר?
הוא קיבל חיסון של pk משהו כזה שהוא נולד וזהו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לברוך
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום ברוך,
אני ממליצה בחום לחסן בכל חיסוני השגרה! הסכנה באי החיסון גדולה מהסכנה (באם יש כזו) של החיסון.
חס וחלילה ידבק בדלקת קרום המוח - האם הסבתא מוכנה לקחת אחריות על זה??
על חיסוני הרשות (המומלצים) אפשר להתווכח.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשירלי30/03/2009
שלום ד"ר הדר,
בני בן 7.5 חודשים, אך לא מתהפך באופן עצמאי זאת אומרת שכש אני שמה לו צעצוע שהוא מאוד אוהב הוא לא מתהפך לבד הוא בוכה ומתעצבן שהוא לא מגיע אליו, אך אם אני מצליבה את רגליו בכדי שהתהפך מהגב לבטן אז הגב מתרומם ואז הוא מתהפך לבד .
הילד בריא מאוד.הילד מרים את הראש ממש יפה, הוא צוחק וממלמל לבד , מגיב שקוראים לו,מעביר חפצים מיד ליד וכמובן מכניס לפה, אך להתהפך עדיין לא מוכן לבד, שוכב המון על הבטן ןגם כך לא מתהפך!
שאלתי היא:
האם זו התקדמות איטית או שיש לו בעיה ואני אמורה לפנות להתפתחות הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום שירלי,
זה יבוא, בלי לחץ!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתהפכות
שירלי31/03/2009רשמתי פה לפני חודש בערך שהוא לא מתהפך באופן עצמאי ואמרת שאם תוך חודש הוא עדיין לא מתהפך לפנות לייעוץ לכן רציתי לדעת מה אפשר לעשות?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום שירלי,
אם כך אז כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירלי31/03/2009האם זה נשמע לך חריג שהבן שלי ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר הדר ירדני31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמולי סירופשירה30/03/2009
שלום.
האם אקמולי סירופ להורדת חום ניתן לתת לתינוקות מגיל 0? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר הדר ירדני31/03/2009שלום טלי,
כן, במינון מתאים.
כלל אצבע: חצי ממשקל הגוף. 3 ק"ג = 1.5 CC וכו".
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמדמת שהחמירה?שרון29/03/2009
שלום רב,
זקוקה לייעוץ דחוף בבקשה: בתי בת כ- 8 חודשים. לפני פחות משבוע עלה חומה עד 39.4 למשך כ- 3 ימים ללא סימפטומים נוספים. ספירת דם שעשינו לה עקב החום הגבוה יצאה תקינה. טופלה בימים אלה רק באקמולי להורדת החום.
לפני 3 ימים ירד החום לחלוטין והופיעה פריחה בכל הגוף אולם מאז הילדה לא ישנה כלל כבר 3 לילות ובוכה רב היום באופן לא אופייני כאילו משהו מציק לה. כמו כן ממעיטה לאכול למרות שניסיתי לתת לה כמעט הכל. נרגעת מעט, שוב, רק עם אקמולי.
האם ייתכן שחלתה באדמדמת שהסתבכה? מה עושים?? אנחנו בלחץ...
תודה רבה מראש,
שרון אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר הדר ירדני29/03/2009שלום שרון,
זה אינו מהלך תקין של אדמדמת.
האם אין פצעים בפה? עצירות? משהו אחר שיכול להסביר?
נראה לי שמצדיק בדיקת רופא חוזרת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר ירדני
שרון29/03/2009ד"ר ירדני שלום,
תודה רבה על המענה המהיר!
לא שמנו לב לפצעים בפה אך הלשון מעט לבנה מהרגיל ויש לה יציאות כל יום אך אמנם במינון נמוך מהרגיל. מה יכולה להיות האבחנה?
בכל מקרה נחזור לרופא להתייעצות...
שוב תודה רבה וערב טוב,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטע29/03/2009
שלום בני נולד ב-21 למרץ אז עבר בדיקת סקר של בלוטת התריס , לפני כשעה התקשרו אלי מהבית חולים והודיעו כי הערך של הבדיקה גבוה , ברצוני לדעת מה המשמעות ? מודאגת מאד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטע
ד''ר הדר ירדני29/03/2009שלום נטע,
צריך לעשות בדיקה חוזרת.
ברוב הפעמים כבר תקין או בשיפור.
אין עדיין סיבה ללחץ.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםיהל29/03/2009
שלום רב !
בני בן 6 וחצי חודשים, חודשיים וחצי הנקתי וגילינו שהוא רגיש לחלב אז עברנו לסימילק איזומיל. ולפני שבועיים התחלנו את נסיונותנו באכילת ירקות.
תחילה הגשתי לו כל ירק בנפרד (קישוא, גזר, תפו"א) אף אחד מהם הוא לא אהב ולא הופיעו סימני רגישות.
לאחר כמה ימים ניסיתי לערבב לו את כל הירקות - קישוא, גזר, תפו"א - לא אוהב.
לאחר עוד יומיים - הוספתי בטטה לתערובת הירקות. ולבישול בלבד הוספתי בצל, כנף, סלרי וכוסברה (אותם לא ריסקתי) - עדיין לא אוהב.
הוא אוכל מנת מרק שלמה כבר 5 ימים אבל לא באהבה גדולה ואולי אפילו במעט סבל...
חשובה לי החוויה החיובית באוכל ולא ליצור לו אנטי/תראומה.
אני לא יודעת מה לעשות, להפסיק, לחזור לבקבוק ? האם הוא יתרגל ?
תודה !
יהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהל
ד''ר הדר ירדני29/03/2009שלום יהל,
חמוד אמיתי!
לאוכל יתרגל לאט לאט.
רגישות לחלב אם? נשמע מוזר אבל אולי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)